Ekskursijos / išvykos

Traukime į žygį!

     Nepamirštama diena gamtoje, kur daug šėlsmo, bėgiojimo, stebuklų ir juoko! Tiesiog padūkimo gamtoje. Pasirinkome turistinį žygį pėsčiomis, nes mums įdomu kelionės pėsčiomis. Mes visi gyvename kaime ir  nuo pat vaikystės po visus įmanomus kampelius vaikštinėjame, taip ir dabar – jei yra galimybė, keliaudami renkamės maršrutus pėsčiomis. Keliaujant pėstute labiau pastebime daugiau įvairių įdomių objektų, pamatome didesnį gamtos grožį, galime gėrėtis augalija bei gyvūnais. Taip pat vaikščiojimas yra mūsų palydovas gerai savijautai: vaikščiodami atliekame darbą kojomis, todėl geriau jaučiamės fiziškai, o tyras gaivus oras, kuriuo kvėpuojame, rūpinasi mūsų sveikata, stiprina imunitetą.

     Todėl I klasės mokiniai gegužės paskutinį savaitgalį  keliavo maršrutu Vidiškės – Vaišniūnai – Vidiškės. Dvi naktis miegojome palapinėse, maistą virėme ant laužo, kaitinomės kubile ir maudėmės šaltame ežero vandeny. Rūpinomės savo ir draugų sveikata. Gėrėm Medžiukalnio šaltinio vandenį, kuris yra į šiaurę nuo Dringio ežero esančios aukštumos šlaite ir raguva srūva žemyn. Vietiniai gyventojai šaltinį žinojo nuo seno. Jie pasakoja, jog užtekdavę išgerti vieną stiklinę šio šaltinio vandens ir visą dieną nejausdavai nei troškulio, nei alkio. Šaltinio aplinka gražiai sutvarkyta, išklota lauko akmenimis. Žemiau, netoli kelio, yra pavėsinė, stalas, suolai, kur atsisėdus medžių paunksmėje galima atsigaivinti šaltinio vandeniu.

     Kitoje stovyklavietėje buvo įsikūrę 7 klasės mokiniai su vadove. Jie pirmąkart dalyvavo turistiniame žygyje, todėl mes jiems padėjome įkurti laužą, parodėme kelią Medžiukalnio šaltinio link ir kartu maudėmės kubile. Dienomis žaidėme su kamuoliu pievoje, o vakarais slėpynių. Buvo linksma ir smagu, tik truputėlį šaltoka...

Augustė Padvaiskaitė, I klasės mokinė




Ankstesni įrašai


     Saulėtą spalio aštuntosios rytą mes, I gimnazijos klasės mokiniai, biologijos mokytoja Sonata Petkūnienė bei klasės vadovė Vitalija Medzevičienė, išvykome į Kauną. Pirmiausia aplankėme Anatomijos muziejų, kuriame vyko atvira biologijos pamoka netradicinėje erdvėje "Žmogaus organai ir jų fiziologija".

     Lyjant lietui aštuntokai išvažiavo į pažintinę ekskursiją. Nekoks pasirinkimas? Patikėkit! Diena praėjo kuo puikiausiai: beveik niekas nepaslydo ir nesugriuvo, nors šlapi mediniai takai apiberti geltonais, raudonais lapais – rimta čiuožykla įeinant į Rumšiškių liaudies muziejaus  gražųjį parką, lankant Žemaitijos, Suvalkijos, Aukštaitijos ekspozicijas, einant į miestelio  pradžios mokyklą ir bažnyčią, o paskui į dvarą.

     Spalio 9 d. Vidiškių gimnazijoje veikiančio jaunojo pasieniečio būrelio nariai dalyvavo Vilniaus pasienio rinktinės organizuotame žygyje prie Lietuvos Respublikos ir Baltarusijos Respublikos valstybės sienos, kurio tikslas supažindinti, kaip atrodo valstybės siena, supažindinti su pasieniečio profesija, taip pat išbandyti savo fizinį pasirengimą bei ištvermę.

     Šį rudenį dvyliktokai paskutinį kartą išvažiavo į mokyklinę ekskursiją. Balsuodami nusprendėme, kad keliausime į Dzūkiją. Susidėlioję maršrutą pamatėme, kad daugiausia laiko skirsime įdomiems, išskirtiniams žmonėms, lankysime jų darbo vietas bei apžiūrėsime sukurtus darbus.

     Spalio 6 d. pilnutėlis autobusas antrokų gimnazistų su auklėtoja Audrone Krikščionaitiene išvyko į Kauną. Pirmoji stotelė – Kauno IX forto muziejus, dar kartais pavadinamas mirties stovykla. Čia buvo įkalinta ir šalia esančioje pievoje sunaikinta apie 50 tūkstančių žmonių – Lietuvos ir Europos žydų, lenkų, lietuvių, rusų.