Ekskursijos / išvykos

Tyrinėjome gyvąją istoriją

     Spalio tryliktą dieną penktokai išvyko į ekskursiją – Širvintų rajone Družų kaime esantį patyriminį muziejų „Vikingų kaimas“. Čia mokiniai dalyvavo edukacinėje programoje „Senobės baltų gyvensena“.

     Pirmiausia vaikus pasitiko senovinio kaimo šeimininkai ir pakvietė patyrinėti senovės maistą. Čia vaikai patys gamino maistą nuo grūdų malimo girnomis iki duonelės kepimo, kūreno virtuvės laužus, skrudino grūdus, virė žolelių arbatą, kepė blynus taip, kaip tai darydavo mūsų protėviai. Žolelių arbata buvo stebuklinga, nes kiekviena žolelė į vandenį buvo dedama su palinkėjimu. Penktokai, pasigaminę sau vaišes, surengė tikrą viduramžių puotą.

     Po puotos mokiniai turėjo progą pasijusti senovinio kario kalyje. Susipažino su to meto kario apranga, ginkluote, gyvenimo būdu. Vyko karių pratybos, kurių metu vaikai tapo viena komanda, treniravosi ir mokėsi įvairių taktinių manevrų.

     Vikingų kaimas buvo pradžia  istorijos  projekto „Senobės baltų gyvensena“, kurį vykdysime šiemet. Projekto metu mokiniai plačiau susipažins su baltų gyvenimo būdu, buitimi ir karyba. Tokiu būdu mokiniai ne tik gilins žinias, bet ir ugdysis bendravimo ir bendradarbiavimo kompetencijas.

Danguolė Bajarūnienė, 5 kl. auklėtoja




Ankstesni įrašai


     Spalio 14 dieną I klasės mokiniai kartu su klasės auklėtoja Jurgita Raketiene vyko į pažintinę ekskursiją į Kauną. Žvalgydamiesi pro autobusėlio langus ir grožėdamiesi rudeniškomis spalvomis pasipuošusia gamta nė nepastebėjome, kaip greitai pasiekėme kelionės tikslą.

     Spalio 12 d. Vidiškių gimnazijos šeštokai vyko į ekskursiją po Anykščius. Gimnazistai apsilankė Jono Biliūno name-muziejuje, kuriame dabar įrengta nedidelė ekspozicija.

     Kai spalis suspindi visu savo rudenišku grožiu, taip ir kyla noras palikti mokyklos suolą ir pasimėgauti kelione. Aštuntokai tolimos neplanavo, nusprendė tęsti savo pavasarinę pažintį su Vilniaus senamiesčiu. Šį kartą su paslaptinga, pačius seniausius miesto laikus menančia požemine sostinės dalimi.

     800 milijonų europiečių iš 47 Europos Tarybos valstybių narių yra skatinami išmokti daugiau kalbų būdami bet kokio amžiaus, mokydamiesi mokykloje arba ne. Tikėdama, kad kalbų mokėjimas yra įrankis siekiant tarpkultūrinio bendradarbiavimo ir supratimo apie mūsų žemyno kultūrinį paveldą, Europos Taryba skatina daugiakalbystę visoje Europoje.

     Rugsėjo 30-osios rytą, lydimi puikios nuotaikos, pajudėjome Zarasų link. Zarasuose buvo mūsų pirmoji stotelė ir pirmas numatytas aplankyti objektas – apžvalgos ratas (analogų Lietuvoje neturintis architektūrinis statinys Zaraso ežero pakrantėje). Pasigrožėję nuo tilto atsiveriančia įspūdinga panorama pajudėjome Rokiškio link.