Renginiai / Galerija

Netradicinė pamoka – viktorina „Knygnešių keliais“, skirta Knygnešio dienai ir lietuvių kalbos dienoms paminėti

     Šiais metais, minint Knygnešio dieną ir lietuvių kalbos dienas, kovo 17 dieną šeštos klasės mokinys Jokūbas Umbrasas ir lietuvių kalbos mokytoja Neringa Mudėnienė pakvietė 5 klasės mokinius į  netradicinę pamoką – viktoriną „Knygnešių keliais“, kurioje trys penktokų komandos susirungė tarpusavyje. Viktorinos pradžioje penktos klasės mokinys Aivaras Maskoliūnas pristatė trumpą filmuką apie knygnešius. Atlikdami užduotis komandų dalyviai atsakinėjo į viktorinos klausimus, į lietuvių kalbą vertė rusiškomis raidėmis užrašytą tekstą, atpažino žymių žmonių nuotraukas, žaibo greičiu atsakinėjo į „blic“ klausimus, atliko kūrybinę užduotį.

     Po įnirtingos kovos, mokytojai susumavus rezultatus, paaiškėjo, kad nugalėtojais  tapo visos trys komandos, surinkusios vienodą taškų skaičių.  Netradicinės pamokos pabaigoje mokytoją pradžiugino mokinių padėka už įdomią pamoką.

Jokūbas Umbrasas, šeštos klasės mokinys




Ankstesni įrašai


Sveikinimą galite pamatyti paspaudę ant nuotraukos arb čia

     Paukščiai – aktyviausi pavasario šaukliai, vasario pabaigoje-kovo pradžioje savo čiulbėjimu budinantys gamtą. Paukščių vardais pavadinti visi trys pavasario mėnesiai: kovas, balandis ir gegužė. Žmogus nuo seno domėjosi paukščiais, juos stebėjo ir augino. Senojoje lietuvių tautosakoje paukščiai tapę pasakų, mitų ir mįslių herojais.

     Pasaulyje Šv. Valentino diena  – labai populiari šventė, ir Lietuva – ne išimtis. Ši šventė – tai proga įprastą dieną pakeisti magiškesne ir kupina meilės diena. Kažkas apsirengia raudonus drabužius, kažkas gamina skanėstus su begale meilės, o kažkas mezga raudonas širdeles.

     Jau keletą metų gimnazija dalyvavo užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro organizuojamose viktorinose-protmūšiuose. Na, o šiais metais, kai mūsų veikla tapo apribota ir visi esame dėl karantino toli vieni nuo kitų, beliko pasinaudoti technologijomis.

     Lietuvoje Helovinas tampa vis populiaresnis, nes daugumai ši šventė – tai proga atsiskleisti kūrybiškumui. Taigi šiais metais mokinių taryba nusprendė padaryti teminį penktadienį Helovino tema.