Aktualijos

Kviečiame aplankyti projektinės veiklos „Apie ką pasakoja senieji dvarai“ svetainę ir pasidžiaugti nuveiktais darbais!

     Prasidėjus lapkričio mėnesiui mūsų komanda pakvietė mokinius „prisiliesti prie dvarų sienų“ ir pažinti jų kultūros istoriją. Nors dėl Covid-19 pandemijos mums nepavyko apsilankyti Rokiškio, Vidiškių ir Paliesiaus dvaruose, mokiniai virtualiai domėjosi jų istorijomis, legendomis, ten gyvenusiomis asmenybėmis, analizavo menus, fizikinius reiškinius, gamino ir degustavo patiekalus ir sėkmingai įgyvendino numatytas veiklas.

     Šio projekto tikslas buvo supažindinti mokinius su dabartine Rokiškio, Vidiškių ir Paliesiaus dvarų aplinka ir buvusiu kultūriniu gyvenimu, skatinti mokinius puoselėti dvarų kultūros paveldą, suteikti mokiniams galimybę įgyti bendrąsias ir dalykines kompetencijas per tiriamąją ir/ar kūrybinę veiklą bei formuoti sąmoningą, iniciatyvią asmenybę, gebančią nagrinėti aktualius klausimus.

     Dirbdami su šiuo projektu mokiniai mokėsi ieškoti reikiamos informacijos, ją  sistemino  ir kūrybiškai pritaikė jiems paskirtose užduotyse, dalis mokinių kūrė klausimynus ir juos „pavertė“ intearktyviais žaidimais, taip pat domėjosi žymiais žmonėmis, gyvenusiais ir dirbusiais šiuose dvaruose, dalį šios informacijos vertė į anglų kalbą ir „išleido“ knygą, kūrė komiksus lietuvių, vokiečių ir anglų kalbomis. Projekto dalyviai puikiai išanalizavo fizikinius ir cheminius reiškinius, kurių, pasirodo, apstu dvarų istorijose ir parengė apie juos išsamią informaciją. Apsilankę mūsų paruoštoje svetainėje rasite mokinių tapybos ir grafikos darbų, sužinosite, kokie receptai buvo mėgiami šiuose dvaruose bei kokios profesijos tuomet dominavo ir dar daug kitos įdomios bei smagios informacijos.

     Nuoširdus ačiū mokiniams, šio projekto dalyviams, bei projekte dalyvavusiems mokytojams už sumanumą, išradingumą ir nuoširdų šeštadieninį darbą.

     Gimnazijos antro aukšto koridoriuje parengėme informacinį stendą apie mūsų projekte vykdytas veiklas, informacija bei projekto svetainė pasiekiama ir QR kodu.

https://sites.google.com/view/vidiskiugimnazijosprojektas/pagrindinis

Projekto „Apie ką pasakoja senieji dvarai“ darbo grupė




Ankstesni įrašai


Detalesnę informaciją apie skelbiamas atrankas skaitykite čia.

     Jie – mūsų antra pora akių, kurios mato kiaurai per debesis, mūsų antra pora ausų, kurios girdi kiaurai vėją. Jie – ta dalis mūsų, kuri artima jūrai. Jie mums tūkstantį kartų sakė, kad mes esame jų egzistavimo tikslas. Tuo, kaip jie guli prie mūsų kojų, kaip pradeda vizginti uodegą, pamatę mūsų šypsenas, tuo, kai jie nuliūsta, kuomet nepasiimame jų kartu su savimi.

     Ne vienas esame pastebėję, kad gegužės mėnuo dosnus švenčių bei svarbių įvykių. Tęsdami savo gražią draugystę su eTwinning projekto partneriais ir mes nusprendėme šiais metais kartu pažymėti vieną iš gegužės mėnesio švenčių – Europos dieną, pakviesdami vieni kitus virtuliai pakeliauti ir geriau pažinti Slovakijos ir Lietuvos kaimynines bei kitas ES šalis.

    Naujausia ugdymo karjerai informacija gimnazistams