Aktualijos

Gimnazijos vaikų labui

     Pirmąją tarptautinę programą „Zipio draugai“ 1 klasėje vykdys pradinių klasių vyr. mokytoja Diana Kindurienė. Ši programa skirta 5-7 metų vaikams, siekiant juos išmokyti įveikti kasdienius emocinius sunkumus: atstūmimą, vienatvę, patyčias ar priekabiavimą, sunkius pokyčius. Vaikams bus padedama suvokti savo jausmus ir apie juos kalbėti, ieškoma būdų, kaip su tais jausmais susitvarkyti. Taip pat vaikai bus mokomi empatijos, susirasti draugą, kreiptis paramos ir ją priimti bei padėti aplinkiniams. Vaikai išmoks ne tik nesileisti būti patyčių aukomis, bet ir  patys netaps priekabiautojais. Nuo programos įgyvendinimo Lietuvoje pradžios (2000 metų) joje jau dalyvavo beveik 160 tūkst. vaikų ir 4 135 pedagogai iš visos Lietuvos.

     Antrąją tarptautinę programą „Obuolio draugai“, kuri yra „Zipio draugų“ tęsinys, skirtas 8-10 metų vaikams, 3 klasėje vykdys socialinė pedagogė Jurgita Rėkašienė. Ši programa išplečia jau turimus vaikų gebėjimus  – moko ne tik  suvokti ir kalbėti apie savo jausmus, bet ir pasakyti tai, ką nori pasakyti, įdėmiai išklausyti, susidraugauti ir išsaugoti draugystę, kreiptis pagalbos ir padėti aplinkiniams, spręsti konfliktus, lengviau išgyventi pasikeitimus, netektis ir netgi mirtį. „O buolio draugai“ dar nauja programa – ji sukurta 2008 metais. Šiuo metu ji įgyvendinama Brazilijoje, Olandijoje, Danijoje, Norvegijoje ir pas mus – Lietuvoje.

     Dar vieną tarptautinę programą „Įveikiame kartu“ 4 klasėje vykdys pradinių klasių mokytoja metodininkė Ilona Pakalkienė. Šios programos tikslas – ugdant pozityvius vaikų bendravimo ir problemų sprendimo gebėjimus, užkirsti kelią priklausomybės nuo alkoholio ir narkotinių medžiagų atsiradimui, kitoms destruktyvaus elgesio formoms bei gerinti bendrą emocinę vaiko savijautą. Tai ankstyvosios prevencijos programa, skirta vyresnio amžiaus pradinių klasių mokiniams emocinių sunkumų įveikimo ir socialinių gebėjimų ugdymui.

     Gimnazijoje startuojančios šios trys programos kviečia tėvus ir pedagogus būti greta vaiko, kartu su vaiku šiuo pilnu iššūkių jo gyvenimo laikotarpiu.




Ankstesni įrašai


      Rugsėjo 23 d. gimnazijoje vyko seminaras mokytojams „Mokinių savivaldaus mokymosi organizavimas“. Jį vedė Šiaulių universiteto prof. Dr. Aušra Kazlauskienė ir doc. Dr. Ramutė Gaučaitė. Seminare dalyvavo 29 gimnazijos mokytojai. Jie pagilino savo žinias apie savivaldį mokymąsi, jo organizavimą, pasiruošė laukiantiems iššūkiams. Klasės auklėtojai pedagoginį tėvų švietimą savivaldžio mokymosi organizavimo tema vykdys klasių tėvų susirinkimų metu rugsėjo 29 d.

     Tik prasidėjus mokslo metams rajone vyko Geriausiai tvarkomų mokyklų aplinkos konkursas. Vienas iš konkurso tikslų – puoselėti edukacinių erdvių tvarkymo ir kūrimo tradicijas.

     Organizacija „Gelbėkit vaikus“ kvietė visas Lietuvos mokyklas dalyvauti solidarumo bėgime JUNKIS/BĖK/PADĖK. Mokiniai buvo skatinami bėgti solidarumo kilometrus ir paremti vargstančius Lietuvos ir Zambijos vaikus.

   Ne pirmą rudenį Paliesiaus dvaras mokinius pakviečia į muzikinę programą.

    Projekto ,,Nebijok kalbėti“ iniciatorė Daiva Žeimytė kartu su Švietimo ir mokslo ministerija rugsėjo 9 dieną paskelbė diena prieš patyčias.