Renginiai / Galerija

Dėdės Derliaus karnavalas gimnazijoje

     Kol dar už lango šviečia saulės spindulėliai, gamtosauginis komitetas spalio 25 dieną sukvietė pradinių klasių mokinius į šventę „Jau atėjo rudenėlis...“.

     Skambant maršui, į salę įžygiavo Dėdė Derlius su savo palyda. Rudens gėrybės – uogos, vaisiai, daržovės ir grybai – kvietė užsukti į svečius ir davė pamokymų: ko neverta daryti, ko negalima valgyti ir kodėl...

     Po gautų pamokymų Rudens lapas pakvietė mokinius minti mįsles. Nelengva buvo užduotis, bet su pagalba pavyko įminti. Linksmoji Morka  ir broliukai Obuoliukai kvietė visus pajudėti grojant muzikai. „Kas kaip moka, tas taip šoka“, todėl šoko visi: mokiniai, mokytojai, tėvai ir komisijos nariai.

     Pradinių klasių mokiniai pristatė savo paruoštus muzikinius numerius, pasitikrino žinias, kiek žino  medžių, gėlių, uogų ar daržovių pavadinimų. Artėjant šalnoms vasarines gėles reikia perkelti į vazonu, todėl lentoje nupieštame vazone užrištomis akimis reikėjo „pasodinti“ chrizantemos žiedą. Geriausiai šią užduotį atliko antrokai.

     Visą savaitę gimnazijos koridoriuje puikavosi paroda, kurioje rado vietos ir iš rudens gėrybių sukurti pasakų veikėjai. Vaikai patys aktyviai dalyvavo vertindami darbelius ir nekantriai laukė rezultatų.

     Renginio kulminacija tapo Žaliosios vėliavos iškėlimas gimnazijos kieme. Skambant gamtosauginio komiteto kodeksui (himnui), gamtosauginio komiteto pirmininkas Sigvidas Pijus Krinickas ir pavaduotoja Ernesta Paslauskaitė iškėlė Žaliąją vėliavą. Gimnazijos direktorė Jūratė Sveikauskienė apdovanojo gražiausius darbelius sukūrusius mokinius ir klases, aktyviai dalyvavusias renginyje.

     Dėkoju gimnazijos administracijai, leidusiai organizuoti renginį, pradinių klasių mokiniams ir visiems mokytojams, dalyvavusiems parodoje ir renginyje bei gamtosauginio komiteto mokiniams, ruošusiems ir vedusiems renginį. Gražios ir prasmingos veiklos ateityje.

Ona Motiejonienė, biologijos mokytoja ekspertė, gamtosauginės veiklos koordinatorė




Ankstesni įrašai


    Spalio 14-20 dienomis „Ö kaip vokiškai?“ pasklido po visą Lietuvą. Ši iniciatyva vyksta jau ketvirtus metus kviesdama pažvelgti į vokiečių kalbą – apie ją kalbėti, diskutuoti, susipažinti su šios kalbos teikiamais pranašumais. Šiemet ir mes, Vidiškių gimnazija, pirmą kartą prisijungėme prie šios iniciatyvos ir organizavome įvairias veiklas, skirtas vokiečių kalbos dienoms paminėti.

     Spalio 9 dieną gimnazijoje vyko tradiciniu tapęs visuomeninės organizacijos „Gelbėkit vaikus“ SOLIDARUMO bėgimas JUNKIS-BĖK-PADĖK. Mokiniai, mokytojai, darbuotojai rinkosi gimnazijos kiemelyje.

     Gyvenimą mes patiriame kaip paslaptį: ieškome savo kelio, abejojame, klystame ir klumpame, ieškome pačios gyvenimo prasmės ir savo pašaukimo. Tai, ką turime, ką pasiekėme yra tai, ko troškome. Visiems tenka išsiruošti į ieškojimo kelią, kuriame vienas svarbiausių palydovų – Mokytojas. Mokytojas, kuris giliai viduje visuomet saugo pašaukimą – ugdyti žmoguje žmogų.

     Rugsėjo 20 d. Ignalinos r. Vidiškių gimnazijos jaunojo pasieniečio būrelio nariai kartu su pasieniečiais iš visos Lietuvos dalyvavo tradiciniame dviračių žygyje „Rudeninės Aukštaitijos keliais“, kurį organizavo Ignalinos pasienio rinktinė.

     Vidiškių gimnazijos bendruomenės nariai, Mokslo ir žinių dieną pradėję Vidiškių Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo bažnyčioje kunigo Pavelo Paukšto aukojamomis Šv. Mišiomis, ją tęsė Vidiškių gimnazijos vidiniame kiemelyje.