Aktualijos

Vėlinių belaukiant...

     Visų Šventųjų ir Vėlinių šventės kviečia mus susimąstyti apie amžinuosius dalykus. Lankome savo artimųjų, draugų, giminių kapus, sušildome juos žvakelės liepsna ir savo mintimis. Tai yra vienybės, susitelkimo, rimties ir susikaupimo laikas, vykdant tėvų ir protėvių priesakus saugoti mirusiųjų atminimą. Mintimis ir maldomis pabūname su tais, kurių nebėra šalia. Ir dar geriau suvokiame – kokie brangūs ir svarbūs dar esantieji čia, su mumis, ir kokia neįkainojamai vertinga kiekviena  gyvenimo akimirka.

     Vidiškių praeitis artimai siejasi su Vidiškių dvaro istorija. Ypatingus pėdsakus Vidiškėse paliko grafai Kamienskiai, nusipirkę dvarą iš Marijos Pliaterienės. Jie ne tik pastatė neogotikinę Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo bažnyčią, bet ir kaupė meno ir knygų kolekcijas, tvarkė šeimos archyvą, rūpinosi žemės ūkiu ir parku. Dvaras buvo vadinamas Pšyjazn – draugystės vardu, kuris tikrai atitiko to laiko dvasią. Grafai Kamienskiai paliko mums didelį kultūrinį ir materialinį paveldą, kurio dėka atsirado geležinkelis ir Ignalinos miestas. Jų nuopelnai liks mūsų atmintyje, o mes jiems tegalim atsidėkoti gėlės žiedu, žvakutės liepsnele... Šių prasmingų intencijų vedini ūkanotą spalio 26 dieną 5 klasės mokiniai tvarkė Rimšėnų kapinėse palaidotų grafų Kamienskių kapus. Grėbė storą lapų apklotą, šlavė takelius ir teritoriją. Penktokai prisilietė prie gimtojo krašto kultūrinio palikimo, pagerbė mirusiųjų atminimą, pajuto ryšį su protėviais ir istorine praeitimi...

Vitalija Medzevičienė, 5 klasės auklėtoja




Ankstesni įrašai


     Spalio 25 dieną II klasės mokiniai lankėsi Ignalinos rajono apylinkės teisme. Atvykus mus pasitiko ir pokalbiui į administracinių bylų salę pakvietė laikinai einantis Ignalinos rajono apylinkės teismo pirmininko pareigas Aleksandras Jakubovskis ir teismo administracijos sekretorė, atstovė spaudai Žibutė Čepulienė.

     Kiekviena profesija yra kažkuo savita ir patraukli. Jau vaikystėje pradedama svajoti apie tai, kuo norima būti suaugus. Besimokant vyresnėse klasėse būsima profesija pradedama domėtis vis labiau.

    Vidiškių gimnazijos biblioteka įsijungė į pilietinę akciją „Mano nuveikti darbai bibliotekoje“, skirtą bibliotekų metams pažymėti. Akcijos tikslas – patraukliomis, aktyviomis renginio formomis populiarinti knygų skaitymą, ugdyti kūrybiškumą, skatinti dalyvius bendrauti ir bendradarbiauti. Akcija vyko 2016 m. vasario – spalio mėnesiais. Biblioteka – ne tik mokinių ir mokytojų informacijos centras, bet ir jauki susibūrimų, diskusijų, pamokų, ramaus poilsio erdvė. Kiekvienas mokinio atėjimas į biblioteką duoda didžiulę naudą jam pačiam. Tie mokiniai, kurie skaito knygas, aktyviau dalyvauja klasės, mokyklos veikloje, auga kūrybiškesni, besidomintys juos supančia aplinka, tampa kritiškai mąstančiomis asmenybėmis. Už dalyvavimą pilietinėje akcijoje „Mano nuveikti darbai bibliotekoje“ gimnazija ir bibliotekininkė apdovanotos Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro Padėkos raštais.

     Mūsų gimnazijoje spalio 10 dieną lankėsi Vilniaus Gedimino technikos universiteto lektorės Jūratė Giedraitienė ir Eglė Dabulevičiūtė. Renginyje dalyvavo I, II, III ir IV klasių mokiniai.

     Rugsėjo 27 d. vyko gimnazijos tarybos posėdis. Posėdžio metu aptarti svarbūs gimnazijos veiklos planavimo, dokumentų tvirtinimo, dalyvavimo renginiuose klausimai, pristatyta nauja gimnazijos tarybos narė Augustė Palenčiūtė (III kl.). Sveikiname Augustę!

Informaciją rengė Elena Abeciūnienė, gimnazijos tarybos sekretorė