Ekskursijos / išvykos

Kelionė į Strasbūrą

     Džiaugiamės, kad su bendraklase Elze Trubilaite ir  buvusia gimnazijos mokine Monika Žemaityte turėjome nuostabią progą išlįsti iš kasdienybės kiauto ir apsilankyti Strasbūre! Kelionę laimėjome jau seniai, beveik prieš du metus, tačiau dėl  pandemijos šį malonumą  teko atidėti vėlesniam laikui, o kaip sakoma: „Geriau dabar, negu niekada!“. Ankstų spalio 6-osios rytą pajudėjome iš Vilniaus ir leidomės į daug vilčių žadančią kelionę. Neslėpsiu, kelionė autobusu tikrai nebuvo pati maloniausia išvykos dalis, tačiau  pamatyti vaizdai ir išgyventos akimirkos nustelbė nemalonumus. Pirmasis sustojimas – Varšuva. Tai Lenkijos sostinė, miestas, išsaugojęs unikalų  istorinį ir kultūrinį palikimą. Sužinojome, kad Varšuva savo teritorijoje talpina 1,7 milijono gyventojų, kuriuos sugeba palepinti tiek akį džiuginančiais vaizdais, tiek ir darbo vietomis, nes Varšuvos pramoninėje teritorijoje  dirba maždaug pusė visų miesto gyventojų. Gaila, tačiau Lenkijos sostinėje ilgai neužsibuvome, nes  laukė dar ilgas, ilgas kelias. Turėjome galimybę aplankyti net du Vokietijos miestus – Veimarą ir Dresdeną. Abu šie miestai sužavėjo savo kultūrine įvairove. Mums labai  pasisekė, kad, atvykę į Veimarą, papuolėme į svogūnų mugę – vieną iš  pagrindinių šio miesto rudens švenčių ir likome nustebinti tuo,  kaip kasdien matomos ir naudojamos daržovės yra paverčiamos meno kūriniais  ir namų dekoracijomis. Dresdeną tyrinėjome pakankamai ankstyvą rytą, o darniai skambantys kelių  bažnyčių varpai tikrai pažadino iš miego. Na ir aišku, kaip be Strasbūro, juk tai pagrindinis mūsų kelionės tikslas! Keliavome į Europos parlamentą, kuriame  pakankamai produktyviai praleidome  laiką, tik reikėjo apie dvi valandas  išstovėti eilėje. Džiaugiamės, kad europarlamentaras Liudas Mažylis mums papasakojo apie Europos parlamento funkcijas, sudėtį ir kasdienybę. Prancūzija nebūtų Prancūzija, jeigu turistų nežavėtų savo romantiškais vaizdais, kuriuos išvysti galėjome vakare plaukdami kanalais, išraizgytais po visą Strasbūrą. Aplankėme  pagrindinį šio miesto traukos centrą – gotikinę Notre Dame katedrą, kuri privertė ne vieną aiktelėti ir, galvą į dangų iškėlus, sustingti bent kelioms minutėms. Sunku išsakyti visus kelionės įspūdžius, nes per  penkias dienas patyrėme visko ir tai nuostabu! Kiekviena kelionė ir išėjimas iš kasdienės rutinos yra kažkuo ypatingi. Atrandame naujų dalykų, susipažįstame su kitomis kultūromis, tiesiog palepiname savo akis gražiais vaizdais. Tikiu, kad šį žvarbų rudenį prie karštos arbatos puodelio dalinsimės širdyje gyvais prisiminimais ir įspūdžiais.

Linas Martinkėnas, III kl. mokinys




Ankstesni įrašai


     Spalio 22 dieną septintokai kartu su auklėtoja N.Mudėniene vyko į pažintinę ekskursiją į Vilnių. Mokiniai aplankė gražiausias Vilniaus senamiesčio vietas: paminklą Vilniaus įkūrėjui Gediminui, Arkikatedrą ir Katedros aikštę.

     Spalio tryliktą dieną penktokai išvyko į ekskursiją – Širvintų rajone Družų kaime esantį patyriminį muziejų „Vikingų kaimas“. Čia mokiniai dalyvavo edukacinėje programoje „Senobės baltų gyvensena“.

     Spalio 14 dieną I klasės mokiniai kartu su klasės auklėtoja Jurgita Raketiene vyko į pažintinę ekskursiją į Kauną. Žvalgydamiesi pro autobusėlio langus ir grožėdamiesi rudeniškomis spalvomis pasipuošusia gamta nė nepastebėjome, kaip greitai pasiekėme kelionės tikslą.

     Spalio 12 d. Vidiškių gimnazijos šeštokai vyko į ekskursiją po Anykščius. Gimnazistai apsilankė Jono Biliūno name-muziejuje, kuriame dabar įrengta nedidelė ekspozicija.

     Kai spalis suspindi visu savo rudenišku grožiu, taip ir kyla noras palikti mokyklos suolą ir pasimėgauti kelione. Aštuntokai tolimos neplanavo, nusprendė tęsti savo pavasarinę pažintį su Vilniaus senamiesčiu. Šį kartą su paslaptinga, pačius seniausius miesto laikus menančia požemine sostinės dalimi.