Renginiai / Galerija

Nuotoliniu būdu įvyko viktorina, skirta pasaulinei AIDS dienai

     Jau keletą metų gimnazija dalyvavo užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro organizuojamose viktorinose-protmūšiuose. Na, o šiais metais, kai mūsų veikla tapo apribota ir visi esame dėl karantino toli vieni nuo kitų, beliko pasinaudoti technologijomis.

     I–III klasių moksleivius pakviečiau nuotoliniu būdu dalyvauti viktorinoje, skirtoje AIDS dienai paminėti. Klasės sudarė savo komandas ir mielai prisijungė prie renginio. Renginys prasidėjo direktorės Jūratės Sveikauskienės ir direktoriaus pavaduotojos ugdymui Dianos Simaškienės sveikinimais ir palinkėjimais gerų rezultatų, sprendžiant įvairius protmūšio klausimus.

     Vėliau ramybės ir gilių apmąstymų suteikė trumpas filmukas „Negi akimirkos malonumas vertas žmogaus gyvenimo?“ Komandos buvo trumpai supažindintos su ŽIV plitimo keliais, apsaugos nuo šios ligos būdais, asmenų, užsikrėtusių ŽIV Lietuvoje, statistiniais duomenimis.

     Mokiniai aktyviai demonstravo savo žinias bei gebėjimus, atsakinėjo į testo klausimus ir siuntė atsakymus. Susumavus atsakymų rezultatus, komandų atsakymai labai mažai skyrėsi. Geriausiai sekėsi III gimnazijos klasės komandai. Nežymiai nuo jų atsiliko I ir II klasių gimnazistai. Sugrįžus iš karantino, komandoms bus įteikti padėkos raštai. Kiekvienas dalyvis gaus Ignalinos visuomenės sveikatos biuro dovanėlę.

     Reikia pasidžiaugti, kad šituo neramiu pandemijos laiku, nors ir per nuotolį, galima bendrauti. Noriu padėkoti gimnazijos direktorei Jūratei Sveikauskienei, direktoriaus pavaduotojai ugdymui Dianai Simaškienei, socialinei pedagogei Jurgitai Rėkašienei, visuomenės sveikatos specialistei Ingai Žilo už mano idėjos palaikymą ir prisidėjimą prie renginio. Ačiū visiems mokiniams, iš toliausių kampelių susibūrusiems į komandas.

     Visų mūsų gyvenimas – tai kova už teisę būti pačiu savimi, todėl vadovaukimės sveiku protu ir nepasiduokime įvairioms vilionėms, kad nepralaimėtume kovos. Suteikime kiekvienai dienai prasmę tapti gražiausia gyvenimo diena.

Ona Motiejonienė, biologijos mokytoja ekspertė, gamtosauginio komiteto koordinatorė




Ankstesni įrašai


     Lietuvoje Helovinas tampa vis populiaresnis, nes daugumai ši šventė – tai proga atsiskleisti kūrybiškumui. Taigi šiais metais mokinių taryba nusprendė padaryti teminį penktadienį Helovino tema.

     Savęs ieškoti pradedame dar visai maži, o mūsų kelią iki pilnametystės sergsti mokytojai. Šie žmonės padeda ne tik gauti žinių, bet ir atrasti save, sutvirtėti, eiti teisingu keliu.

     Rugsėjo mėn. 24 d. Vilniaus pasienio rinktinės Ignalinos administracinio pastato teritorijoje vyko Ignalinos gimnazijoje veikiančio jaunojo pasieniečio būrelio, naujai priimtų narių krikštynos.

     Spalio 2 dieną gimnazijoje vyko tradiciniu tapęs visuomeninės organizacijos „Gelbėkit vaikus“ 7-tasis SOLIDARUMO bėgimas. Mokiniai, mokytojai, darbuotojai rinkosi gimnazijos kiemelyje. Visiems dalyviams buvo išdalinti bėgimo lipdukai ir palinkėta gražaus starto.

     Rugsėjo 25-oji – tai diena, kuomet devintokai tapo tikrais gimnazistais, pažadėję garbingai atstovauti savo gimnazijai, gerbti jos bendruomenės narius, būti draugiškais ir tolerantiškais.