Aktualijos

Gimnazijoje – šiaurės šalių bibliotekų savaitė

     Postūmis skaityti būna pats įvairiausias, net ankstus rytas gali būti ne trukdis, o tas laikas, kai knyga pasibeldžia į vidinį žmogaus pasaulį. Šią savaitę gimnazijoje ir rytai, ir kiekviena pamoka – net kūno kultūra ar matematika – prasideda grožinės literatūros skaitymais. Tikiu, kad šie visuotiniai klasių skaitymai – ne tik duoklė, atiduodama šiaurės šalių bibliotekų savaitei, bet galbūt jų metu bent vienas kitas mokinys atras savąjį autorių ar savąją knygą. Galbūt knyga pamažu sugrįš į jauno žmogaus virtualų pasaulį.

Vitalija Medzevičienė, bibliotekininkė




Ankstesni įrašai


     Netikėtai pasikeitęs atostogų laikas suteikė penktokams galimybę pailsėti dvi dienas prieš savaitgalį ir per rudens atostogas pasidžiaugti žiemiškomis pramogomis. Deja, ne visi išmėgino kalnus ir kalnelius, ne visi rideno, lipdė ar tiesiog grožėjosi gamta – buvo prilipusių (ne, ne prie knygos) prie kompiuterio (neišduosim, kas). Tačiau ir tie šeštadienį įdienojus būrėsi į linksmą kompaniją, vykstančią į vaikų ir jaunimo teatrų festivalį „Bildučiai“.

     Lapkričio 11 dieną II, III ir IV klasių gimnazistams apie studijas įvairiuose ES universitetuose kalbėjo Vytautas Masiokas, UAB „Kalba.lt“ atstovas.

 

     Gyvenimo pilnatvė geriausiai juntama šeimoje. Tik gimęs vaikas nebūna nei geras, nei blogas, nei darbštus, nei tinginys, nei mylintis, nei neapkenčiantis, - toks jis tampa augdamas. Vaikas šeimoje pirmiausia sužino, kas gera ir kas bloga, kas dora ir kas ne, ką galima ir ko nedera daryti. Gyvenimas šeimoje būna įvairus. Norėtųsi, kad jame būtų kuo daugiau laimės, darnos ir ramybės. Visų – vaikų, tėvų...

     Ruduo – pirmųjų šalnų, įvairiaspalvių medžių lapų ir pasiruošimo žiemai metas. Artėjant lapkričiui nejučia atsimename tuos, kurių jau nebėra, nes trumpėjančios dienos, krintantys medžių lapai primena gyvenimo trapumą.

     Spalio 25 dieną II klasės mokiniai lankėsi Ignalinos rajono apylinkės teisme. Atvykus mus pasitiko ir pokalbiui į administracinių bylų salę pakvietė laikinai einantis Ignalinos rajono apylinkės teismo pirmininko pareigas Aleksandras Jakubovskis ir teismo administracijos sekretorė, atstovė spaudai Žibutė Čepulienė.