Ekskursijos / išvykos

Literatūros pamokos Anykščiuose

     Spalio 12 d. Vidiškių gimnazijos šeštokai vyko į ekskursiją po Anykščius. Gimnazistai apsilankė Jono Biliūno name-muziejuje, kuriame dabar įrengta nedidelė ekspozicija. Joje eksponuojami įvairūs memorialiniai daiktai – kuklūs baldai bei namų apyvokos reikmenys. Mokiniai klausėsi įdomaus gidės pasakojimo apie rašytojo gyvenimą ir kūrybą, dar kartą prisiminė prasmingiausius J. Biliūno kūrinius, drąsiai atsakinėjo į pateiktus klausimus. Vėliau nuvyko į Antano Baranausko ir Antano Vienuolio-Žukausko memorialinį muziejų, kuriame mokinių laukė pažintis su vienu iš lietuvių literatūros klasikų, iškiliausiu Anykščių krašto kūrėju poetu A. Baranausku, kurio svarbiausio kūrinio – poemos „Anykščių šilelis“ – ištrauką mokiniai dar skaitys per pamokas. Taip pat mokiniai apsilankė ir susipažino su rašytojo A. Vienuolio memorialinio namo ekspozicija, apžiūrėjo kambarius, domėjosi rašytojo ir jo vaikų daiktų istorijomis.

     Po tokių įspūdingų literatūros pamokų gimnazistų laukė ne mažiau įspūdingos pramogos vasaros rogučių trasoje.

Virginija Maskoliūnienė, lietuvių kalbos mokytoja metodininkė




Ankstesni įrašai


     Kai spalis suspindi visu savo rudenišku grožiu, taip ir kyla noras palikti mokyklos suolą ir pasimėgauti kelione. Aštuntokai tolimos neplanavo, nusprendė tęsti savo pavasarinę pažintį su Vilniaus senamiesčiu. Šį kartą su paslaptinga, pačius seniausius miesto laikus menančia požemine sostinės dalimi.

     800 milijonų europiečių iš 47 Europos Tarybos valstybių narių yra skatinami išmokti daugiau kalbų būdami bet kokio amžiaus, mokydamiesi mokykloje arba ne. Tikėdama, kad kalbų mokėjimas yra įrankis siekiant tarpkultūrinio bendradarbiavimo ir supratimo apie mūsų žemyno kultūrinį paveldą, Europos Taryba skatina daugiakalbystę visoje Europoje.

     Rugsėjo 30-osios rytą, lydimi puikios nuotaikos, pajudėjome Zarasų link. Zarasuose buvo mūsų pirmoji stotelė ir pirmas numatytas aplankyti objektas – apžvalgos ratas (analogų Lietuvoje neturintis architektūrinis statinys Zaraso ežero pakrantėje). Pasigrožėję nuo tilto atsiveriančia įspūdinga panorama pajudėjome Rokiškio link.

     Birželio 6 dieną šeštokai kartu su klasės vadove Neringa Mudėniene išvyko į turistinę iškylą prie Varnio ežero. 

     Artėjanti mokslo metų pabaiga ir vasariškai šilti orai vilioja į lauką. Norisi keliauti, iškylauti, pramogauti. Birželio 9 d. trečios klasės mokiniai keliavo po Aukštaitijos nacionalinį parką, o tiksliau, po Ginučių apylinkes.