Renginiai / Galerija

Žemės ir vandens diena paminėta nuotoliniu būdu

Pasigirsta vedančiųjų žodžiai:

„Graži ir galinga esi, nuodėmingoji Žeme!

Tu praneši dangų savųjų žiedų skaidrumu.

Iš tavo gelmių sau vaivorykštės metmenis semia –

Iš tavo krūtinės ir aš sau gyvybės imu“.

     Taip prasideda gimnazijos 5–7 ir 8–II klasių renginiai, skirti Žemės ir vandens dienai paminėti. Į renginius susibūrusios klasių komandos dalyvavo viktorinose, minė mįsles. 5–7 klasių mokiniai renginyje dalyvavo su klasių auklėtojais. Nežinia, gal jie ir buvo pagrindinis komandos „variklis“? Nei viena klasė to nepripažino, bet dirbo išvien. Renginyje savo sukurtas sakmes, labai gražiai iliustruotas, skaitė Urtė, Austėja, Liepa ir Raminta. Klausėmės Austėjos atliekamos dainos. Puikiai šių klasių grupėms sekėsi atpažinti medžius, žuvis, sunkiau buvo atpažinti pėdsakus, ypač šeštokams.

     Geriausiai sekėsi septintokams, kurie surinko daugiausia taškų, bet ir kitos klasės atsiliko nuo jų vos pora taškų.

     Aštuntokams bei pirmų ir antrų klasių gimnazistams, kaip vyresniems ir labiau savarankiškiems, teko spręsti sunkesnes užduotis. Reikėjo atpažinti ne tik įvairius gamtos objektus, bet ir nurodyti rajoną. Visos komandos, aktyviai bendraudamos tarpusavyje, gerai susidorojo su šia užduotimi. Geriausiai sekėsi atpažinti objektus pirmokams. Antroji užduotis buvo protų mūšis, ją gerai „išgvildeno“ antrokai, suklysdami tik vieną kartą. Kiekviena komanda turėjo sukurti linkėjimą Žemei. Mokinių išsakytos mintys sužavėjo komisiją. Štai viena iš jų: „Žeme, tu tokia brangi, tau mintis šviesi, tau širdy vieta... Linkim, kad sunki žmogaus ranka neskriaustų tavo vaikų ir kiekvienas sugebėtų atsilyginti už kiekvieną maža trupinėlį, kurių galybę mums duodi tu, mūsų žeme“.

     Komisijai susumavus rezultatus, pasidžiaugta, kad daugiausia taškų surinko antrokai, bet ir kitos klasės mažai nuo jų atsiliko. Juk ne rezultatai svarbiausia, svarbiausia – bendrystė ir kad kiekvienas suprastų, jog gamta šaukiasi žmogaus pagalbos ir mes turime neteršti jos, globoti kiekvieną būtybę – tik taip mes išsaugosime Žemę ateinančioms kartoms.

     Dėkoju administracijai, leidusiai organizuoti renginius, komisijų nariams, klasių auklėtojams, vedėjams, mokiniams, susibūrusiems į komandas, už gražius nuotolinius renginius.

     Pasirodo, viską galima padaryti ir per nuotolį, tik reikia noro!

Ona Motiejonienė, biologijos mokytoja ekspertė, gamtosauginio komiteto koordinatorė




Ankstesni įrašai


     Šiais metais, minint Knygnešio dieną ir lietuvių kalbos dienas, kovo 17 dieną šeštos klasės mokinys Jokūbas Umbrasas ir lietuvių kalbos mokytoja Neringa Mudėnienė pakvietė 5 klasės mokinius į  netradicinę pamoką – viktoriną „Knygnešių keliais“, kurioje trys penktokų komandos susirungė tarpusavyje.

Sveikinimą galite pamatyti paspaudę ant nuotraukos arb čia

     Paukščiai – aktyviausi pavasario šaukliai, vasario pabaigoje-kovo pradžioje savo čiulbėjimu budinantys gamtą. Paukščių vardais pavadinti visi trys pavasario mėnesiai: kovas, balandis ir gegužė. Žmogus nuo seno domėjosi paukščiais, juos stebėjo ir augino. Senojoje lietuvių tautosakoje paukščiai tapę pasakų, mitų ir mįslių herojais.

     Pasaulyje Šv. Valentino diena  – labai populiari šventė, ir Lietuva – ne išimtis. Ši šventė – tai proga įprastą dieną pakeisti magiškesne ir kupina meilės diena. Kažkas apsirengia raudonus drabužius, kažkas gamina skanėstus su begale meilės, o kažkas mezga raudonas širdeles.

     Jau keletą metų gimnazija dalyvavo užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro organizuojamose viktorinose-protmūšiuose. Na, o šiais metais, kai mūsų veikla tapo apribota ir visi esame dėl karantino toli vieni nuo kitų, beliko pasinaudoti technologijomis.