Renginiai / Galerija

Valstybei, tautai ir meilei

     Gimnazija linksmai ir išradingai, telkdama gimnazijos bendruomenę, paminėjo 2020 metų Vasario 16-ąją ir Valentino dieną!

     Kiekviena klasė visą savaitę iš spalvoto popieriaus darė širdeles, kuriomis papuošė gimnazijos erdves. O penktadienį, vasario 14-osios rytą, aktų salėje vyko šventinis rytmetis ,,Valstybei, tautai ir meilei“, į kurį susirinko tautine simbolika ir Valentino dienos širdelėmis pasipuošę bendruomenės nariai. Mokiniai inscenizavo svarbiausias Lietuvos istorijos datas, reikšmingiausius įvykius, pavaizdavo asmenybes, palikusias ryškiausius pėdsakus valstybės gyvenime. Istoriniai tekstai persipynė su jautriais lietuvių poetų posmais apie meilę Tėvynei, skambėjo gerai žinomos dainos apie Lietuvą ir laisvę. Mokiniai pradžiugino savo muzikiniais ir kūrybiniais gebėjimais. Rytmetis baigėsi visų dalyvavusių Lietuvos himno giedojimu.

     Vasario 14-ąją 5-IV klasėse dar vyko istorijos pamokos, skirtos Lietuvos valstybės atkūrimo dienai. Mokiniai taip pat dalyvavo nacionaliniame konkurse ,,Lietuvos istorijos žinovas 2020“, kurio finalinis etapas vyks Lietuvos Respublikos Seime 2020 metų kovo 10 dieną. Jame gimnazijai atstovaus konkurso nugalėtojas Ostinas Ivanovas.

Eva Risakovaitė, 8 klasės mokinė




Ankstesni įrašai


  Internetas – tarsi jūra: begalinis, gražus ir įdomus, laukinis ir pavojingas. Jame gali rasti daugybę dalykų arba pasiklysti. Vasario 11 dieną daugelyje pasaulio šalių (daugiau nei 150 šalių) minima Saugesnio interneto diena.

     Sausio 22 dieną gimnazijos vyko meninio skaitymo popietė. Jai ruošėsi nemažas  1IV klasių mokinių būrelis. Pradinukai rinkosi J. Erlicko, Vytės Nemunėlio, R Skučaitės, A. Karosaitės ir kitų poetų eilėraščius.

     Sausio 13-ąją pirmosios pamokos pradžioje mokiniai ant palangių degė žvakutes, prisiminė žuvusiuosius laisvės gynėjus. Visose klasėse buvo vestos pilietiškumo pamokėlės, kurių metu prisiminėme beginklius didvyrius, narsiomis širdimis anuomet užtvėrusius kelią priešui. Per daugelį metų žvakelių uždegimas bei pilietiškumo ugdymo pamokos tapo gimnazijos tradicija.

     Adventas yra atėjimas. Tai abipusis artėjimas: Dievas – į mus, tapdamas vienu iš mūsų žmonių, o mes – į Dievą, nors ir žmogiškų silpnumų supančiotomis kojomis. Šį laiką smagiau ir prasmingiau išgyventi ne pavieniui, o kartu, bendruomenėje.

     Gruodžio 5 d. 7-I kl. mokiniai dalyvavo edukacinėje veikloje „Senųjų odinių dirbinių edukacija“. Tai lyg integruota technologijų, istorijos ir dailės pamoka, kurios metu mokiniai susipažino su odininkystės ir odinių dirbinių įvairove remiantis archeologiniais ir istoriniais duomenimis.