Renginiai / Galerija

Nuskambėjo nuaidėjo...

     Paskutinio skambučio šventė – simbolinis slenkstis, įsimintina vieno gyvenimo etapo pabaiga ir kito pradžia. Ji asocijuojasi su laisve ir kartu – didesne atsakomybe už savo pasirinkimus ir sprendimus. Gegužės 21 dieną daugumai Lietuvos abiturientų nuskambėjo paskutinis skambutis, simbolizuojantis paskutinę pamoką. Šiais metais jis kitoks nei įprasta – dėl karantino kai kuriose mokyklose vyko virtualiai. Tačiau radosi mokyklų, kurių abiturientai, laikydamiesi saugumo rekomendacijų, vis dėlto susitiko ir vieni kitiems palinkėjo sėkmės laikant egzaminus bei padėkojo klasės auklėtojams, mokytojams ir tėveliams.

     Mūsų gimnazijoje paskutinis skambutis nuskambėjo 26-os laidos 21-am abiturientui. Galbūt jis ne toks, kokio tikėjosi ir laukė abiturientai, kokius prisimena visa gimnazijos bendruomenė. Juk kiekvienais metais ši šventės tradicija suburdavo visą gimnazijos bendruomenę kaip didžiulę šeimą palydėti gimnazijos abiturientus į jų ateities kelionę. III klasės mokiniai šią Paskutinio skambučio šventę stengėsi organizuoti taip, kad ji neprarastų savo prasmės. Šventė vyko gimnazijos aktų salėje, kuri dar karantino metu buvo gražiai atnaujinta.

     Bet apie viską iš pradžių. Šventės vedėjai, III kl. mokiniai, kartu su gimnazijos mokiniais, mokytojais ir tėveliais pasitiko abiturientus mokyklos kiemelyje plojimais, kai šie į gimnaziją atvyko iškilmingai – iš aukšto mojuodami visiems sunkiasvorio sunkvežimio priekaboje. Vaizdas buvo stulbinantis! Įžengę į gimnaziją abiturientai nuskubėjo į paskutinę klasės auklėtojos Ingridos Labuckienės pamoką. Po pamokos vyko iškilminga Paskutinio skambučio šventė, kurios metu kvepiant gėlių žiedams ir skambant melodingai muzikai mokyklos bendruomenė sveikino iškilmingai pasipuošusius abiturientus. „Prisimenu tą jausmą, kai buvau pats abiturientas. Smagu ir tuo pačiu neramu. Įkvepia ateičiai. Juk artėja egzaminai, kurie, kaip ir visas pavasaris, bus kitokie. Pasiruošimas jiems taip pat kitoks. Tad, šiandienos abiturientai, būkite drąsūs, nebijokite iššūkių, siekite savo svajonių. Sėkmės jums visiems!“ – skambėjo tokie ir panašūs prisiminimai bei linkėjimai. Buvo skaitomas direktoriaus įsakymas, leidžiantis abiturientams laikyti brandos egzaminus. Nuskambėjo gimnazijos direktorės Jūratės Sveikauskienės sveikinimas visiems susirinkusiems gimnazijos bendruomenės nariams: abiturientams, tėvams, mokytojams ir šventės svečiams. Abiturientus sveikino jų pirmoji mokytoja, klasės auklėtoja Ilona Pakalkienė, IV klasės mokinių tėvų atstovai, Gimnazijos tarybos narė Rita Steponėnienė, Mokinių tarybos pirmininkė Elzė Trubilaitė, gimnazijos mažiausieji – pirmokai ir III kl. mokiniai, linkėjo sėkmės laukiančiuose ateities išbandymuose.

     Mieli abiturientai, linkime jums kuo didžiausios sėkmės laikant brandos egzaminus. Pasitikėkite savo jėgomis, tegu šis išbandymas būna sėkmės tramplinu į ateitį. Siekite užsibrėžto tikslo, būkite atkaklūs. Ir būtinai suraskite savąsias svajonių duris, už kurių jūsų laukia nauji atradimai.

Irmantas Nalivaika, Mokinių tarybos koordinatorius, neformaliojo švietimo mokytojas




Ankstesni įrašai


Pasigirsta vedančiųjų žodžiai:

„Graži ir galinga esi, nuodėmingoji Žeme!

Tu praneši dangų savųjų žiedų skaidrumu.

Iš tavo gelmių sau vaivorykštės metmenis semia –

Iš tavo krūtinės ir aš sau gyvybės imu“.

     Taip prasideda gimnazijos 5–7 ir 8–II klasių renginiai, skirti Žemės ir vandens dienai paminėti. Į renginius susibūrusios klasių komandos dalyvavo viktorinose, minė mįsles. 5–7 klasių mokiniai renginyje dalyvavo su klasių auklėtojais.

     Šiais metais, minint Knygnešio dieną ir lietuvių kalbos dienas, kovo 17 dieną šeštos klasės mokinys Jokūbas Umbrasas ir lietuvių kalbos mokytoja Neringa Mudėnienė pakvietė 5 klasės mokinius į  netradicinę pamoką – viktoriną „Knygnešių keliais“, kurioje trys penktokų komandos susirungė tarpusavyje.

Sveikinimą galite pamatyti paspaudę ant nuotraukos arb čia

     Paukščiai – aktyviausi pavasario šaukliai, vasario pabaigoje-kovo pradžioje savo čiulbėjimu budinantys gamtą. Paukščių vardais pavadinti visi trys pavasario mėnesiai: kovas, balandis ir gegužė. Žmogus nuo seno domėjosi paukščiais, juos stebėjo ir augino. Senojoje lietuvių tautosakoje paukščiai tapę pasakų, mitų ir mįslių herojais.

     Pasaulyje Šv. Valentino diena  – labai populiari šventė, ir Lietuva – ne išimtis. Ši šventė – tai proga įprastą dieną pakeisti magiškesne ir kupina meilės diena. Kažkas apsirengia raudonus drabužius, kažkas gamina skanėstus su begale meilės, o kažkas mezga raudonas širdeles.