Renginiai / Galerija

Gruodžio pirmoji – Pasaulinė AIDS diena

     Pasaulyje gyvena 37,9 mln. Žmonių, užsikrėtusių ŽIV (žmogaus imunodeficito virusas), todėl be galo svarbu skleisti informaciją apie šį baisų virusą, kuris sukelia nepagydomą ligą – AIDS – ir sustiprinti visuomenės budrumą.

     Mūsų gimnazija irgi prisijungė prie šios dienos paminėjimo: mokyklos bendruomenė pasipuošė raudonais kaspinėliais, kaip tarptautiniu paramos, prevencijos ir solidarumo su užsikrėtusiais ŽIV ir sergančiais AIDS simboliu.

     Į mokyklos aktų salę rinkosi I-III gimnazijos klasių komandos ir komanda, kurią sudarė bendruomenės nariai. Jos dalyvavo užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro viktorinoje – protmūšyje „AIDS: geriau žinoti 19!“ Komandos buvo supažindintos su ŽIV plitimo keliais, apsaugos nuo šios ligos būdais, asmenų užsikrėtusių ŽIV Lietuvoje ir pasaulyje statistiniais duomenimis.

     Komandos aktyviai demonstravo savo žinias bei gebėjimus, atsakinėjo į klausimus. Smagu buvo stebėti, kaip skirtingose komandose varžosi sūnus ir mama. Susumavus konkurso rezultatus protmūšį laimėjo III klasės komanda. Labai nežymiai jiems nusileido bendruomenės komanda. Komandoms buvo įteikti padėkos raštai. Kiekvienas dalyvis gavo Ignalinos visuomenės sveikatos biuro dovaną.

     Norėtųsi padėkoti socialinei pedagogei Jurgitai Rėkašienei, visuomenės sveikatos specialistei Ingai Žilo, gimnazijos bendruomenės nariams, gamtosauginio komiteto nariams, komandoms už pagalbą ruošiantis renginiui ir dalyvavimą jame.

     Mūsų gyvenimas – tai kova už teisę būti pačiu savimi. Visur vadovaukimės sveiku protu, nepasiduokime įvairioms vilionėms, kad nepralaimėtume kovos ir nereikėtų gailėtis.

Ona Motiejonienė, biologijos mokytoja ekspertė, gamtosauginio komiteto koordinatorė




Ankstesni įrašai


     Gimnazijos I ir II klasės mokiniai lapkričio 15 dieną dalyvavo projekte „Sveikas ir aktyvus gyvenimo būdas“, parengtame „Darnaus vystymo projektai“, finansuojant iš Europos Sąjungos fondų lėšų.

     Kol dar už lango šviečia saulės spindulėliai, gamtosauginis komitetas spalio 25 dieną sukvietė pradinių klasių mokinius į šventę „Jau atėjo rudenėlis...“.

    Spalio 14-20 dienomis „Ö kaip vokiškai?“ pasklido po visą Lietuvą. Ši iniciatyva vyksta jau ketvirtus metus kviesdama pažvelgti į vokiečių kalbą – apie ją kalbėti, diskutuoti, susipažinti su šios kalbos teikiamais pranašumais. Šiemet ir mes, Vidiškių gimnazija, pirmą kartą prisijungėme prie šios iniciatyvos ir organizavome įvairias veiklas, skirtas vokiečių kalbos dienoms paminėti.

     Spalio 9 dieną gimnazijoje vyko tradiciniu tapęs visuomeninės organizacijos „Gelbėkit vaikus“ SOLIDARUMO bėgimas JUNKIS-BĖK-PADĖK. Mokiniai, mokytojai, darbuotojai rinkosi gimnazijos kiemelyje.

     Gyvenimą mes patiriame kaip paslaptį: ieškome savo kelio, abejojame, klystame ir klumpame, ieškome pačios gyvenimo prasmės ir savo pašaukimo. Tai, ką turime, ką pasiekėme yra tai, ko troškome. Visiems tenka išsiruošti į ieškojimo kelią, kuriame vienas svarbiausių palydovų – Mokytojas. Mokytojas, kuris giliai viduje visuomet saugo pašaukimą – ugdyti žmoguje žmogų.