Renginiai / Galerija

Spalio mėnuo – krikštynų metas gimnazijoje

     Kiekvieną rudenį Vidiškių gimnazijoje vyksta I klasės gimnazistų krikštynos. Juos pagal tradiciją į gimnazijos bendruomenę priima II klasės mokiniai, kurie ir rengia krikštynas.

     Spalio 22 dieną pakrikštijome pirmokus ir įteikėme Galimybių pasus ,,Būk geriausias gimnazistas“. Prieš pirmą pamoką ,,paskiepijome“ nuo bjauraus viruso ,,nenoriu į mokyklą“, kuris kartais siaučia pirmokų klasėje. Antros pertraukos metu aprengėme krikšto drabužiais, kurie saugos juos nuo visokių negandų, nelaimių ir jaunatviškų paklydimų. Iškilmingam krikšto momentui naudojome dezinfekcinį skystį, kuris buvo išlaikytas dvejus metus bibliotekoje, išbandytas ant durų rankenų ir stalų, bet veikia kaip šventasis vanduo iš Nilo upės. Kitų pertraukų metu pirmokai atliko gausybę įvairiausių užduočių, kurios pareikalavo fizinės ir intelektualinės ištvermės. Po penkių pamokų vyko Galimybių paso ,,Būk geriausias gimnazistas“ įteikimo ceremonija. Šis Galimybių pasas galioja kaip krikšto dokumentas ir suteikia teisę vadintis Vidiškių gimnazijos I klasės gimnazistu. Todėl visi atėjo prie stalelio ir padėję rankas ant pačio rimčiausio, kartais linksmiausio, o kartais liūdniausio dokumento – dienyno, kuris per daugelį metų keitė savo formas, bet paskirtis viena – duomenų apie mokinių pasiekimus kaupimas (pažymiai, pamokų turinys, namų darbai ir ach.... lankomumas), prisiekė. Priesaikos žodžiais patikėjome, tačiau norėjome įsitikinti, ar tikrai suveikė vakcina ,,Būk geriausias gimnazistas“. Todėl I klasės mokiniai privalėjo atlikti užduotis. Vėliau vyko sveikinimai ir skambėjo muzika, skirta pirmos klasės gimnazistams. Šaunu – pirmokai įrodė, kad yra verti gimnazistų vardo.

     Mums, krikštatėviams, belieka tikėtis, kad šios krikštynos paliko neišdildomą įspūdį naujiems Vidiškių gimnazijos nariams ir leido pasijusti visaverčiais šios bendruomenės nariais. Dar kartą sveikiname pirmokus!

Augustė Padvaiskaitė, II klasės mokinė

 




Ankstesni įrašai


Drumstas kvapas rudens – į mane.

Žydi lietūs rugsėjo dugne.

Žydi „vakar“ ir žydi „rytoj“

mūsų žemėj šiltoj, suartoj.

 

     Jau šeštą kartą mokytojos V.Medzevičienė, N.Mudėnienė, V.Maskoliūnienė subūrė Vidiškių gimnazijos mokinius ir mokytojus į tradicinį renginį  „Rudeniniai  skaitymai“. Tai poetinio žodžio šventė, spinduliuojanti šiluma, jausmais ir emocijomis.

     Rugsėjo pabaigoje mūsų gimnazijoje viešėjo garsusis gamtininkas ir fotografas Marius Čepulis,  laukinėje gamtoje praleidžiantis  laisvas savo gyvenimo akimirkas.

     Spalio 5 dienos rytą prie gimnazijos įėjimo abiturientai sutiko mokytojus, juos sveikino su Tarptautine mokytojų diena ir įteikė bilietus į šventinį renginį, kuris vyko po pamokų gimnazijos aktų salėje. Į jį pedagogai susirinko pakilios nuotaikos ir šventiškai nusiteikę, nes jų laukė ne viena šilta bei džiugi staigmena.

     Spalio 2 dieną gimnazijoje vyko tradiciniu tapęs visuomeninės organizacijos „Gelbėkit vaikus“ 8-tasis SOLIDARUMO bėgimas. Mokiniai, mokytojai, darbuotojai rinkosi gimnazijos kiemelyje. Visiems dalyviams buvo išdalinti bėgimo lipdukai ir palinkėta gražaus starto.

     Rugsėjo 20 dieną gimnazijoje lankėsi Profesinio mokymo centro „Žirmūnai" atstovai. Jie susitiko su I–IV klasių gimnazistais ir pasiūlė galimybę mokantis savo mokykloje kartu su viduriniu išsilavinimu įgyti ir profesiją.