Ekskursijos / išvykos

Dvyliktokai Druskininkuose

     Šį rudenį dvyliktokai paskutinį kartą išvažiavo į mokyklinę ekskursiją. Balsuodami nusprendėme, kad keliausime į Dzūkiją. Susidėlioję maršrutą pamatėme, kad daugiausia laiko skirsime įdomiems, išskirtiniams žmonėms, lankysime jų darbo vietas bei apžiūrėsime sukurtus darbus.       

     Pirma „stotelė“ buvo Merkinės piramidė, kurios aura tikrai yra išskirtinė. 

     Tada skubėjome į labai įdomius profesionalių menininkų Aušros ir Tauro Česnulevičių kūrybos namus „Druskos studija“, kur apžiūrėjome druskos skulptūrų parodą, įvairių kurorto šaltinių druskas, išbandėme unikalų rankų darbo elektromobilį. Jaukioje šeimos studijoje patys kūrėme ir degėme „sūrius“ suvenyrus.   

     Kitas mūsų sustojimas buvo A. Česnulio skulptūrų parkas. Jo sodyboje esantys medžio drožiniai ar kompozicijos – tik dalis darbų, kuriuos autorius sukūrė per 42 metus. Kieme stovi paties šeimininko suręstas vėjo malūnas, kurio keturiuose aukštuose išdėstyta A. Česnulio drožinių ekspozicija. Už malūno – per dešimtmetį įkurtas parkas. Kupinas kūrybinės energijos menininkas nė dienos neleidžia laiko veltui, sodyboje esančių skulptūrų skaičius kasmet kinta. Drožėjo rankos medį prakalbina, jam suteikia žmogaus mintis, suteikia labai išraiškingas formas ir naują gyvybę. Visi Antano Česnulio darbai yra unikalūs, skirtingi, gyvybingi. Mums pasisekė, nes parke sutikome besidarbuojantį  ir  patį autorių. 

     Druskininkuose užsukę pavalgyti į kavinę prie lynų kelio, susigundėme išbandyti ekologinę transporto priemonę, kuri yra puiki pramoga tiek vaikams, tiek suaugusiems. Du dešimtviečiai keltuvai į kitą Nemuno pusę mus „nuskraidino“ per 7,5 minutes. Iš  45 metrų aukščio pro keltuvo langus tarsi nuo apžvalgos rato išvydome įspūdingus Druskininkų kurorto miškus, Nemuno upės vingius ir nuostabią miesto panoramą. Persikėlę Nemunu “netyčia” radom kartingus ir juos mielai išbandėme. Skubėjome į Grūto parką, kuris ten dar nebuvusiems paliko įspūdį. Temo, o planuose dar buvo likęs Liškiavos vienuolynas. Gaila, bet į vidų nepatekome. Paskutinė stotelė buvo Merkinės bokštas. Į jį lipome jau temstant, bet vaizdas buvo nuostabus: matėsi apšviesta Merkinės bažnyčia, besileidžianti saulė, kitoje pusėje mėnulis.  

     Graži ta mūsų Lietuva su savo gamta ir įdomiais, išskirtiniais žmonėmis… Smagu, kad mus kelionėje lydėjo mokyt. Z. Čičelienė, o vežiojo pats geriausias vairuotojas Rolandas. Ačiū jiems.

Ingrida Labuckienė, IV klasės auklėtoja 




Ankstesni įrašai


     Spalio 6 d. pilnutėlis autobusas antrokų gimnazistų su auklėtoja Audrone Krikščionaitiene išvyko į Kauną. Pirmoji stotelė – Kauno IX forto muziejus, dar kartais pavadinamas mirties stovykla. Čia buvo įkalinta ir šalia esančioje pievoje sunaikinta apie 50 tūkstančių žmonių – Lietuvos ir Europos žydų, lenkų, lietuvių, rusų.

     Baigiantis rugsėjui penktokai išvyko į ekskursiją – Širvintų rajone Družų kaime esantį patyriminį muziejų „Vikingų kaimas“. Čia mokiniai dalyvavo edukacinėje programoje „Senobės baltų gyvensena“.

     Spalio pirmą dieną šeštokai su auklėtoja N. Mudėniene ir mokytoju G. Gruodžiu vyko į edukacinę ekskursiją į Anykščius. Pirmoji edukacinė pamoka prasidėjo knygnešių Stanislovo ir Liudvikos Didžiulių sodyboje – muziejuje.

     Rugsėjo 30 d. trečios klasės mokiniai vyko į Rumšiškes, kur lankėsi Lietuvos liaudies buities muziejuje, dalyvavo edukacinėje programoje „Kūdikystė, vaikystė senoje pirkioje“. Prie autentiškos, senos pirkios vaikus pasitikusi močiutė papasakojo,  kaip Lietuvos kaime buvo švenčiamos vaiko gimtuvės, krikštynos.

     Praėjo tie laikai, kai karščiausi kelionių ir ekskursijų mėnesiai mokykloje buvo gegužė ir birželis, todėl rugsėjį septintokai suskubo pasinaudoti palankia situacija, vis dar gana vasariškais orais ir suderinę savo norus, galimybes bei maršrutą išvyko į pažintinę ekskursiją. Pasiilgusiems kelionių nuotaikos nesugadino ir tos šešios kelionės valandos mokykliniu autobusėliu iki Kauno ir atgal dėvint kaukes, pirštines ir baidant virusus dezinfekantais.