Renginiai / Galerija

Tarptautinės mokytojų dienos proga pagerbti mokytojai

     Kuklų, tačiau nuoširdų renginį pradėjo gimnazijos abiturientai: Augustinas Kazimirėnas, Greta Šutavičiūtė, Ineta Rudžionytė ir Augustinas Rėkašius. Jie ragino mokytojus šios nuostabios šventės proga išlipti iš kasdienybės autobuso, pasidžiaugti šia diena, nes jie, visus metus būdami tokie kantrūs, to tikrai nusipelnė. Gimnazijos ketvirtokai mokytojams paruošė kavos, pavaišino visus pačių keptais keksiukais.

     Mokytojus pasveikino ne tik abiturientai: antrokė gimnazistė Silvija Savickytė padainavo dainą, kuri privertė susimąstyti ne vieną; Gimnazijos tarybos atstovė Rita Steponėnienė visos tarybos vardu mokytojams įteikė dovaną – rudeninių grybukų; nuostabų paveikslą padovanojo nauja gimnazijos Mokinių taryba; gimnazistės Kamilė Trusevičiūtė ir Kotryna Vasenko mokytojams skyrė dvi dainas, o gimnazijos direktorė Jūratė Sveikauskienė pasveikino ir padėkomis apdovanojo praeitais mokslo metais labiausiai nusipelniusius mokytojus: Danguolę Bajarūnienę už mokinių pilietiškumo ugdymą, Rožę Bielinienę už gerus mokinių standartizuotų testų rezultatus, Joaną Garnevičienę už nuoširdžią ir sėkmingą klasės auklėtojo veiklą, Neringą Grikinienę už gerą vaikų paruošimą pradinio ugdymo programai, Gintarą Gruodį už sveikuolių ugdymą, Audronę Krikščionaitienę už gimnazijos erdvių kūrimą, Ingridą Labuckienę už gerus mokinių užsienio kalbos (anglų) brandos egzamino rezultatus, Jurgitą Raketienę už tarptautinio projekto „eTwinning“ vykdymą, Jurgitą Rėkašienę už mokinių teisinį švietimą, Dianą Simaškienę už inovacijų diegimą ir puikų ugdymo proceso organizavimą, Jūratę Šalkauskienę už drąsą priimant pedagoginius iššūkius ir Dainių Vaitkevičių už aktorinį meistriškumą.

     Viena iš svarbiausių Mokytojo dienos tradicijų mūsų gimnazijoje – karjeros ugdymas, kai IV klasės mokiniai veda pamokas, pavaduoja mokytojus. Tai nėra lengva užduotis. Pasiruošti padeda mokytojas, o atsakomybę už vestas pamokas prisiima IV klasės mokiniai, kurie šiais metais tikrai nusipelnė pagiriamojo žodžio, nes drausmė ir tvarka pamokų metu buvo neįtikėtina!

     Mokytojų diena leido mokytojams šiek tiek pailsėti, o vyresniuosius mokinius privertė suprasti, koks sunkus ir atsakingas yra mokytojo darbas. Todėl ne tik šią dieną, bet ir visada mokytojus reikia vertinti, gerbti ir jiems padėti. O galbūt ši diena taps paskata abiturientams pabaigus gimnaziją pasirinkti būtent šią – Mokytojo profesiją.

 

Kamilė Trusevičiūtė, IV klasės mokinė




Ankstesni įrašai


     Pamažu mus palieka vasara – išplasnoja debesų sparnais, nubarstytais žiedais ir žolynais, išsineša šilumą, išvilioja paukščius. Nėra ribos, kuri ženklintų vasaros pabaigą ir rudens pradžią. Tiesiog žemėn nukrinta geltonas lapelis, pievoje sužvilga voratinklių gijos, ima driektis baltas tirštas rūkas.

     Rugsėjo 20 dieną Ignalinos r. Vidiškių gimnazijoje vyko tradicinė sporto šventė. Renginyje dalyvavo visų klasių mokiniai ir mokytojai.

Rugsėjo 1-osios skambutis sukvietė gimnazijos bendruomenę į mokslo metų pradžios šventę.

Gegužės 26 d. ketvirtokai linksmai ir nuotaikingai atsisveikino su pradinėmis klasėmis. Tądien jie pasinėrė į linksmybių šurmulį su linksmiausiais pasaulyje personažais – Karlsonu, kuris gyvena ant stogo ir su nutrūktgalve Pepe Ilgakojine, kuri gali ne tik arklį pakelti, bet ir išjudinti patį didžiausią „niurzgą“.