Renginiai / Galerija

Advento žingsniai gimnazijoje

     Adventas yra atėjimas. Tai abipusis artėjimas: Dievas – į mus, tapdamas vienu iš mūsų žmonių, o mes – į Dievą, nors ir žmogiškų silpnumų supančiotomis kojomis. Šį laiką smagiau ir prasmingiau išgyventi ne pavieniui, o kartu, bendruomenėje.

     Mūsų gimnazijos bendruomenė Advento žingsniais žingsniavo gimnazijos adventinėje erdvėje kiekvieną savaitę pradėdami apmąstymų ciklo ,,Atėjimas“ susitikimu. Adventinių apmąstymų susitikimuose ,,Atėjimas“ skaitovės Aistė Kaškilevičiūtė, Teresė Austėja Kazinec, Gintarė Atėnė Guigaitė ir Agnė Drobitova priminė, kas yra Adventas, kam jis kviečia. Apmąstėme, kad per Adventą esame kviečiami ieškoti laiko dažniau sustoti Dievo akivaizdoje, rasti laiko maldai, permąstyti Dievo Gimimo slėpinį ir savo gyvenimą, atsisakyti ko nors, kad naujai patirtume, jog esame apdovanoti ir tuo, ką turime, pasidalinti su stokojančiu, įsiklausyti į save, išgirsti šalia esantį.

     Pirmąją advento savaitę pradėjome susirinkdami į gimnazijos adventinę erdvę prie Advento vainiko ir taip pradėjome adventinių susitikimų ciklą ,,Atėjimas“. Išklausę skaitovų perskaitytą Dievo Žodžio skaitinį, pirmąją Advento Pranašo žvakę pakvietėme uždegti gimnazijos direktorę Jūratę Sveikauskienę.

     Antrąją Advento savaitę taip pat pradėjome susibūrimu gimnazijos adventinėje erdvėje prie adventinio vainiko. Betliejaus žvakę mokinių pakviesta uždegė etikos mokytoja Agnė Lenard-Levčenkienė. Išklausę Dievo Žodį, prisiminėme, jog Jėzus yra ramybės davėjas, pažadėtas mums nuo pat pasaulio sukūrimo pradžios. Mokėmės dėkoti Dievui už laukimo dovaną ir už mums suteiktą ramybę.

     Trečiąją Advento savaitę susirinkę prie adventinio vainiko apmąstėme Dievo Žodį, o I klasės mokinė Skaistė Meškėlaitė uždegė Piemenų žvakę.

     Trumpėja Advento laikas. Išgyvename jį susikaupę, bet kupini vidinio džiaugsmo. Artėjame prie Jėzaus gimtadienio šventės, todėl ketvirtąją Angelų žvakę uždegsime savo parapijų bažnyčiose ir aplankysime Prakartėlėje gimusį Jėzų.

     Gyvendami Dievo Žodžiu galėsime sutikti tikrąsias Kalėdas.

Audronė Urbonienė, tikybos vyr. mokytoja




Ankstesni įrašai


     Gruodžio 5 d. 7-I kl. mokiniai dalyvavo edukacinėje veikloje „Senųjų odinių dirbinių edukacija“. Tai lyg integruota technologijų, istorijos ir dailės pamoka, kurios metu mokiniai susipažino su odininkystės ir odinių dirbinių įvairove remiantis archeologiniais ir istoriniais duomenimis.

     Pasaulyje gyvena 37,9 mln. Žmonių, užsikrėtusių ŽIV (žmogaus imunodeficito virusas), todėl be galo svarbu skleisti informaciją apie šį baisų virusą, kuris sukelia nepagydomą ligą – AIDS – ir sustiprinti visuomenės budrumą.

     Gimnazijos I ir II klasės mokiniai lapkričio 15 dieną dalyvavo projekte „Sveikas ir aktyvus gyvenimo būdas“, parengtame „Darnaus vystymo projektai“, finansuojant iš Europos Sąjungos fondų lėšų.

     Kol dar už lango šviečia saulės spindulėliai, gamtosauginis komitetas spalio 25 dieną sukvietė pradinių klasių mokinius į šventę „Jau atėjo rudenėlis...“.

    Spalio 14-20 dienomis „Ö kaip vokiškai?“ pasklido po visą Lietuvą. Ši iniciatyva vyksta jau ketvirtus metus kviesdama pažvelgti į vokiečių kalbą – apie ją kalbėti, diskutuoti, susipažinti su šios kalbos teikiamais pranašumais. Šiemet ir mes, Vidiškių gimnazija, pirmą kartą prisijungėme prie šios iniciatyvos ir organizavome įvairias veiklas, skirtas vokiečių kalbos dienoms paminėti.