Ekskursijos / išvykos

Pažinome Kauną

     Spalio 14 dieną I klasės mokiniai kartu su klasės auklėtoja Jurgita Raketiene vyko į pažintinę ekskursiją į Kauną. Žvalgydamiesi pro autobusėlio langus ir grožėdamiesi rudeniškomis spalvomis pasipuošusia gamta nė nepastebėjome, kaip greitai pasiekėme kelionės tikslą.

     Pirmoji stotelė – pasivaikščiojimas Kauno senamiesčiu. Čia, prie istorinės Lietuvos Respublikos Prezidentūros, mūsų jau laukė gidė Karina, kuri vedė edukacinę ekskursiją „Tarpukario Kaune“. Smagu buvo pasitikrinti turimas žinias bei sužinoti kažką naujo apie Lietuvos prezidentus: Antaną Smetoną, Aleksandrą Stulginskį, Kazį Grinių. Užsiėmimo metu sužinojome, kaip atpažinti tarpukario architektūrą; kokie patiekalai puikavosi ant stalo ano meto madingiausiame Kauno restorane „Versalyje“; kaip gimė Litas ir daug kitų įdomybių. Gidė pasakojimą nuolat papildė iliustracijomis bei žaidimais „Tiesa ar Melas“, „Atspėk, kas tai“ ir t.t. Net teko paragauti tikros Žydų duonelės! Pasivaikščiojimą po senamiestį lydėjo puiki nuotaika ir nuostabus saulėtas oras.

     Po pasivaikščiojimo Kauno senamiestyje visi draugiškai ėjome į Vytauto Didžiojo karo muziejų. Apžiūrėjome įvairias ekspozicijas, pamatėme daugybę ginklų, kardų, peilių bei drabužių iš senųjų laikų, o kai kuriems iš mūsų net išsipildė vaikiška svajonė – pamatyti „Lithuanica“ lėktuvo nuolaužas, Dariaus ir Girėno atributiką. Nemažai mūsų dėmesio sulaukė interaktyvūs žaidimai, kuriuos žaisdami galėjome pasitikrinti istorijos žinias. Šiais metais Vytauto Didžiojo karo muziejus mini 100 metų jubiliejų. Bene didžiausią įspūdį mums paliko šiai sukakčiai paminėti paruoštas žymios menininkės Jolitos Vaitkutės kūrinys, pristatantis muziejaus pradžios tašką – generolą Vladą Nagevičių. Atidžiai įsižiūrėjus į išdėliotus eksponatus matomas generolo veidas.

     Po apsilankymo karo muziejuje mūsų laukė pramoginė dalis – vykome į kino centrą Cinamon Mega. Pasirinkome žiūrėti režisierės Giedrės Žickytės dokumentinį filmą „Šuolis“, skirtą prisiminti lietuvį Simą Kudirką ir visą pasaulį sukrėtusį įvykį, apie kurį buvo sukurta filmų, parašyta ne viena knyga. Šis filmas nepaliko nė vieno abejingo. Dalindamiesi filmo įspūdžiais smagiai užkandome ir atsigėrėme kavos Hesburger kavinukėje ir dar spėjome pasižvalgyti po patį prekybos centrą. Grįžome namo pilni įspūdžių ir gerų emocijų.

     Sakome ačiū vairuotojui Vasilijui, kuris kantriai mūsų laukė ir saugiai parvežė namo.

I klasės mokinės Austėja Akinskaitė ir Aistė Kaškilevičiūtė




Ankstesni įrašai


     Spalio 12 d. Vidiškių gimnazijos šeštokai vyko į ekskursiją po Anykščius. Gimnazistai apsilankė Jono Biliūno name-muziejuje, kuriame dabar įrengta nedidelė ekspozicija.

     Kai spalis suspindi visu savo rudenišku grožiu, taip ir kyla noras palikti mokyklos suolą ir pasimėgauti kelione. Aštuntokai tolimos neplanavo, nusprendė tęsti savo pavasarinę pažintį su Vilniaus senamiesčiu. Šį kartą su paslaptinga, pačius seniausius miesto laikus menančia požemine sostinės dalimi.

     800 milijonų europiečių iš 47 Europos Tarybos valstybių narių yra skatinami išmokti daugiau kalbų būdami bet kokio amžiaus, mokydamiesi mokykloje arba ne. Tikėdama, kad kalbų mokėjimas yra įrankis siekiant tarpkultūrinio bendradarbiavimo ir supratimo apie mūsų žemyno kultūrinį paveldą, Europos Taryba skatina daugiakalbystę visoje Europoje.

     Rugsėjo 30-osios rytą, lydimi puikios nuotaikos, pajudėjome Zarasų link. Zarasuose buvo mūsų pirmoji stotelė ir pirmas numatytas aplankyti objektas – apžvalgos ratas (analogų Lietuvoje neturintis architektūrinis statinys Zaraso ežero pakrantėje). Pasigrožėję nuo tilto atsiveriančia įspūdinga panorama pajudėjome Rokiškio link.

     Birželio 6 dieną šeštokai kartu su klasės vadove Neringa Mudėniene išvyko į turistinę iškylą prie Varnio ežero.