Renginiai / Galerija

Mokslo metų pradžios šventė Vidiškių gimnazijoje

     Vidiškių gimnazijos bendruomenės nariai, Mokslo ir žinių dieną pradėję Vidiškių Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo bažnyčioje kunigo Pavelo Paukšto aukojamomis Šv. Mišiomis, ją tęsė Vidiškių gimnazijos vidiniame kiemelyje. Tradiciškai šventė prasidėjo visiems sugiedojus ,,Tautišką giesmę“. III klasės mokinė Ernesta Paslauskaitė nuoširdžiai pasveikino mokinius, jų tėvelius, mokytojus ir atvykusius svečius: ,,Dar viena praskriejusi vasara... Dar vienas rugsėjis – ir mes vėl žengiame vienu žingsniu pirmyn. Daugeliui šis žingsnis visai mažytis, bet labai reikšmingas. Mūsų mažiesiems tai pats pirmas, dar visai netvirtas ir nedrąsus žingsnelis, tačiau kupinas smalsumo ir vilties. Kitiems – dar vienas žingsnis į naujų atradimų, naujų iššūkių, smagių nuotykių laiką. O abiturientai šiandien žengia labai reikšmingą žingsnį... Žingsnį svajonių išsipildymo link!“

     Kai geriausiai besimokantys mokiniai, trečiokas gimnazistas Ostinas Ivanovas ir abiturientas Emilis Druteika, iškėlė valstybės ir gimnazijos vėliavas, malonius sveikinimo žodžius mokiniams ir jų tėveliams, seneliams, globėjams dovanojo gimnazijos direktorė Jūratė Sveikauskienė linkėdama sėkmės, kantrybės ir gražių akimirkų mokykloje. Taip pat ji pristatė gimnazijos kolektyvą papildžiusius mokytojus – tai chemijos mokytoja Laima Šimonienė, matematikos mokytoja Liudmila Spornaja ir penktos klasės auklėtoja Neringa Mudėnienė. Gimnazijos bendruomenę sveikino ir gražių, kūrybingų mokslo etų lnkėjo šventėje dalyvavę svečiai: rajono savivaldybės meras Justas Rasikas, mero pavaduotojas Manfredas Žymantas, Švietimo ir kultūros skyriaus vedėja Gražina Mackonienė, Ignalinos krašto šviesuolė, nusipelniusi mokytoja bei didelė Lietuvos patriotė Birutė Žemaitienė, Vidiškių Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo bažnyčios kunigas Pavelas Paukšto.

     Gimnazijos renginiai visada ypatingi, todėl ir šios šventės metu visų susirinkusiųjų laukė staigmena – rajono merui Justui Rasikui leidus, prie gimnazijos triukšmingai nusileido didžiulis erdvėlaivis ,,Svajonė“. Astronautės Monika Žemaitytė ir Gabija Rokytė prisiminė savo mokyklą, draugus, mokytojus, sušoko nuotaikingą šokį, įteikė abiturientams dovaną – pačią didžiausią žvaigždę – Saulę, kad nepritrūktų energijos siekiant svajonių. Astronaučių prisiminimus lydėjo nuotaikinga pirmokų daina, eilėraštukai ir jų mokytojos Jūratės Šalkauskienės padrąsinimo žodžiai, abiturientų palinkėjimai mokytojams. Atsisveikinusios su gimnazijos bendruomene ir svečiais, astronautės pakilo į mėlyną padangę.

     Mokslo ir žinių dienos šventė baigėsi. Dar ilgai gimnazijoje skambėjo juokas, mokytojų ir klasės auklėtojų rankose žydėjo rudeninės gėlės. Mokslo metai prasidėjo. Tikimės, kad Vidiškių gimnazija visada išliks puiki vieta startui svajonės link, o abiturientų žinių bagažas bus įvertintas šimtukais!

Neringa Mudėnienė, Vidiškių gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja metodininkė




Ankstesni įrašai


     Vasaros šiluma dar lepina mus, dar daug spalvų aplink, tik vėjas išdykėlis drįsta priminti artėjantį rugsėjį- gainioja pavienius lapus. Apie rugsėjį dar nesinori galvoti. Mintimis dažnai grįžtame į prabėgusias vasaros dienas, į išleistuvių popietę Paliesiaus dvare, į šventę, vainikavusią dvylikos metų darbą, šventę, kvietusią ieškoti kitos mokymosi įstaigos, kitokios veiklos, šventę, tėvų dovanotą.

     Penktadienį, birželio 21-ąją, gimnazija šventė Paskutinę Mokslo Metų Dieną. Iš tiesų tai buvo Šventė: daug gėlių, geras oras, neatsibodęs Varnio ežero peizažas, visai laisvi žmonės. Gal tai Vasarvidžio dvasia pleveno virš susirinkusiųjų, nes niekas neskubėjo, nestresavo, visi vieni kitiems buvo draugiški, paslaugūs, ramūs.

     Kaip ir kasmet mūsų gimnazijoje vyko dieninė vaikų vasaros poilsio stovykla „Pušelė“. Stovykla veikė nuo birželio 10 iki 18 dienos, ją lankė keturiolika 1-4 klasių mokinių, dirbo pedagogės: Ilona Pakalkienė, Elena Abeciūnienė, Jūratė Šalkauskienė, Diana Kindurienė. Aktyviai į stovyklos veiklą įsitraukė mokytojo padėjėja Janė Juršėnienė, o stovyklos darbą koordinavo socialinė pedagogė Jurgita Rėkašienė.

     Birželio 7 dieną Vidiškių gimnazijos pradinių klasių mokiniai kartu su margaspalviais drugeliais dainuodami ir šokdami ieškojo kelio į vasarą. Taip jie atsisveikino su prabėgusiais mokslo metais.

Abiturientų paskutinio skambučio akimirkos