Renginiai / Galerija

Vidiškių gimnazijoje – mokslo metų pabaigtuvės

     Penktadienį, birželio 21-ąją, gimnazija šventė Paskutinę Mokslo Metų Dieną. Iš tiesų tai buvo Šventė: daug gėlių, geras oras, neatsibodęs Varnio ežero peizažas, visai laisvi žmonės. Gal tai Vasarvidžio dvasia pleveno virš susirinkusiųjų, nes niekas neskubėjo, nestresavo, visi vieni kitiems buvo draugiški, paslaugūs, ramūs.

     Į šventės vietą turėjome sueiti pro vartus, žolynais apipintus, nusimazgoti rankas (ir sąžinę), paskui pasitiesti staltiesę ir išsidėlioti savo maistą, paskui juo pasidalinti, tada padėkoti mokytojams už metų darbus ir juos vainikuoti, paskui klasėms surasti savo paparčio žiedus, o jų žiedlapiais vertuosius (už mokslo, sporto pasiekimus rajone, šalyje) apdalino mokyklos direktorė; pabūti, pabendrauti, susipažinti ir susidraugauti. Atrodytų keista, kad tokioje mažoje mokykloje dar gali būti nepažįstamų ir nebendraujančių... Bet viskas susitvarko pačiu gražiausiu metų laiku – Joninių, Rasų – išvakarėse, ypač jei dar ir Mėnulio pilnatis išpuola, kaip kad tuolaik išpuolė. Taigi, kai paklūsti gamtos ritmui, kai gyveni darnoje su savimi ir pasauliu, kiekvieną aplanko pilnatvės jausmas ir, kaip palinkėjo šventės vedėjai Erika ir Emilis, laimingas sulauki naujojo Rugsėjo ir naujų susitikimų...

Zita Čičelienė, lietuvių kalbos ir literatūros vyresnioji mokytoja




Ankstesni įrašai


     Kaip ir kasmet mūsų gimnazijoje vyko dieninė vaikų vasaros poilsio stovykla „Pušelė“. Stovykla veikė nuo birželio 10 iki 18 dienos, ją lankė keturiolika 1-4 klasių mokinių, dirbo pedagogės: Ilona Pakalkienė, Elena Abeciūnienė, Jūratė Šalkauskienė, Diana Kindurienė. Aktyviai į stovyklos veiklą įsitraukė mokytojo padėjėja Janė Juršėnienė, o stovyklos darbą koordinavo socialinė pedagogė Jurgita Rėkašienė.

     Birželio 7 dieną Vidiškių gimnazijos pradinių klasių mokiniai kartu su margaspalviais drugeliais dainuodami ir šokdami ieškojo kelio į vasarą. Taip jie atsisveikino su prabėgusiais mokslo metais.

Abiturientų paskutinio skambučio akimirkos

     Lietuvių liaudies patarlė: „Kaip pavadinsi, taip nepagadinsi“, geriausiai tinka gimnazijoje gegužės 21 dieną vykusiam renginiui, kadangi jo pavadinimas kinta kone kasmet: anksčiau buvusios dvi atskiros šventės – Sporto ir Šeimos – vėliau susijungė ir tapo viena Šeimos sporto švente, o jau bene antri metai ji virto į sveikatingumo ugdymo projektą „Sveikatiada“.

     Gegužės 23 dieną gimnazijos aktų salė pasipuošė raidėmis. Tą dieną mažiausieji pradinukai – pirmokėliai – šventė „Abėcėlės“ šventę. Mažieji mokinukai norėjo parodyti savo tėveliams, kokie jie jau dideli – paaugę ne tik ūgiu, bet ir savo žiniomis bei darbais.