Renginiai / Galerija

Pasaulinė AIDS diena

     Gruodžio 1 d. – Pasaulinė AIDS diena, minima nuo 1988 metų, o Lietuvoje pradėta minėti nuo 1991 metų. Pasaulyje gyvena 37,9 mln. žmonių, užsikrėtusių ŽIV (žmogaus imunodeficito virusu), todėl be galo svarbu skleisti informaciją apie šį virusą, kuris sukelia nepagydomą ligą – AIDS – ir sustiprinti visuomenės budrumą.

     Mūsų gimnazija taip pat minėjo šią dieną: mokiniai kūrė piešinius „Kaip AIDS matau savo akimis“, buvo pasipuošę raudonais kaspinėliais, tai – tarptautinis paramos, prevencijos ir solidarumo su užsikrėtusiais ŽIV ir sergančiais AIDS simbolis.

     Na, o per šeštą pamoką į mokyklos aktų salę rinkosi I–IV gimnazijos klasių komandos, kurios dalyvavo protmūšyje, kurio tikslas – supažindinti mokinius su ŽIV, AIDS problema, užsikrėtimo ir apsisaugojimo būdais, o taip pat ugdyti toleranciją sergantiems AIDS.

     Protmūšio vedėjas, gamtosauginio komiteto pirmininkas Linas Martinkėnas supažindino mokinius su ŽIV plitimo keliais, apsaugos nuo šios ligos būdais, pateikė statistinius duomenis. Komandos aktyviai demonstravo savo žinias bei gebėjimus, atsakinėjo į klausimus. Garbingai komisijai (kurią sudarė: direktorė Jūratė Sveikauskienė, socialinė pedagogė Jurgita Rėkašienė, biologijos mokytoja Sonata Petkūnienė bei chemijos/biologijos mokytoja Laimutė Šimonienė) susumavus konkurso rezultatus protmūšį laimėjo III klasės mokinių komanda. Nežymiai nuo jų atsiliko IV, I ir II klasių gimnazistai. Komandoms buvo įteikti padėkos raštai, saldžios dovanėlės bei Ignalinos visuomenės sveikatos biuro dovanos.

     Visada geriau visiems apie AIDS žinoti, bet niekada niekam nesusirgti!

Skaistė Meškelaitė, III klasės mokinė




Ankstesni įrašai


     Lapkričio 12 d. mes, I klasės mokiniai, kartu su mokytoja Joana Garnevičiene informatikos ir fizikos mokytis vykome į Atradimų erdvę, kuri yra Ignalinos viešojoje bibliotekoje. Čia susipažinome su „LEGO Mindstorms Education EV3“ konstruktoriumi, stebėjome pristatomuosius robotikos pradmenų filmukus. 

     Atskubėjęs ruduo dovanoja daug nuostabių rudens gėrybių. Kaip ir kasmet, gimnazijos pradinukai prieš rudens atostogas surengė parodėlę. Parodos tikslas – skatinti vaikų kūrybiškumą, bendraujant su šeimos nariais.

     Moliūgas ne tik tikrų tikriausias rudens derliaus karalius, bet ir Lietuvoje vis labiau populiarėjančios Helovino šventės simbolis. Artėjant Helovinui Vidiškių gimnazijos 6-tos klasės mokiniai svečiavosi IRKC Vidiškių padalinyje, kur vyko kūrybinės dirbtuvėlės „Helovino dekoracijos“.

     Kiekvieną rudenį Vidiškių gimnazijoje vyksta I klasės gimnazistų krikštynos. Juos pagal tradiciją į gimnazijos bendruomenę priima II klasės mokiniai, kurie ir rengia krikštynas.

Drumstas kvapas rudens – į mane.

Žydi lietūs rugsėjo dugne.

Žydi „vakar“ ir žydi „rytoj“

mūsų žemėj šiltoj, suartoj.

 

     Jau šeštą kartą mokytojos V.Medzevičienė, N.Mudėnienė, V.Maskoliūnienė subūrė Vidiškių gimnazijos mokinius ir mokytojus į tradicinį renginį  „Rudeniniai  skaitymai“. Tai poetinio žodžio šventė, spinduliuojanti šiluma, jausmais ir emocijomis.