Ekskursijos / išvykos

Pramogauti – į Kauną!

     Praėjo tie laikai, kai karščiausi kelionių ir ekskursijų mėnesiai mokykloje buvo gegužė ir birželis, todėl rugsėjį septintokai suskubo pasinaudoti palankia situacija, vis dar gana vasariškais orais ir suderinę savo norus, galimybes bei maršrutą išvyko į pažintinę ekskursiją. Pasiilgusiems kelionių nuotaikos nesugadino ir tos šešios kelionės valandos mokykliniu autobusėliu iki Kauno ir atgal dėvint kaukes, pirštines ir baidant virusus dezinfekantais.

     Pirmasis mūsų suplanuotas ekskursijos objektas – Kauno VII fortas, kuriame šiuo metu veikia Neformaliojo vaikų švietimo daugiafunkcis centras. Jame dirbantys istorijos bei gamtos ir tiksliųjų mokslų specialistai siūlo mokiniams įvairiausias edukacines programas. Kadangi pasirinkome pažintį su chemijos mokslu, todėl buvome palydėti į laboratoriją ir dalyvavome programoje „Ugnies valdovai“. Įvairiausių kolbų ir mėgintuvėlių, laboratorinės įrangos bei draugiškos edukatorių kompanijos apsuptyje pasinėrėme į užburiantį chemijos pasaulį: aprūpinti tikriems mokslininkams reikalinga apranga, susipažinę su pagrindinėmis darbo laboratorijoje taisyklėmis, sužinojome, kokiomis sąlygomis vyksta degimo procesas, kuo galima užgesinti ugnį, kokias medžiagas naudojant galima išgauti įvairiaspalvę liepsną bei išbandėme magišką eksperimentą, kurio metu galėjome ugnį laikyti savo delne! Centre laukė dar viena staigmena – mums buvo įteiktas siuntinukas, kurį išpakavę radome Knygnešio laišką, kviečiantį paskubėti ir išgelbėti lietuvišką knygą.

     Kilnaus tikslo vedini atsidūrėme aktyvių pramogų erdvėje KA-Ringas. Interaktyvios programos, kuri įtraukta į Kultūros paso renginius ir moko savo krašto istorijos labiausiai įtraukiančiu būdu – per žaidimą, metu susipažinome su knygnešių gyvenimu: vieni gavome galimybę atsidurti knygnešių kailyje ir patekome į požeminius bunkerius, iš kurių turėjome laiku pabėgti, kiti laikinai tapo žandarais, kurie mokyklos klasėje įrengtame pabėgimo kambaryje darė kratą. Smagu komandoms buvo vykdyti specialias misijas lazerių erdvėje: vieni saugojo lietuvišką knygą, kiti bandė ją atimti. Beveik dvi valandas vykusi kova neprailgo ir baigėsi visai ne istoriškai – nugalėjo draugystė ir malonus nuovargis.

     Ekskursiją baigėme apsilankymu Zoologijos sode. Jame šiuo metu yra apie 250 skirtingų gyvūnų rūšių ir apie 2000 gyvūnų. Gyvūnų pristatymai ir šėrimai nevyksta, todėl tik pasivaikščiojome po sodą, aplankėme gyvūnus, pasidomėjome jų laikymo sąlygomis ir nusprendėme, kad tai ką matėme, yra viena iš liūdniausių mūsų kelionių patirčių.

     Į namus grįžome vėlai, tačiau patenkinti. Dėkojame už kelionę gimnazijos direktorei Jūratei Sveikauskienei, mus lydėjusiai mokytojai Danguolei Bajarūnienei ir saugiai mus vėžinusiam vairuotojui Vasilijui Spornui.

7 kl. mokiniai ir jų auklėtoja Diana Simaškienė




Ankstesni įrašai


     Gimnazijoje nuo rugpjūčio 10  iki 21 dienos vyko vaikų vasaros dieninė stovykla „Išsipildžiusios svajonės“, kurią lankė penkiolika vaikų. Stovyklautojai  turiningai ir prasmingai leido laiką: pramogavo, sportavo, keliavo, piešė kreidutėmis, žaidė įvairius stalo bei lauko žaidimus.

     ,,Žinai, kas esi. Sužinok, kuo būsi,“ – su tokia mintim IV klasės mokiniai vasario 7 dieną dalyvavo Vilniuje vykusioje LITEXPO parodų ir kongresų rūmuose tarptautinėje mokymosi, žinių ir karjeros planavimo parodoje „Studijos 2020“.

     Gruodžio 18 d. 5 klasės mokiniai vyko į edukacinę – pramoginę ekskursiją į Vilnių. Išvykos metu mokiniai grožėjosi kalėdiniu Vilniumi, aplankė Katedros aikštę. Pasigrožėję eglute, toliau leidosi pramogauti į lazerių poligoną.

     Lapkričio 21 dieną 2, 3 ir 7 klasių mokiniai dalyvavo antrame projekto „Išauginta Europos Sąjungoje“ veiklos etape.

     Lapkričio šeštą dieną grupė gimnazistų kartu su lietuvių kalbos mokytojomis Onute Lukoševičiene ir Neringa Mudėniene vyko į Švenčionis, kur žiūrėjo valstybinio ansamblio ,,Lietuva’’ modernaus šokio spektaklį ,,Dėdės ir dėdienės’’, skirtą J.Tumo – Vaižganto 150-osioms gimimo metinėms paminėti.