Aktualijos

Prisimintas tautos patriarchas Jonas Basanavičius

     Trečiokė gimnazistė Augustė Palenčiūtė pradėjo „vesti“ visus Jono Basanavičiaus gyvenimo keliu, penktokai Kirilas Maslabojavas, Mikalojus Mirošničenko ir Kamilė Graužlytė skaitė subtiliu humoru persmelktas Jono Basanavičiaus užrašytas lietuvių liaudies pasakas, o peržiūrėta dokumentinė apybraiža „Daktaras Jonas Basanavičius" atskleidė sudėtingą ir ilgą šio žmogaus gyvenimo kelią, kuris prasidėjęs nedideliame Suvalkijos Ožkabalių kaime vingiavo ir po Lietuvą, ir po Rusiją, pasiekė net Bulgariją ir Čekiją, bet ir vėl sugrįžo į mylimos Lietuvos sostinę Vilnių.

     Visą gyvenimą Jonas Basanavičius dirbo ne dėl savęs – jis stengėsi dėl žmonių gerovės ir dėl savo tėvynės šviesesnės ateities. Todėl Jono Basanavičiaus gyvenimo ir nuveiktų darbų šviesa negęsta ir mūsų dienomis, ji primena mums, kad neužtenka tik mylėti savo tėvynę, reikia būti aktyviu piliečiu: saugoti ir išlaikyti gimtąją kalbą, kultūrą, gerbti ir prisiminti valstybės istoriją.

Vitalija Medzevičienė, bibliotekininkė




Ankstesni įrašai


     Knyga gali pakeisti gyvenimą: įkvėpti, padėti atsakyti į klausimus, spręsti problemas, jaustis stipresniam, kovoti už savo teises ir ateitį. Ar Jūsų gyvenime buvo knyga, kuri pakeitė Jūsų gyvenimą, o galbūt požiūrį arba suteikė stiprybės, padėjo sunkiu metu? Greičiausiai kiekvienas skaitantis žmogus turi tokią knygą. Todėl prašome – pasidalykite knyga su Vidiškių gimnazijos mokiniais.

    eTwinning erdvė – puiki vieta pažinti skirtingų tautų kultūrą, bendraamžius, gerinti IKT bei anglų kalbos žinias, kūrybiškai atlikti užduotis, paįvairinti mokymąsi. (Plačiau apie eTwinning veiklą galima pasiskaityti interneto puslapyje www.etwinning.com).

     IV klasės mokiniai, lydimi mokytojų Onos Lukoševičienės  ir Danguolės Bajarūnienės, vyko į pažintinę ekskursiją, tikėdamiesi praplėsti savo istorines žinias. Pirmasis kelionės tikslas buvo aplankyti Genocido aukų muziejų. Ten turėjome progą išvysti buvusį KGB kalėjimą, galėjome apžiūrėti kankinimo kameras, karcerius, pasivaikščiojimo kiemelius, nuosprendžių vykdymo patalpą. Susipažinome su žiauriais ir tragiškais žmonių kankinimo būdais, gausiais rašytiniais eksponatais. Po to aplankėme Tuskulėnų rimties parko memorialinį kompleksą. Čia  gidė mums papasakojo apie brutalius būdus, kuriais buvo nužudyti nuteistieji, ir apie Sovietų Sąjungos pastangas nuslėpti nužudytųjų užkasimo vietas. Kelionėje patirti įspūdžiai išliks dar ilgam.

Greta Šutavičiūtė, IV klasės mokinė

     Siekiant paminėti Vaiko teisių konvencijos priėmimo metines ir atkreipti visuomenės dėmesį į vaikų globos, gynimo ir saugojimo nuo neigiamos įtakos svarbą, taip pat skatinant vaikus susipažinti su savo teisėmis, pareigomis, domėtis mokslo ir meno pasiekimais, 2016 m. lapkričio 14 – 20 d. gimnazijoje paskelbta Vaiko teisių apsaugos savaitė. Ši savaitė skelbiama jau 18-tą kartą.

     Knyga – tai pokalbis su savimi ir su kitu. Ji padeda pažinti save, kitus žmones, atrasti nežinomus pasaulius... Knygos ugdo mūsų emocijas ir gebėjimą įsijausti. Jos tobulina mūsų gebėjimą atsidurti kito žmogaus vietoje, žadina vaizduotę ir formuoja moralines vertybes.