Aktualijos

Tarptautinė ankstyvosios prevencijos programa „Obuolio draugai“

     Programa skirta 7-9 metų vaikams. Mūsų gimnazijoje 2016–2017 m. m. ji įgyvendinama 3 klasėje per klasės valandėles, kurias veda socialinis pedagogas. Programą sudaro 24 valandėlės. „Obuolio draugai“ prasideda dviem įvadinėmis valandėlėmis ir apima šešias temas: „Jausmai“, „Bendravimas“, „Draugystė“, „Problemų sprendimas, „Pokyčiai“ ir „Mes galime įveikti“. Kiekvienai temai skirta po 4 valandėles, trunkančias 45 minutes. Valandėlė prasideda apšilimu, paskui mokiniai atlieka užduotis, o užsiėmimas baigiamas aptarimu. Per valandėles vaikai nekonkuruoja, jų atsakymai nėra vertinami pažymiais, vaikai yra skatinami dalinti idėjomis ir padėti vienas kitam. Siekiama geros vaikų savijautos, gero mikroklimato klasėje bei gebėjimų, padedančių susidoroti su kasdienėmis ir sudėtingomis situacijomis, ugdymosi.

Jurgita Rėkašienė, socialinė pedagogė metodininkė




Ankstesni įrašai


     1995 metais UNESCO lapkričio 16-ąją  paskelbė Tarptautine tolerancijos diena. Tolerancija visų pirma yra pagarba ir pakantumas kitam žmogui, jo asmeninės laisvės ir vertybių paisymas. Kiekvienais metais siūlomas vis kitoks Tolerancijos dienos simbolis, o šių metų simbolis –  paukštis, kuris neša meilę, tyrumą, taiką ir gerą žinią.

     Tautinio atgimimo pradininkas, valstybės nepriklausomybės siekėjas, „Aušros“ redaktorius, mokslininkas, gydytojas, tautosakininkas, antropologas, publicistas, visuomenės ir kultūros veikėjas, lietuvių tautos patriarchas... prieš 165 metus lapkričio 23 dieną gimęs Jonas Basanavičius „sukvietė“ gimnazijos bendruomenę į literatūrinę popietę, kuri tapo puikia proga dar kartą prisiminti šią iškilią asmenybę.

     Knyga gali pakeisti gyvenimą: įkvėpti, padėti atsakyti į klausimus, spręsti problemas, jaustis stipresniam, kovoti už savo teises ir ateitį. Ar Jūsų gyvenime buvo knyga, kuri pakeitė Jūsų gyvenimą, o galbūt požiūrį arba suteikė stiprybės, padėjo sunkiu metu? Greičiausiai kiekvienas skaitantis žmogus turi tokią knygą. Todėl prašome – pasidalykite knyga su Vidiškių gimnazijos mokiniais.

    eTwinning erdvė – puiki vieta pažinti skirtingų tautų kultūrą, bendraamžius, gerinti IKT bei anglų kalbos žinias, kūrybiškai atlikti užduotis, paįvairinti mokymąsi. (Plačiau apie eTwinning veiklą galima pasiskaityti interneto puslapyje www.etwinning.com).

     IV klasės mokiniai, lydimi mokytojų Onos Lukoševičienės  ir Danguolės Bajarūnienės, vyko į pažintinę ekskursiją, tikėdamiesi praplėsti savo istorines žinias. Pirmasis kelionės tikslas buvo aplankyti Genocido aukų muziejų. Ten turėjome progą išvysti buvusį KGB kalėjimą, galėjome apžiūrėti kankinimo kameras, karcerius, pasivaikščiojimo kiemelius, nuosprendžių vykdymo patalpą. Susipažinome su žiauriais ir tragiškais žmonių kankinimo būdais, gausiais rašytiniais eksponatais. Po to aplankėme Tuskulėnų rimties parko memorialinį kompleksą. Čia  gidė mums papasakojo apie brutalius būdus, kuriais buvo nužudyti nuteistieji, ir apie Sovietų Sąjungos pastangas nuslėpti nužudytųjų užkasimo vietas. Kelionėje patirti įspūdžiai išliks dar ilgam.

Greta Šutavičiūtė, IV klasės mokinė