Ekskursijos / išvykos

Apsilankymas Lietuvos Respublikos Vyriausybės kanceliarijoje

     Spalio 31 d. Vidiškių gimnazijos jaunojo pasieniečio būrelio (JPB) nariai kartu su neformaliojo vaikų švietimo mokytoju Andrejumi Matvėjevu lankėsi Lietuvos Respublikos Vyriausybės kanceliarijoje.  JPB nariai nuo jaunų dienų susipažįsta ne tik su Valstybės sienos apsaugos  tarnybos (VSAT) veiklos ypatumais, bet ir lankosi valstybinėse institucijose, siekdami suvokti kaip veikia valstybės valdymas ir kaip jame gali dalyvauti jie patys. Apsilankymo Vyriausybės kanceliarijoje metu jaunieji pasieniečiai daugiau sužinojo apie šios institucijos svarbą.




Ankstesni įrašai


     Šiandien karjera suvokiama kaip visą gyvenimą trunkantis mokymosi, saviraiškos ir darbo kelias, o sėkminga karjera – tai gebėjimas jausti pasitenkinimą savo gyvenimo kelio pasirinkimu. Šiuo požiūriu vien mokymosi ar žinojimo apie karjeros galimybes nepakanka, ypač galvojant apie tinkamus ateities pasirinkimus. Norint teisingai pasirinkti profesiją reikia ją „pasimatuoti“, tokiu būdu – geriau pažinti save, pabendrauti su tam tikrų profesijų atstovais, aplankyti ne vieną įmonę ar profesinio mokymo įstaigą.

     Spalio 18 dieną penktokai ir šeštokai kartu su mokytojais  Neringa Mudėniene ir  Gintaru Gruodžiu vyko į  nepaprasto grožio miestą – Anykščius.

     Lietingą spalio 12-osios  rytą geltonasis autobusėlis išrideno šeštokus į Molėtus. Aukštaitijos ežeryno teritorijos vingiuotais keliais, linksmaisiais Labanoro girios kalneliais pasiekėme Kulionis – pirmąjį kelionės TAIP tikslą.