Ekskursijos / išvykos

Istorijos pamoka katedros požemiuose

     Spalio 22 dieną septintokai kartu su auklėtoja N.Mudėniene vyko į pažintinę ekskursiją į Vilnių. Mokiniai aplankė gražiausias Vilniaus senamiesčio vietas: paminklą Vilniaus įkūrėjui Gediminui, Arkikatedrą ir Katedros aikštę. Edukacinės programos ,,Vilniaus katedros požemiai'' metu  mokiniai apžiūrėjo kelias kriptas, susipažino su katedros istorija, aplankė karališkąjį mauzoliejų, kur palaidotas Lietuvos didysis kunigaikštis ir Lenkijos karalius Aleksandras bei dvi Žygimanto Augusto žmonos – Elžbieta Habsburgaitė ir Barbora Radvilaitė. Katedros požemiuose  pamatė freską, vaizduojančią Kristaus nukryžiavimą. Didžiausią įspūdį mokiniams paliko brangiausias požemių eksponatas – sidabrinio angeliuko skulptūrėlė su skydu, kuriame pavaizduotas Vilniaus katedros kapitulos herbas. Tikiuosi, kad šioje edukacinėje pamokoje įgytas žinias septintokai pritaikys  istorijos ir literatūros pamokose.

     O labiausiai septintokams patinka sportuoti, todėl išvykos metu jie aplankė Sky parką.

Neringa Mudėnienė, septintos klasės auklėtoja




Ankstesni įrašai


     Spalio tryliktą dieną penktokai išvyko į ekskursiją – Širvintų rajone Družų kaime esantį patyriminį muziejų „Vikingų kaimas“. Čia mokiniai dalyvavo edukacinėje programoje „Senobės baltų gyvensena“.

     Spalio 14 dieną I klasės mokiniai kartu su klasės auklėtoja Jurgita Raketiene vyko į pažintinę ekskursiją į Kauną. Žvalgydamiesi pro autobusėlio langus ir grožėdamiesi rudeniškomis spalvomis pasipuošusia gamta nė nepastebėjome, kaip greitai pasiekėme kelionės tikslą.

     Spalio 12 d. Vidiškių gimnazijos šeštokai vyko į ekskursiją po Anykščius. Gimnazistai apsilankė Jono Biliūno name-muziejuje, kuriame dabar įrengta nedidelė ekspozicija.

     Kai spalis suspindi visu savo rudenišku grožiu, taip ir kyla noras palikti mokyklos suolą ir pasimėgauti kelione. Aštuntokai tolimos neplanavo, nusprendė tęsti savo pavasarinę pažintį su Vilniaus senamiesčiu. Šį kartą su paslaptinga, pačius seniausius miesto laikus menančia požemine sostinės dalimi.

     800 milijonų europiečių iš 47 Europos Tarybos valstybių narių yra skatinami išmokti daugiau kalbų būdami bet kokio amžiaus, mokydamiesi mokykloje arba ne. Tikėdama, kad kalbų mokėjimas yra įrankis siekiant tarpkultūrinio bendradarbiavimo ir supratimo apie mūsų žemyno kultūrinį paveldą, Europos Taryba skatina daugiakalbystę visoje Europoje.