Aktualijos

Penktokams nuskilo dusyk

     Renginys, jau 22-ąjį katrą „bildantis“ Ignalinoje, nenuvylė daug ką gyvenime jau mačiusių penktokų. Patiko jiems ir Plungės kultūros centro teatro „Saula“ ryškus ir kupinas spalvų spektaklis pagal Brolių Grimų pasaką „Snieguolė ir nykštukai“ (rež. Sigita ir Romas Matuliai), ir Kauno Šv. Mato gimnazijos teatro studijos „Kubas“ etiudų spektaklis „A up“, nustebinęs originaliais režisūriniais sprendimais. Tačiau labiausiai visiems prie širdies buvo Jurbarko kultūros centro vaikų ir jaunimo teatro „Vaivorykštė“ parodyta J.Strong komedija „Kai 14“. Viskas aišku, atpažįstama, aktualu...

     Tiesa, gėles labiausiai patikusiems aktoriams įteikti buvo baisoka, bet ko nepadarysi iš trečio karto, ar ne?

Diana Simaškienė, lietuvių kalbos mokytoja




Ankstesni įrašai


     Lapkričio 11 dieną II, III ir IV klasių gimnazistams apie studijas įvairiuose ES universitetuose kalbėjo Vytautas Masiokas, UAB „Kalba.lt“ atstovas.

 

     Gyvenimo pilnatvė geriausiai juntama šeimoje. Tik gimęs vaikas nebūna nei geras, nei blogas, nei darbštus, nei tinginys, nei mylintis, nei neapkenčiantis, - toks jis tampa augdamas. Vaikas šeimoje pirmiausia sužino, kas gera ir kas bloga, kas dora ir kas ne, ką galima ir ko nedera daryti. Gyvenimas šeimoje būna įvairus. Norėtųsi, kad jame būtų kuo daugiau laimės, darnos ir ramybės. Visų – vaikų, tėvų...

     Ruduo – pirmųjų šalnų, įvairiaspalvių medžių lapų ir pasiruošimo žiemai metas. Artėjant lapkričiui nejučia atsimename tuos, kurių jau nebėra, nes trumpėjančios dienos, krintantys medžių lapai primena gyvenimo trapumą.

     Spalio 25 dieną II klasės mokiniai lankėsi Ignalinos rajono apylinkės teisme. Atvykus mus pasitiko ir pokalbiui į administracinių bylų salę pakvietė laikinai einantis Ignalinos rajono apylinkės teismo pirmininko pareigas Aleksandras Jakubovskis ir teismo administracijos sekretorė, atstovė spaudai Žibutė Čepulienė.

     Kiekviena profesija yra kažkuo savita ir patraukli. Jau vaikystėje pradedama svajoti apie tai, kuo norima būti suaugus. Besimokant vyresnėse klasėse būsima profesija pradedama domėtis vis labiau.