Ekskursijos / išvykos

Mokslo metų pabaiga su tautiškumo gaidele

     Viskas, kas turi pradžią, turi ir pabaigą. Kadangi šių mokslo metų pradžia nebuvo įprasta, tai ir iš pabaigos buvo galima laukti netikėtumų. O jie ir atsitiko. Mes netikėtai sugrįžome į klases, mes netikėtai supratome, kad atsirado galimybė keliauti, ir netikėtai greitai susiplanavome, kur, su kuo ir kada.

     Per savaitgalį sukrautos kuprinės, palapinės ir miegmaišiai sekmadienio popietę savarankiškai patraukė link Vaišniūnų, o mes – link Palūšės „Baidarių uosto“, kuriame mūsų jau laukė gražuolis pramoginis laivas „Vytis“. Kelionė šiuo laivu buvo numatyta jau pernai, tačiau išplaukėme lygiai po metų. Išklausę laivo istorijos, pasigrožėję pakrantėmis, pabandę patys atsistoti už laivo šturvalo, draugiškai pamojavę praplaukiantiems baidarėmis, prisišvartavome prieplaukoje ir padėkoję laivo kapitonui Audriui pasukome link Vaišniūnų stovyklavietės. Čia jau buvo įsikūrę pirmokai gimnazistai su savo auklėtoja Vitalija, todėl mums, pirmamečiams stovyklautojams, labai pravertė jų pagalba ne tik pasirūpinant malkomis laužui, bet ir smagiai leidžiant laiką. O smagiausi buvo pirmi kartai: pirmas bandymas užkurti laužą, pirmos savaime nepasistatančios palapinės, pirmos nuo grotelių į pelenus šokinėjančios dešrelės, pirma manų košė ant laužo, pirma improvizacija burokėlių sriubos tema, pirmos naktinės slėpynės gaudynės, pirmas dantų kalenimas netikėtai paryčiui atšalus, ir kad ją kur tą „giesmininkę“ gegutę...

     Grįžome į namus antradienį su ne itin rimtais nuostoliais (keliais pašniprščiojančiais, keliais neišsimiegojusiais, keliais gryno oro persikvėpavusiais), todėl jau penktadienį geltonuoju riedėjome į sostinę. Kadangi Vilniaus herbą puošia Šv. Kristoforas – keliautojų globėjas – miestas ir mus pasitiko svetingai. Saulės nutviekstomis senamiesčio gatvelėmis pasivaikščioti ir surasti nurodytas senamiesčio vertybes pasiūlė Vilniaus senamiesčio atnaujinimo agentūra, siūlanti mokiniams ne tik edukacinę programą „Vilnius – pasaulio paveldo miesto istorijos“, bet ir kitas nemokamas edukacijas. Apdovanoti už sėkmingai atliktas užduotis pasukome link Vilniaus širdies – Katedros aikštės. Paminklo LDK didžiajam kunigaikščiui Gediminui papėdėje iškilmingai baigėme mokslo metus. Klasės auklėtoja labai gerai ir gerai besimokiusiems mokiniams įteikė gimnazijos padėkos raštus, išdalijo dalyvautuose konkursuose, olimpiadose, varžybose gautus apdovanojimus ir padėkojo visiems už sėkmingai įveiktus nuotolinio mokymosi metus, palinkėjo ir toliau atkakliai mokytis savo ir Lietuvos labui.

     Taip rimtai pabaigę mokslo metus be pramogų keliauti namo negalėjome – alkani ir išsiilgę senokai draudžiamų pramogų atsidūrėme OZO prekybos ir pramogų centre. Gavome visą kino salę tik sau! Rimtai! O po filmo dar dvi laisvės valandas centre! Irgi rimtai! O tada jau į namus. Su lauktuvėmis, dainomis ir rankų šokiais.

     Dėkojame visiems, padėjusiems mums puikiai praleisti laiką. Smagios visiems vasaros! Iki susitikimo rugsėjį!

7 kl. mokinė Austėja Garnevičiūtė, klasės auklėtoja Diana Simaškienė




Ankstesni įrašai


     Po pusmetį trukusio nuotolinio mokymosi gegužės 27 dieną mes, aštuntokai, galiausiai išsiruošėme prasiblaškyti nuo visų kompiuterių ir knygų, o tam geriausiai tiko ekskursija į Vilnių. Pirmas kelionės tikslas buvo gražusis Vilniaus senamiestis – orientacinis žaidimas „Vilnius – pasaulio paveldo miesto istorijos“.

     Nepamirštama diena gamtoje, kur daug šėlsmo, bėgiojimo, stebuklų ir juoko! Tiesiog padūkimo gamtoje. Pasirinkome turistinį žygį pėsčiomis, nes mums įdomu kelionės pėsčiomis. Mes visi gyvename kaime ir  nuo pat vaikystės po visus įmanomus kampelius vaikštinėjame, taip ir dabar – jei yra galimybė, keliaudami renkamės maršrutus pėsčiomis. Keliaujant pėstute labiau pastebime daugiau įvairių įdomių objektų, pamatome didesnį gamtos grožį, galime gėrėtis augalija bei gyvūnais.

     Saulėtą spalio aštuntosios rytą mes, I gimnazijos klasės mokiniai, biologijos mokytoja Sonata Petkūnienė bei klasės vadovė Vitalija Medzevičienė, išvykome į Kauną. Pirmiausia aplankėme Anatomijos muziejų, kuriame vyko atvira biologijos pamoka netradicinėje erdvėje "Žmogaus organai ir jų fiziologija".

     Lyjant lietui aštuntokai išvažiavo į pažintinę ekskursiją. Nekoks pasirinkimas? Patikėkit! Diena praėjo kuo puikiausiai: beveik niekas nepaslydo ir nesugriuvo, nors šlapi mediniai takai apiberti geltonais, raudonais lapais – rimta čiuožykla įeinant į Rumšiškių liaudies muziejaus  gražųjį parką, lankant Žemaitijos, Suvalkijos, Aukštaitijos ekspozicijas, einant į miestelio  pradžios mokyklą ir bažnyčią, o paskui į dvarą.

     Spalio 9 d. Vidiškių gimnazijoje veikiančio jaunojo pasieniečio būrelio nariai dalyvavo Vilniaus pasienio rinktinės organizuotame žygyje prie Lietuvos Respublikos ir Baltarusijos Respublikos valstybės sienos, kurio tikslas supažindinti, kaip atrodo valstybės siena, supažindinti su pasieniečio profesija, taip pat išbandyti savo fizinį pasirengimą bei ištvermę.