Renginiai / Galerija

Ką žinome apie robotiką?

     Lapkričio 12 d. mes, I klasės mokiniai, kartu su mokytoja Joana Garnevičiene informatikos ir fizikos mokytis vykome į Atradimų erdvę, kuri yra Ignalinos viešojoje bibliotekoje. Čia susipažinome su „LEGO Mindstorms Education EV3“ konstruktoriumi, stebėjome pristatomuosius robotikos pradmenų filmukus. O viską išklausę gavome užduotį – naudojant „LEGO Mindstorms Education EV3“ rinkinį sukurti savaeigį riedžio prototipą ir užprogramuoti jo judėjimo funkcijas. Buvo smagu dirbti grupėse ir atlikti šios programos specialias užduotis, kuriomis lavinome savo konstravimo, loginio mąstymo bei kūrybiškumo gebėjimus. Smagiausia buvo tai, kad sukonstravę riedžio prototipą ir sukūrę riedžio judėjimo programas, jas testavome, ir mūsų „robotukai „judėjo“, todėl surengėme net lenktynes.

     Na, o lapkričio 18 d. mūsų klasės mokiniai per anglų k. pamokas nuotoliniu būdu dalyvavo tarptautiniame eTwinning partnerių seminare „Robotics/Technology“, kurio metu pasisakė kaip sekėsi programuoti ir dirbti su „LEGO Mindstorms Education EV3“ rinkiniu. Susitikime dalyvavo bendraamžiai iš Slovakijos, Lenkijos ir Turkijos. Kiekvienos šalies atstovai pristatė savo sukurtus robotus bei kitus programavimo šaltinius. Abi veiklos buvo smagios ir įdomios, įgavome patirties, drąsos ir svarbiausia – žinių.

Aistė Kaškilevičiūtė, I kl. mokinė




Ankstesni įrašai


     Atskubėjęs ruduo dovanoja daug nuostabių rudens gėrybių. Kaip ir kasmet, gimnazijos pradinukai prieš rudens atostogas surengė parodėlę. Parodos tikslas – skatinti vaikų kūrybiškumą, bendraujant su šeimos nariais.

     Moliūgas ne tik tikrų tikriausias rudens derliaus karalius, bet ir Lietuvoje vis labiau populiarėjančios Helovino šventės simbolis. Artėjant Helovinui Vidiškių gimnazijos 6-tos klasės mokiniai svečiavosi IRKC Vidiškių padalinyje, kur vyko kūrybinės dirbtuvėlės „Helovino dekoracijos“.

     Kiekvieną rudenį Vidiškių gimnazijoje vyksta I klasės gimnazistų krikštynos. Juos pagal tradiciją į gimnazijos bendruomenę priima II klasės mokiniai, kurie ir rengia krikštynas.

Drumstas kvapas rudens – į mane.

Žydi lietūs rugsėjo dugne.

Žydi „vakar“ ir žydi „rytoj“

mūsų žemėj šiltoj, suartoj.

 

     Jau šeštą kartą mokytojos V.Medzevičienė, N.Mudėnienė, V.Maskoliūnienė subūrė Vidiškių gimnazijos mokinius ir mokytojus į tradicinį renginį  „Rudeniniai  skaitymai“. Tai poetinio žodžio šventė, spinduliuojanti šiluma, jausmais ir emocijomis.

     Rugsėjo pabaigoje mūsų gimnazijoje viešėjo garsusis gamtininkas ir fotografas Marius Čepulis,  laukinėje gamtoje praleidžiantis  laisvas savo gyvenimo akimirkas.