Renginiai / Galerija

Pradinių klasių mokinių stovykla „Pušelė“

     Kaip ir kasmet mūsų gimnazijoje vyko dieninė vaikų vasaros poilsio stovykla „Pušelė“. Stovykla veikė nuo birželio 10 iki 18 dienos, ją lankė keturiolika 1-4 klasių mokinių, dirbo pedagogės: Ilona Pakalkienė, Elena Abeciūnienė, Jūratė Šalkauskienė, Diana Kindurienė. Aktyviai į stovyklos veiklą įsitraukė mokytojo padėjėja Janė Juršėnienė, o stovyklos darbą koordinavo socialinė pedagogė Jurgita Rėkašienė.

     Naudojant netradicinius ugdymo metodus buvo organizuojamos įvairios veiklos: mokiniai piešė su kreidelėmis, žaidė interaktyvius žaidimus, kūrė įvairius darbelius, turiningai leido laisvalaikį Varnio ežero pakrantėje ir stadione, vyko pasigėrėti Palūšės vaizdais. Visą stovyklos laiką mokykloje veikė „Menų studija“. Vaikai išmoko pasigaminti įvairių darbelių. Buvo vykdoma aktyvi sportinė veikla: kvadrato, futbolo varžybos, estafetės ir įvairūs sportiniai žaidimai. Paskutinę stovyklos dieną stovyklautojai vyko į Švenčionių rajone esantį Reškutėnų amatų centrą, dalyvavo bandelių kepimo edukacinėje programoje. Aplankė Paukščių kaimą, susipažino su naminiais gyvūnais, ragavo keptos piratų kiaušinienės, gėrė arbatą ir linksmai leido laiką. Kadangi saulutė labai lepino, o termometro stulpeliai rodė daugiau negu 30 laipsnių šilumos, mokytojos Elena ir Janė visus vaikus pavaišino ledais. Be to, vaikai stovyklos metu buvo skaniai maitinami.

     Tikimės, kad kitais metais vėl susitiksime stovykloje. Norime padėkoti visiems pedagogams, kurie rūpinosi, kad vaikai turiningai ir saugiai leistų laisvalaikį. Ačiū virėjoms, kurios skaniai ir sočiai pamaitino, ačiū direktorei Jūratei Sveikauskienei už suteiktą transportą. Dėkojame Ignalinos rajono savivaldybės administracijai už suteiktas lėšas mokinių edukacijoms ir kelionėms.

     Saugios ir turiningos vasaros!

Jurgita Rėkašienė, socialinė pedagogė metodininkė, vaikų vasaros poilsio stovyklos „Pušelė“ koordinatorė




Ankstesni įrašai


     Birželio 7 dieną Vidiškių gimnazijos pradinių klasių mokiniai kartu su margaspalviais drugeliais dainuodami ir šokdami ieškojo kelio į vasarą. Taip jie atsisveikino su prabėgusiais mokslo metais.

Abiturientų paskutinio skambučio akimirkos

     Lietuvių liaudies patarlė: „Kaip pavadinsi, taip nepagadinsi“, geriausiai tinka gimnazijoje gegužės 21 dieną vykusiam renginiui, kadangi jo pavadinimas kinta kone kasmet: anksčiau buvusios dvi atskiros šventės – Sporto ir Šeimos – vėliau susijungė ir tapo viena Šeimos sporto švente, o jau bene antri metai ji virto į sveikatingumo ugdymo projektą „Sveikatiada“.

     Gegužės 23 dieną gimnazijos aktų salė pasipuošė raidėmis. Tą dieną mažiausieji pradinukai – pirmokėliai – šventė „Abėcėlės“ šventę. Mažieji mokinukai norėjo parodyti savo tėveliams, kokie jie jau dideli – paaugę ne tik ūgiu, bet ir savo žiniomis bei darbais.

     Gegužės 20 d. mokykloje II-IV klasių mokiniams vyko pamoka, skirta Vaižgantui paminėti. Pamokai ruošėsi III klasės mokiniai, kiti stebėjo, mokėsi ar kartojo literatūros kursą.