Renginiai / Galerija

Išradinga Mokytojų diena gimnazijoje

     Gyvenimą mes patiriame kaip paslaptį: ieškome savo kelio, abejojame, klystame ir klumpame, ieškome pačios gyvenimo prasmės ir savo pašaukimo. Tai, ką turime, ką pasiekėme yra tai, ko troškome. Visiems tenka išsiruošti į ieškojimo kelią, kuriame vienas svarbiausių palydovų – Mokytojas. Mokytojas, kuris giliai viduje visuomet saugo pašaukimą – ugdyti žmoguje žmogų.

     Spalio 5 d. švenčiama Tarptautinė mokytojų diena. Tai diena, kada mokiniai iš tiesų gali padėkoti mokytojams už jų darbą, rūpestį.

     Šiemet mūsų gimnazija šventė netradiciškai ir išradingai. Mokytojai tapo mokiniais „naujokais“. O kaip gi be „naujokų“ priėmimo į mokinių gretas. Todėl per pirmą pamoką dvyliktokai pakvietė mokytojus į renginį „Naujokų priėmimas“, kuris vyko gimnazijos aktų salėje. Į salę sugužėjo ir visa gimnazijos bendruomenė. Renginio metu iškilmingai „naujokams“ buvo įteiktos pažymių knygelės, kuriose buvo ir pamokų tvarkaraščiai, „naujokai“ buvo paskirstyti į klases, atliko įdomias ir linksmas dvyliktokų užduotis. Gerą nuotaiką mokytojams dovanojo Austėja Garnevičiūtė ir sesutės Raminta bei Austėja Akinskaitės, atlikusios linksmas dainas. Mokytojus sveikino Gimnazijos tarybos, Mokinių tarybos atstovai, gimnazijos direktorė Jūratė Sveikauskienė, kuri mokytojams Irmantui Nalivaikai, Dianai Simaškienei, Jurgitai Raketienei, Audronei Krikščionaitienei, Rimantui Malinauskui, Ilonai Pakalkienei, Dianai Kindurienei, Jūratei Šalkauskienei ir Elenai Abeciūnienei įteikė padėkos raštus už edukacinių gimnazijos aplinkų kūrimą.

     Nuskambėjus skambučiui mokiniai ir „naujokai“ patraukė į klases. Pamokas vedė dvyliktokai. Pamokų metu „naujokai“ turėjo puikią galimybę įsijausti į mokinių vaidmenį: atsakinėjo į klausimus, ėjo prie lentos, atliko užduotis, už kurias gavo pažymius. Neklaužados „naujokai“ rinko pažymių knygelėse pastabas. Pertraukų metu „naujokai“ vaišinosi dvyliktokų padovanotu tortu, įsijungę projektorių, klausėsi prasmingų žodžių ir dainų, skirtų mokytojams.

     Mes, mokytojai, dėkojame dvyliktokams už linksmas akimirkas, už galimybę sugrįžti į nerūpestingus mokyklinius metus, už galimybę krėsti išdaigas, kaip kažkada, kai buvome mokiniai...

Danguolė Bajarūnienė, IV klasės auklėtoja




Ankstesni įrašai


     Rugsėjo 20 d. Ignalinos r. Vidiškių gimnazijos jaunojo pasieniečio būrelio nariai kartu su pasieniečiais iš visos Lietuvos dalyvavo tradiciniame dviračių žygyje „Rudeninės Aukštaitijos keliais“, kurį organizavo Ignalinos pasienio rinktinė.

     Vidiškių gimnazijos bendruomenės nariai, Mokslo ir žinių dieną pradėję Vidiškių Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo bažnyčioje kunigo Pavelo Paukšto aukojamomis Šv. Mišiomis, ją tęsė Vidiškių gimnazijos vidiniame kiemelyje.

     Vasaros šiluma dar lepina mus, dar daug spalvų aplink, tik vėjas išdykėlis drįsta priminti artėjantį rugsėjį- gainioja pavienius lapus. Apie rugsėjį dar nesinori galvoti. Mintimis dažnai grįžtame į prabėgusias vasaros dienas, į išleistuvių popietę Paliesiaus dvare, į šventę, vainikavusią dvylikos metų darbą, šventę, kvietusią ieškoti kitos mokymosi įstaigos, kitokios veiklos, šventę, tėvų dovanotą.

     Penktadienį, birželio 21-ąją, gimnazija šventė Paskutinę Mokslo Metų Dieną. Iš tiesų tai buvo Šventė: daug gėlių, geras oras, neatsibodęs Varnio ežero peizažas, visai laisvi žmonės. Gal tai Vasarvidžio dvasia pleveno virš susirinkusiųjų, nes niekas neskubėjo, nestresavo, visi vieni kitiems buvo draugiški, paslaugūs, ramūs.

     Kaip ir kasmet mūsų gimnazijoje vyko dieninė vaikų vasaros poilsio stovykla „Pušelė“. Stovykla veikė nuo birželio 10 iki 18 dienos, ją lankė keturiolika 1-4 klasių mokinių, dirbo pedagogės: Ilona Pakalkienė, Elena Abeciūnienė, Jūratė Šalkauskienė, Diana Kindurienė. Aktyviai į stovyklos veiklą įsitraukė mokytojo padėjėja Janė Juršėnienė, o stovyklos darbą koordinavo socialinė pedagogė Jurgita Rėkašienė.