Ekskursijos / išvykos

LITEXPO paroda „Studijos 2020“

     ,,Žinai, kas esi. Sužinok, kuo būsi,“ – su tokia mintim IV klasės mokiniai vasario 7 dieną dalyvavo Vilniuje vykusioje LITEXPO parodų ir kongresų rūmuose tarptautinėje mokymosi, žinių ir karjeros planavimo parodoje „Studijos 2020“. Šiais metais tai jau 18-oji tokia tarptautinė studijų ir karjeros planavimų paroda Lietuvos ir Baltijos šalyse. Ji unikali tuo, jog vienoje vietoje buvo pristatytas didelis mokymosi paslaugų pasirinkimas ir papildomos galimybės ne tik įvairiuose Lietuvos mokymosi įstaigose (aukštosios mokyklos, kolegijos, profesinės mokyklos, verslo įmonės, neformalus ugdymas, kalbų kursai ir pan.), bet ir užsienio universitetuose. Ką daryti, kad ateityje būtum reikalingas? Kaip išsirinkti profesiją, dėl kurios niekada netektų gailėtis? – tai klausimai, kuriuos užduoda daugybė jaunų žmonių, atsidūrę tolimesnio gyvenimo kelio pasirinkimo kryžkelėje. Todėl gimnazistai džiaugėsi galėję pasikonsultuoti su karjeros planavimo, verslo ir mokslo sričių specialistais, daugiau sužinoję apie mokymąsi Lietuvoje ir užsienyje, savanorystę bei kitas savirealizacijos galimybes.

Vitalija Medzevičienė, ugdymo karjerai mokytoja




Ankstesni įrašai


     Gruodžio 18 d. 5 klasės mokiniai vyko į edukacinę – pramoginę ekskursiją į Vilnių. Išvykos metu mokiniai grožėjosi kalėdiniu Vilniumi, aplankė Katedros aikštę. Pasigrožėję eglute, toliau leidosi pramogauti į lazerių poligoną.

     Lapkričio 21 dieną 2, 3 ir 7 klasių mokiniai dalyvavo antrame projekto „Išauginta Europos Sąjungoje“ veiklos etape.

     Lapkričio šeštą dieną grupė gimnazistų kartu su lietuvių kalbos mokytojomis Onute Lukoševičiene ir Neringa Mudėniene vyko į Švenčionis, kur žiūrėjo valstybinio ansamblio ,,Lietuva’’ modernaus šokio spektaklį ,,Dėdės ir dėdienės’’, skirtą J.Tumo – Vaižganto 150-osioms gimimo metinėms paminėti.

     Spalio 31 d. Vidiškių gimnazijos jaunojo pasieniečio būrelio (JPB) nariai kartu su neformaliojo vaikų švietimo mokytoju Andrejumi Matvėjevu lankėsi Lietuvos Respublikos Vyriausybės kanceliarijoje.

     Šiandien karjera suvokiama kaip visą gyvenimą trunkantis mokymosi, saviraiškos ir darbo kelias, o sėkminga karjera – tai gebėjimas jausti pasitenkinimą savo gyvenimo kelio pasirinkimu. Šiuo požiūriu vien mokymosi ar žinojimo apie karjeros galimybes nepakanka, ypač galvojant apie tinkamus ateities pasirinkimus. Norint teisingai pasirinkti profesiją reikia ją „pasimatuoti“, tokiu būdu – geriau pažinti save, pabendrauti su tam tikrų profesijų atstovais, aplankyti ne vieną įmonę ar profesinio mokymo įstaigą.