Renginiai / Galerija

Tradicinis renginys „Rudeniniai skaitymai“

Drumstas kvapas rudens – į mane.

Žydi lietūs rugsėjo dugne.

Žydi „vakar“ ir žydi „rytoj“

mūsų žemėj šiltoj, suartoj.

 

     Jau šeštą kartą mokytojos V.Medzevičienė, N.Mudėnienė, V.Maskoliūnienė subūrė Vidiškių gimnazijos mokinius ir mokytojus į tradicinį renginį  „Rudeniniai  skaitymai“. Tai poetinio žodžio šventė, spinduliuojanti šiluma, jausmais ir emocijomis. Dėl pandemijos visi kartu susiburti negalėjome, todėl vyko net du „Rudeninių skaitymų“ renginiai, vienas skirtas 5-8 klasių mokiniams, o kitas -  gimnazistams. Renginio metu turėjome nepaprastą galimybę susipažinti su lietuvių rašytojų kūryba, biografiniais faktais ir savo skaitymais paminėti rašytojų jubiliejus. 5-8 klasių renginyje skambėjo Vytauto Mačernio (eilėraščius deklamavo septintos klasės mokiniai Liepa Gruzdytė, Nojus Grigonis, Erikas Romankevičius), Ramutės Skučaitės (nuotaikingus eilėraštukus skaitė penktokai ir šeštokai), Prano Vaičaičio ( eilėraščius skaitė aštuntokai Austėja Garnevičiūtė, Vitalijus Andrejevas, Ramūnas Kurgonas) kūryba, o gimnazistai savo dėmesį skyrė Jurgai Ivanauskaitei (eilėraščius skaitė Rokas Ervinas Česūnas, Ieva Jasiukianecaitė, Pijus Kardelis, Augustė Padvaiskaitė, Kirilas Maslabojevas), Antanui Škėmai (ištrauką iš kūrinio „Saulėtos dienos“ skaitė Linas Martinkėnas), Baliui Sruogai (ištrauką iš kūrinio „Dievų miškas“ skaitė Jokūbas Steponėnas), Antanui Vaičiulaičiui (ištrauką iš apsakymo „Tavo veido šviesa“ skaitė Neringa Drobitova, ištrauką iš romano ,,Valentina‘‘ skaitė Gabija Peciulevičiūtė), Vytautui Mačerniui (Vizijas ir sonetus skaitė Linas Martinkėnas, Austėja Kazinec, Austėja Akinskaitė, Gintarė Guigaitė ir Gabrielė Pečiulytė ). Paminėtų rašytojų kūryba  atskleidė lietuviško žodžio skambesį ir galią, parodė, kad kiekvienas pasakytas žodis gali kaip strėlė įsirėžti į mūsų širdį ir ją arba sužeisti, arba pagydyti. Tačiau ,,Rudeniniai skaitymai‘‘ šiemet tapo ir kūrybinių galių atskleidimo stotele, nes tiek 5-8 klasių moksleivių, tiek gimnazistų širdis virpino III klasės mokinės Skaistės Meškelaitės kūryba. Skaistės poezija įvertinta Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos pagyrimo raštu, o pati mergina teigia, kad kuria eilėraščius, nes jie yra puikiausia priemonė atskleisti jausmus, mintis, išsakyti išgyvenimus.

     Taigi „Rudeniniai skaitymai“ nuolat kviečia atkreipti dėmesį į savo gimtosios kalbos grožį, suprasti, kad ne tik daugiakalbiškumas, bet ir savo gimtosios kalbos mokėjimas yra didžiulė vertybė, nes tai kalba, kuri mums turėtų būti gražiausia, skambiausia ir mylimiausia. Atėjo laikas suvokti, kad viskam yra savas laikas. Laikas tylėti ir laikas kalbėti. Ir laikas įsiklausyti... Įsiklausyti į savo kalbą, išjaustą širdimi ir išnešiotą lūpomis, išsaugotą ir perduotą mums, skubantiems gyventi žmonėms.

Linas Martinkėnas, III klasės mokinys




Ankstesni įrašai


     Rugsėjo pabaigoje mūsų gimnazijoje viešėjo garsusis gamtininkas ir fotografas Marius Čepulis,  laukinėje gamtoje praleidžiantis  laisvas savo gyvenimo akimirkas.

     Spalio 5 dienos rytą prie gimnazijos įėjimo abiturientai sutiko mokytojus, juos sveikino su Tarptautine mokytojų diena ir įteikė bilietus į šventinį renginį, kuris vyko po pamokų gimnazijos aktų salėje. Į jį pedagogai susirinko pakilios nuotaikos ir šventiškai nusiteikę, nes jų laukė ne viena šilta bei džiugi staigmena.

     Spalio 2 dieną gimnazijoje vyko tradiciniu tapęs visuomeninės organizacijos „Gelbėkit vaikus“ 8-tasis SOLIDARUMO bėgimas. Mokiniai, mokytojai, darbuotojai rinkosi gimnazijos kiemelyje. Visiems dalyviams buvo išdalinti bėgimo lipdukai ir palinkėta gražaus starto.

     Rugsėjo 20 dieną gimnazijoje lankėsi Profesinio mokymo centro „Žirmūnai" atstovai. Jie susitiko su I–IV klasių gimnazistais ir pasiūlė galimybę mokantis savo mokykloje kartu su viduriniu išsilavinimu įgyti ir profesiją.

Ruduo... Rugsėjo rytmečiai voratinkliuos rasos lašais suspindę...
Ruduo... Susimąstai, kuo vasara turtinga.
Ruduo... Alsuoja dienos pilnatve.
Sušildo ne geltonų lapų kibirkštys – gerumas, žinios,
Išmintis pro mokyklų atviras duris pasklidę.
Tegul jų kiekvienam užteks.

Su lietaus lašeliais, saulės spindulėliais, stipresniais vėjo gūsiais atkeliavo ruduo, o su juo – Mokslo ir žinių diena.