Aktualijos

Mąstyk Europietiškai! – Think European!

     Ne vienas esame pastebėję, kad gegužės mėnuo dosnus švenčių bei svarbių įvykių. Tęsdami savo gražią draugystę su eTwinning projekto partneriais ir mes nusprendėme šiais metais kartu pažymėti vieną iš gegužės mėnesio švenčių – Europos dieną, pakviesdami vieni kitus virtuliai pakeliauti ir geriau pažinti Slovakijos ir Lietuvos kaimynines bei kitas ES šalis.

     Taigi, mažieji mokiniai (3 klasės) buvo pakviesti į integruotą anglų kalbos ir pasaulio pažinimo pamoką. Pirmoje pamokos dalyje mokiniai išsiaiškino, kas yra Europos Sąjunga, kokie yra Europos Sąjungos simboliai, pasitikslino valstybių skaičių Europos Sąjungoje ir mokėsi angliškai įvardinti 6 pasirinktas šalis, kurios vėliau per pamoką kartu su mokytoja Elena Abeciūniene buvo aptartos, pristatyti svarbiausi ir įdomiausi faktai apie šias šalis. Mokiniai mokėsi atpažinti Latvijos, Italijos, Vokietijos, Belgijos, Graikijos ir Suomijos šalių kontūrus žemėlapyje (čia geriausiai sekėsi Simui Peciulevičiui) bei angliškai įvardinti jų sostines, vėliavų spalvas. Antroje pamokos dalyje mokiniai dirbo grupėmis ir kūrybiškai pristatė, ką sužinojo apie kai kurias ES šalis. Gavę „stebuklingą“ maišelį, mokiniai turėjo išsiaiškinti, kokia valstybė ten „slepiasi“ ir kokią informaciją „perduoda“ ten esantys daiktai. Geros nuotaikos ir kūrybiškumo čia buvo daug, mokiniai puikiai demonstravo savo žinias, jas patys įsivertino ir „pardavė“ mokytojoms už šokoladinius eurus.  

     Kol mažieji smagiai minėjo Europos dieną, vyresniųjų klasių mokiniai rinko medžiagą ir ruošėsi tarptautinei Live anglų k. pamokai su Slovakijos mokiniais, kuri vyko gegužės 19 dieną. Pamoka prasidėjo nuo mokymosi pasisveikinti lietuvių ir slovakų kalbomis. Slovakijos mokiniai išsamiai pristatė savo šalį, Vengriją, Austriją bei Čekijos respubliką. I klasės mokinys Linas Martinkėnas pratęsė virtualią kelionę „perkeldamas“ visus į Vokietiją. Puikiai pristatęs šią šalį, Linas „vairą“ perdavė 8 klasės mokiniams. Apie Estiją ir visas jos įdomybes kalbėjo Aurimas Grušnius, pateiktis paruošti Aurimui padėjo Dovydas Bogomolskas. Iš Estijos su Gabija Peciulevičiūte ir Akvile Graužlyte visi „keliavome“ į Latviją. Mokinės išsamiai ir vaizdžiai pristatė šią šalį Slovakijos mokiniams. Virtualią kelionę užbaigė Austėja Akinskaitė ir Austėja Teresė Kazinec, pakvietusios visus geriau pažinti Lietuvą.

     Po visų pristatymų sekė smagioji dalis – Kahoot konkursas – draugiškai pasivaržyti, kas kiek išmoko klausydami vieni kitų. Smagu, kad geriausią rezultatą iš lietuvaičių pavyko pasiekti 8 kasės mokiniui A. Grušniui. Nors pamokos pradžioje daugelį kaustė įtampa, susitikimo pabaigoje įsivyravo gera nuotaika. Pildant refleksiją tiek Lietuvos, tiek Slovakijos mokiniai pažymėjo, kad ši Live pamoka paliko neišdildomą įspūdį ir kad jie išsineša nemažą „bagažą“ žinių. Tikimės, kad ši draugystė tęsis toliau ir mokiniai tikrai dar ne kartą turės galimybę savo anglų k. žinias pritaikyti Live pamokose.

     Ačiū 3 kl. mokiniams ir jų  mokytojai E. Abeciūnienei už idėjų palaikymą ir bendradarbiavimą jas įgyvendinant, taip pat ačiū I kl. mokiniui Linui Martinkėnui ir 8 klasės mokiniams, kurie sutiko dalyvauti šioje pamokoje ir, mąstydami europietiškai, paruošė įdomius, šiuolaikiškus pristatymus.

Jurgita Raketienė, anglų ir vokiečių kalbų vyresnioji mokytoja




Ankstesni įrašai


    Naujausia ugdymo karjerai informacija gimnazistams

     Baigiant I klasę pats tinkamiausias laikas pagalvoti apie ateitį, pasvarstyti kokias studijas pasirinkti, kokius dalykus pasirinkti ir pagaliau kokius egzaminus laikyti, nes laikas bėga greitai. Todėl nuo balandžio 19 dienos iki 23 dienos dalyvavome nuotoliniuose Vilniaus kolegijos atvirų durų savaitės renginiuose.

     Važinėjantys mokiniai bus vežami į gimnaziją šiais mokyklinių ir maršrutinių autobusų maršrutais:

     Važinėjantys mokiniai bus vežami į gimnaziją šiais mokyklinių autobusų maršrutais: