Ekskursijos / išvykos

Jaunųjų pasieniečių žygis

     Spalio 9 d. Vidiškių gimnazijoje veikiančio jaunojo pasieniečio būrelio nariai dalyvavo Vilniaus pasienio rinktinės organizuotame žygyje prie Lietuvos Respublikos ir Baltarusijos Respublikos valstybės sienos, kurio tikslas supažindinti, kaip atrodo valstybės siena, supažindinti su pasieniečio profesija, taip pat išbandyti savo fizinį pasirengimą bei ištvermę. Kartu su kitų jaunojo pasieniečių  būrelių nariais, laikantis saugumo rekomendacijų buvo nueiti 8 km., kur Tverečiaus pasienio užkardoje laukė pasienietiška košė ir arbata. Po sočių pietų žygio dalyviai, su viltimi dalyvauti kitame žygyje, kuris planuojamas kitų metų kovo mėn., išsiskirstė į namus.

Andrejus Matvėjevas, Vidiškių gimnazijos Jaunojo pasieniečio būrelio vadovas




Ankstesni įrašai


     Šį rudenį dvyliktokai paskutinį kartą išvažiavo į mokyklinę ekskursiją. Balsuodami nusprendėme, kad keliausime į Dzūkiją. Susidėlioję maršrutą pamatėme, kad daugiausia laiko skirsime įdomiems, išskirtiniams žmonėms, lankysime jų darbo vietas bei apžiūrėsime sukurtus darbus.

     Spalio 6 d. pilnutėlis autobusas antrokų gimnazistų su auklėtoja Audrone Krikščionaitiene išvyko į Kauną. Pirmoji stotelė – Kauno IX forto muziejus, dar kartais pavadinamas mirties stovykla. Čia buvo įkalinta ir šalia esančioje pievoje sunaikinta apie 50 tūkstančių žmonių – Lietuvos ir Europos žydų, lenkų, lietuvių, rusų.

     Baigiantis rugsėjui penktokai išvyko į ekskursiją – Širvintų rajone Družų kaime esantį patyriminį muziejų „Vikingų kaimas“. Čia mokiniai dalyvavo edukacinėje programoje „Senobės baltų gyvensena“.

     Spalio pirmą dieną šeštokai su auklėtoja N. Mudėniene ir mokytoju G. Gruodžiu vyko į edukacinę ekskursiją į Anykščius. Pirmoji edukacinė pamoka prasidėjo knygnešių Stanislovo ir Liudvikos Didžiulių sodyboje – muziejuje.

     Rugsėjo 30 d. trečios klasės mokiniai vyko į Rumšiškes, kur lankėsi Lietuvos liaudies buities muziejuje, dalyvavo edukacinėje programoje „Kūdikystė, vaikystė senoje pirkioje“. Prie autentiškos, senos pirkios vaikus pasitikusi močiutė papasakojo,  kaip Lietuvos kaime buvo švenčiamos vaiko gimtuvės, krikštynos.