Renginiai / Galerija

Konkursas „Mes – Žemės vaikai“

     Kovo 20-oji – pasaulinė Žemės diena, todėl šis renginys buvo skirtas Žemės dienai. Konkurse dalyvavo 8, 9 ir 10 klasių mokiniai. Jie iš anksto turėjo išsirinkti komandą, pasiruošti prisistatymą, sukurti emblemą. Klasių sirgaliai turėjo paruošti plakatą gamtosaugine tema.

     Konkursą pradėjo pavasariškais žodžiais ir posmais vedantieji Modestas Mackevičius ir Augustė Palenčiūtė. Nepaliko abejingų paruoštas skaidrių pristatymas, kur vaizdų, žodžių ir muzikos kalba tarsi pati Žemė prabilo ir beldėsi į kiekvieno mūsų širdį... Vėliau visos komandos aktyviai įsijungė į darbą: sprendė kryžiažodį, klausėsi paukščių balsų, vaidino. Vedantiesiems talkino Miglė Zubrovaitė, kuri dalino komandoms įvairias užduotis. Konkursą pagyvino skambėjusi muzika ir mergaičių ansamblio atliekama daina „Lašeliai“.

     Nebuvo pamiršti ir sirgaliai, jiems buvo pateikti klausimai, o teisingai atsakiusieji buvo apdovanoti. Geriausią komandą išaiškinti padėjo kapitonai, kuriems reikėjo atpažinti vaistažoles ir nusakyti jų panaudojimo galimybes. Pasirodo, kad ne tik kapitonams, bet ir komandoms tai buvo sunkiausia užduotis.

     Komisijai teko „paprakaituoti“, kol susumavo rezultatus. Gimnazijos direktorei paskelbus, kad nugalėjo aštuntokai salėje pasigirdo garsūs plojimai. Antrą vietą laimėjo dešimtokai, treti liko devintokai. Po renginio mokinių atsiliepimai buvo labai geri, jie džiaugėsi gautomis dovanomis ir buvo pilni noro kitais metais pakartoti renginį. Tikiu mokiniais, kad jie daug gali padaryti, tik reikia mokėti juos nukreipti tinkama linkme.

Renginio organizatorė Ona Motiejonienė, biologijos mokytoja ekspertė




Ankstesni įrašai


Lietuviškus žodžius į širdį susidėsiu,
Gražiai užklosiu pievų takeliu.
Ar dieną eisiu, ar nakty klajosiu –
Mane lydėsi žiburiu tyliu

Kaziuko mugės akimirkos

Šimtadienio akimirkos

Karnavalo akimirkos

     Spalio 5 d. Vidiškių gimnazijoje buvo neeilinė diena. Mokytojų dienos proga gimnazijos abiturientai jau iš pat ryto sveikino mokytojus: kiekvieną iš jų pasitiko ir lydėjo iki mokyklos, siūlė pagalbą nešant daiktus. Visiems mokytojams susirinkus į gimnaziją, mokiniai juos plojimais palydėjo į aktų salę, kurioje laukė renginys.