Ekskursijos / išvykos

Dvi savaites drauge

     Gimnazijoje nuo rugpjūčio 10  iki 21 dienos vyko vaikų vasaros dieninė stovykla „Išsipildžiusios svajonės“, kurią lankė penkiolika vaikų. Stovyklautojai  turiningai ir prasmingai leido laiką: pramogavo, sportavo, keliavo, piešė kreidutėmis, žaidė įvairius stalo bei lauko žaidimus.

     Vieną dieną vaikai praleido Varnio ežero pakrantėje statydami smėlio pilis, spręsdami matematinius galvosūkius, ieškodami paslėpto lobio. Rado ne tik lobį, bet prisirinko ir  vaistažolių, uogų, pasisekė ir pagrybauti . Kitą dieną visi vyko  į Palūšę.  Ten išbandė ištvermę, nes pėstute įveikė botanikos taką. Vaikai geriau pažino įvairią Nacionalinio parko augaliją. Susipažino su sveiko maisto paruošimu, atsakinėjo į viktorinos klausimus, spalvino  bei patys pagamino kokteilius „Vitaminų bomba“.

     Stovyklos metu aplankytas ir „Triušiukų slėnis“ Utenos rajone. Ten vaikai galėjo savo rankose palaikyti triušiukus, juos pamaitinti, paglostyti ponius, asiliukus, pamatyti povus, kengūras, elnius, danielius. Apžiūrėję gyvūnų karalystę, pramogavo žaidimų aikštelėje.

     Įsimintina stovyklautojų kelionė į Anykščius. Niūronių kaime lankėsi Arklio muziejuje, apžiūrėjo eksponuojamus ūkio įrankius, transporto priemones, medžio drožinius, suposi ant medinių arkliukų. Siauruko muziejuje vaikus su šimtamete jo istorija supažindino gidas. Apžiūrėję istorinių transporto priemonių ekspoziciją, vaikai labai džiaugėsi  turėdami galimybę siauruko bėgiais pasivažinėti rankine drezina ir triračiu. Grįždami namo negalėjome nesustoti šalia Liudiškių kalvos. Aplankėme  rašytojo Jono Biliūno kapą, pamatėme granitinį paminklą „Laimės žiburys“.

     Kitą dieną vaikai lankėsi Visagino akvariumų salone. Čia akys raibo nuo egzotiškų povandeninio pasaulio gyventojų: neonų, piranijų, sparnuočių, žuvų drugelių ir kt. Visagino ežero pakrantėje vaikai išbandė lipynių trasas.

     Stovyklauti baigėme Stripeikių bitininkystės muziejuje: susipažinome su bitininkyste, jos raida Lietuvoje bei bičių gyvenimu. Jaukiame gamtos prieglobstyje vaišinomės, iškylavome, žaidėme, o išvykdami upe plukdėme savo padarytus laivelius su palinkėjimais draugui ir sau tikėdami, kad rugsėjo pirmąją visi susitiksime gimnazijoje.

     Išsiskirdami dėkojame Nojaus mamai Ievai už ledus, valgyklos darbuotojoms už supratingumą ir skanų maistą, vairuotojui Romui už saugias keliones, tėveliams už geranoriškumą, draugams už puikią nuotaiką, o vadovei už idėjas ir globą.

Stovyklautojai




Ankstesni įrašai


     ,,Žinai, kas esi. Sužinok, kuo būsi,“ – su tokia mintim IV klasės mokiniai vasario 7 dieną dalyvavo Vilniuje vykusioje LITEXPO parodų ir kongresų rūmuose tarptautinėje mokymosi, žinių ir karjeros planavimo parodoje „Studijos 2020“.

     Gruodžio 18 d. 5 klasės mokiniai vyko į edukacinę – pramoginę ekskursiją į Vilnių. Išvykos metu mokiniai grožėjosi kalėdiniu Vilniumi, aplankė Katedros aikštę. Pasigrožėję eglute, toliau leidosi pramogauti į lazerių poligoną.

     Lapkričio 21 dieną 2, 3 ir 7 klasių mokiniai dalyvavo antrame projekto „Išauginta Europos Sąjungoje“ veiklos etape.

     Lapkričio šeštą dieną grupė gimnazistų kartu su lietuvių kalbos mokytojomis Onute Lukoševičiene ir Neringa Mudėniene vyko į Švenčionis, kur žiūrėjo valstybinio ansamblio ,,Lietuva’’ modernaus šokio spektaklį ,,Dėdės ir dėdienės’’, skirtą J.Tumo – Vaižganto 150-osioms gimimo metinėms paminėti.

     Spalio 31 d. Vidiškių gimnazijos jaunojo pasieniečio būrelio (JPB) nariai kartu su neformaliojo vaikų švietimo mokytoju Andrejumi Matvėjevu lankėsi Lietuvos Respublikos Vyriausybės kanceliarijoje.