Ekskursijos / išvykos

,,Prisijaukink istoriją ir knygą‘‘

     Spalio pirmą dieną šeštokai su auklėtoja N. Mudėniene ir mokytoju G. Gruodžiu vyko į edukacinę ekskursiją į Anykščius. Pirmoji edukacinė pamoka prasidėjo knygnešių Stanislovo ir Liudvikos Didžiulių sodyboje - muziejuje. Mokiniai klausėsi muziejininkės pasakojimo apie aktyvią Didžiulių šeimos veiklą, platinant lietuvišką spaudą, išbandė rašymą žąsies plunksna, skaitė rusiškais rašmenimis rašytas lietuviškas knygas, žaidė žaidimą  ,,Knygnešiai ir žandarai‘‘, dalyvavo viktorinoje apie knygnešius, vaišinosi čiobrelių arbata, sausainiais ir Didžiulių sodo gerybėmis.

     Antroji edukacinė pamoka vyko Anykščiuose Okuličiūtės dvarelyje. Šeštokai klausėsi vietinių žmonių šnektos ir pasakojimų apie gyvenimą, virusį čia nuo pat XIX amžiaus vidurio, sprendė kryžiažodžius, rašė atvirutes mamytėms ir draugams, vartė ir skaitė pačią didžiausią knygą Lietuvoje. Pačioje šiurpiausioje dvarelio vietoje, rūsyje, pro durų skylutę stebėjo besiblaškantį senosios dvarininkės vaiduoklį. Palėpėje susipažino su rašytojų, kilusių iš Anykščių krašto, profesijomis, savo rankomis galėjo prisiliesti prie šių ypatingų asmenybių.

     Viešnagės Anykščiuose pabaigoje  šeštokai vyko žaisti dažasvydžio. Vaikai pasidalino į dvi komandas ir, naudodamiesi dažų pripildytais šautuvais, stengėsi įveikti priešininkus.

     Taigi kupini naujų įspūdžių, prisikvėpavę Anykščių šilelio oro, grįžome namo. Džiugu, kad šios išvykos tikslas – pasiektas! Šeštokai pasisėmė naujos patirties, žinių, kurias galės panaudoti projekto ,,Prisijaukink istoriją ir knygą‘‘ veiklose.

Šeštokų įspūdžius užrašė klasės auklėtoja Neringa Mudėnienė




Ankstesni įrašai


     Rugsėjo 30 d. trečios klasės mokiniai vyko į Rumšiškes, kur lankėsi Lietuvos liaudies buities muziejuje, dalyvavo edukacinėje programoje „Kūdikystė, vaikystė senoje pirkioje“. Prie autentiškos, senos pirkios vaikus pasitikusi močiutė papasakojo,  kaip Lietuvos kaime buvo švenčiamos vaiko gimtuvės, krikštynos.

     Praėjo tie laikai, kai karščiausi kelionių ir ekskursijų mėnesiai mokykloje buvo gegužė ir birželis, todėl rugsėjį septintokai suskubo pasinaudoti palankia situacija, vis dar gana vasariškais orais ir suderinę savo norus, galimybes bei maršrutą išvyko į pažintinę ekskursiją. Pasiilgusiems kelionių nuotaikos nesugadino ir tos šešios kelionės valandos mokykliniu autobusėliu iki Kauno ir atgal dėvint kaukes, pirštines ir baidant virusus dezinfekantais.

     Gimnazijoje nuo rugpjūčio 10  iki 21 dienos vyko vaikų vasaros dieninė stovykla „Išsipildžiusios svajonės“, kurią lankė penkiolika vaikų. Stovyklautojai  turiningai ir prasmingai leido laiką: pramogavo, sportavo, keliavo, piešė kreidutėmis, žaidė įvairius stalo bei lauko žaidimus.

     ,,Žinai, kas esi. Sužinok, kuo būsi,“ – su tokia mintim IV klasės mokiniai vasario 7 dieną dalyvavo Vilniuje vykusioje LITEXPO parodų ir kongresų rūmuose tarptautinėje mokymosi, žinių ir karjeros planavimo parodoje „Studijos 2020“.

     Gruodžio 18 d. 5 klasės mokiniai vyko į edukacinę – pramoginę ekskursiją į Vilnių. Išvykos metu mokiniai grožėjosi kalėdiniu Vilniumi, aplankė Katedros aikštę. Pasigrožėję eglute, toliau leidosi pramogauti į lazerių poligoną.