Aktualijos

Anglų kalba su eTwinning

     Įpusėjus lapkričiui mūsų gimnazijoje sėkmingai startavo elektroninės partnerystės eTwinning tarptautinis projektas „Twinkle and Smile“. Šį kartą į eTwinning programos veiklą, kuri vyks visus mokslo metus, įsijungė mūsų mažieji – trečios klasės mokiniai. Bendraudami su partneriais iš Italijos, Turkijos, Slovakijos, Slovėnijos, Portugalijos, Švedijos, Vengrijos, Vokietijos bei Bulgarijos mokiniai atliks projekte numatytas užduotis: video prisistatymą, logotipo kūrimą, komiksų piešimą, pristatant Lietuvos gamtos kaitą skirtingais metų laikais, eilėraščių ir dainelių mokymąsi bei kitas veiklas. Mokslo metų pabaigoje galėsime pasidžiaugti bendra, visų šalių moksleivių paruošta elektronine knygele bei video medžiaga (tai bus šalių prisistatymai, eilėraščių bei dainelių rinkinys). Šiuo metu trečiokai jau yra parengę pristatymą, kurį galima pažiūrėti: https://youtu.be/Cvqm553lZeo (ačiū gimnazijos video laborantui Vidui Krasiui už pagalbą filmuojant bei montuojant filmuką). O dabar jie ruošiasi kurti ir iliustruoti pasakojimą „Smile & Twinkle on the visit at our school and town. The nature during the Autumn“. Štai kaip jie stropiai piešė logotipus per dailės pamoką ir į projektinę veiklą įtraukė savo mokytoją Eleną Abeciūnienę.

     Pirmas žingsnis visada nedrąsus, bet smagus...

 

Jurgita Raketienė, anglų kalbos vyr. Mokytoja




Ankstesni įrašai


     IV klasės mokiniai, lydimi mokytojų Onos Lukoševičienės  ir Danguolės Bajarūnienės, vyko į pažintinę ekskursiją, tikėdamiesi praplėsti savo istorines žinias. Pirmasis kelionės tikslas buvo aplankyti Genocido aukų muziejų. Ten turėjome progą išvysti buvusį KGB kalėjimą, galėjome apžiūrėti kankinimo kameras, karcerius, pasivaikščiojimo kiemelius, nuosprendžių vykdymo patalpą. Susipažinome su žiauriais ir tragiškais žmonių kankinimo būdais, gausiais rašytiniais eksponatais. Po to aplankėme Tuskulėnų rimties parko memorialinį kompleksą. Čia  gidė mums papasakojo apie brutalius būdus, kuriais buvo nužudyti nuteistieji, ir apie Sovietų Sąjungos pastangas nuslėpti nužudytųjų užkasimo vietas. Kelionėje patirti įspūdžiai išliks dar ilgam.

Greta Šutavičiūtė, IV klasės mokinė

     Siekiant paminėti Vaiko teisių konvencijos priėmimo metines ir atkreipti visuomenės dėmesį į vaikų globos, gynimo ir saugojimo nuo neigiamos įtakos svarbą, taip pat skatinant vaikus susipažinti su savo teisėmis, pareigomis, domėtis mokslo ir meno pasiekimais, 2016 m. lapkričio 14 – 20 d. gimnazijoje paskelbta Vaiko teisių apsaugos savaitė. Ši savaitė skelbiama jau 18-tą kartą.

     Knyga – tai pokalbis su savimi ir su kitu. Ji padeda pažinti save, kitus žmones, atrasti nežinomus pasaulius... Knygos ugdo mūsų emocijas ir gebėjimą įsijausti. Jos tobulina mūsų gebėjimą atsidurti kito žmogaus vietoje, žadina vaizduotę ir formuoja moralines vertybes.

     Netikėtai pasikeitęs atostogų laikas suteikė penktokams galimybę pailsėti dvi dienas prieš savaitgalį ir per rudens atostogas pasidžiaugti žiemiškomis pramogomis. Deja, ne visi išmėgino kalnus ir kalnelius, ne visi rideno, lipdė ar tiesiog grožėjosi gamta – buvo prilipusių (ne, ne prie knygos) prie kompiuterio (neišduosim, kas). Tačiau ir tie šeštadienį įdienojus būrėsi į linksmą kompaniją, vykstančią į vaikų ir jaunimo teatrų festivalį „Bildučiai“.

     Lapkričio 11 dieną II, III ir IV klasių gimnazistams apie studijas įvairiuose ES universitetuose kalbėjo Vytautas Masiokas, UAB „Kalba.lt“ atstovas.