Renginiai / Galerija

Kultūros paso renginys „Senųjų odinių dirbinių edukacija“

     Gruodžio 5 d. 7-I kl. mokiniai dalyvavo edukacinėje veikloje „Senųjų odinių dirbinių edukacija“. Tai lyg integruota technologijų, istorijos ir dailės pamoka, kurios metu mokiniai susipažino su odininkystės ir odinių dirbinių įvairove remiantis archeologiniais ir istoriniais duomenimis. Paskaitos metu buvo demonstruota vaizdo prezentacija ekrane bei gausi įvairių laikotarpių archeologinių radinių rekonstrukcijų kolekcija, kurią kiekvienas dalyvis galėjo apžiūrėti ir net išbandyti. Taip pat mokiniai išmoko atkurtos viduramžinės arba renesansinės odos pynimo technikos ir kiekvienas nusipynė po odinę „Draugystės“ apyrankę.

Audronė Krikščionaitienė, dailės mokytoja metodininkė




Ankstesni įrašai


     Pasaulyje gyvena 37,9 mln. Žmonių, užsikrėtusių ŽIV (žmogaus imunodeficito virusas), todėl be galo svarbu skleisti informaciją apie šį baisų virusą, kuris sukelia nepagydomą ligą – AIDS – ir sustiprinti visuomenės budrumą.

     Gimnazijos I ir II klasės mokiniai lapkričio 15 dieną dalyvavo projekte „Sveikas ir aktyvus gyvenimo būdas“, parengtame „Darnaus vystymo projektai“, finansuojant iš Europos Sąjungos fondų lėšų.

     Kol dar už lango šviečia saulės spindulėliai, gamtosauginis komitetas spalio 25 dieną sukvietė pradinių klasių mokinius į šventę „Jau atėjo rudenėlis...“.

    Spalio 14-20 dienomis „Ö kaip vokiškai?“ pasklido po visą Lietuvą. Ši iniciatyva vyksta jau ketvirtus metus kviesdama pažvelgti į vokiečių kalbą – apie ją kalbėti, diskutuoti, susipažinti su šios kalbos teikiamais pranašumais. Šiemet ir mes, Vidiškių gimnazija, pirmą kartą prisijungėme prie šios iniciatyvos ir organizavome įvairias veiklas, skirtas vokiečių kalbos dienoms paminėti.

     Spalio 9 dieną gimnazijoje vyko tradiciniu tapęs visuomeninės organizacijos „Gelbėkit vaikus“ SOLIDARUMO bėgimas JUNKIS-BĖK-PADĖK. Mokiniai, mokytojai, darbuotojai rinkosi gimnazijos kiemelyje.