Aktualijos

Lapkričio 14-20 d. paskelbta Vaiko teisių apsaugos savaitė

 

     Ta proga 1-4 klasių mokiniai susipažino ir prisiminė vaikų teises ir pareigas, o mūsų šaunuoliai penktokai rašė linkėjimus savo klasės draugams. Visi mokiniai norėtų, kad jų klasės vaikai būtų draugiški, nesityčiotų vieni iš kitų, gerbtų ir padėtų vienas kitam. Labai nustebino pirmokai, kurie ilgai nelaukdami pirmiausia ėmė vardinti pareigas, kurias jie vykdo tiek namuose, tiek mokykloje. Vyresniųjų klasių mokiniai apie mokinių teises ir pareigas diskutavo per etikos ir tikybos pamokas.

     Lapkričio 16 d. gimnazijos socialinė pedagogė dalyvavo ir pasidalino gerąja patirtimi Ignalinos rajono savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyriaus organizuojamame seminare vaikų socialinėms problemoms aptarti.

     Visi suaugę žinome, kad vaikui turime duoti visa, kas geriausia, o, imdamiesi bet kokių jį liečiančių veiksmų, pirmiausia turime įvertinti ir atsižvelgti į vaiko interesus. Todėl turime išmokti gerbti vaiką, kaip besiformuojančią, savo poreikius turinčią asmenybę, kuri mokykliniame amžiuje nežino visų savo teisių, tačiau sulaukusi pilnametystės tikrai neužmirš, o gal net ir nevisai maloniai primins vaikystėje padarytus „vaikiškų“ teisių pažeidimus. Kad taip neatsitiktų – gerbkime mūsų vaikų teises, rodydami pavyzdžius savo darbais, mokykime juos sąmoningai laikytis visuomeniškų pareigų.

 

Jurgita Rėkašienė, socialinė pedagogė metodininkė




Ankstesni įrašai


     Knyga – tai pokalbis su savimi ir su kitu. Ji padeda pažinti save, kitus žmones, atrasti nežinomus pasaulius... Knygos ugdo mūsų emocijas ir gebėjimą įsijausti. Jos tobulina mūsų gebėjimą atsidurti kito žmogaus vietoje, žadina vaizduotę ir formuoja moralines vertybes.

     Netikėtai pasikeitęs atostogų laikas suteikė penktokams galimybę pailsėti dvi dienas prieš savaitgalį ir per rudens atostogas pasidžiaugti žiemiškomis pramogomis. Deja, ne visi išmėgino kalnus ir kalnelius, ne visi rideno, lipdė ar tiesiog grožėjosi gamta – buvo prilipusių (ne, ne prie knygos) prie kompiuterio (neišduosim, kas). Tačiau ir tie šeštadienį įdienojus būrėsi į linksmą kompaniją, vykstančią į vaikų ir jaunimo teatrų festivalį „Bildučiai“.

     Lapkričio 11 dieną II, III ir IV klasių gimnazistams apie studijas įvairiuose ES universitetuose kalbėjo Vytautas Masiokas, UAB „Kalba.lt“ atstovas.

 

     Gyvenimo pilnatvė geriausiai juntama šeimoje. Tik gimęs vaikas nebūna nei geras, nei blogas, nei darbštus, nei tinginys, nei mylintis, nei neapkenčiantis, - toks jis tampa augdamas. Vaikas šeimoje pirmiausia sužino, kas gera ir kas bloga, kas dora ir kas ne, ką galima ir ko nedera daryti. Gyvenimas šeimoje būna įvairus. Norėtųsi, kad jame būtų kuo daugiau laimės, darnos ir ramybės. Visų – vaikų, tėvų...

     Ruduo – pirmųjų šalnų, įvairiaspalvių medžių lapų ir pasiruošimo žiemai metas. Artėjant lapkričiui nejučia atsimename tuos, kurių jau nebėra, nes trumpėjančios dienos, krintantys medžių lapai primena gyvenimo trapumą.