Aktualijos

I klasės mokiniai susipažino su pasieniečio profesija

     I klasės mokiniai, besimokydami pagal integruotą technologijų kursą, nusprendė susipažinti su pasieniečio profesija. Spalio 26 dieną jie, lydimi technologijų mokytojų Audronės Krikščionaitienės ir Rimanto Malinausko, nuvyko į Valstybės sienos apsaugos tarnybos Ignalinos rinktinės būstinę. Ten mokinius pasitiko viešųjų ryšių vyresnioji specialistė Sigutė Mudinienė, kuri įdomiai ir išsamiai supažindino su šia profesija, parodė filmą, atsakė į mokinių klausimus. Mokiniai stebėjo kinologo ir šuns Rikio pasirodymą, susipažino su įvairiais ginklais ir kita pasieniečio amunicija.




Ankstesni įrašai


    Vidiškių gimnazijos biblioteka įsijungė į pilietinę akciją „Mano nuveikti darbai bibliotekoje“, skirtą bibliotekų metams pažymėti. Akcijos tikslas – patraukliomis, aktyviomis renginio formomis populiarinti knygų skaitymą, ugdyti kūrybiškumą, skatinti dalyvius bendrauti ir bendradarbiauti. Akcija vyko 2016 m. vasario – spalio mėnesiais. Biblioteka – ne tik mokinių ir mokytojų informacijos centras, bet ir jauki susibūrimų, diskusijų, pamokų, ramaus poilsio erdvė. Kiekvienas mokinio atėjimas į biblioteką duoda didžiulę naudą jam pačiam. Tie mokiniai, kurie skaito knygas, aktyviau dalyvauja klasės, mokyklos veikloje, auga kūrybiškesni, besidomintys juos supančia aplinka, tampa kritiškai mąstančiomis asmenybėmis. Už dalyvavimą pilietinėje akcijoje „Mano nuveikti darbai bibliotekoje“ gimnazija ir bibliotekininkė apdovanotos Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro Padėkos raštais.

     Mūsų gimnazijoje spalio 10 dieną lankėsi Vilniaus Gedimino technikos universiteto lektorės Jūratė Giedraitienė ir Eglė Dabulevičiūtė. Renginyje dalyvavo I, II, III ir IV klasių mokiniai.

     Rugsėjo 27 d. vyko gimnazijos tarybos posėdis. Posėdžio metu aptarti svarbūs gimnazijos veiklos planavimo, dokumentų tvirtinimo, dalyvavimo renginiuose klausimai, pristatyta nauja gimnazijos tarybos narė Augustė Palenčiūtė (III kl.). Sveikiname Augustę!

Informaciją rengė Elena Abeciūnienė, gimnazijos tarybos sekretorė

     Gimnazija šiais mokslo metais pradeda dalyvauti VšĮ „Vaiko labui“ trijose tarptautinėse programose: „Zipio draugai“, „Obuolio draugai“ ir „Įveikiame kartu“. Jau pats organizacijos pavadinimas „Vaiko labui“ pasako apie jos veiklą – padėti Lietuvos vaikams ir jaunimui išsiugdyti socialinius ir emocinių sunkumų įveikimo gebėjimus, siekiant vaikų ir jaunimo psichikos sveikatos ir emocinės gerovės. Visi organizacijos darbai nukreipti į vieną tikslą – padėti Lietuvos vaikams ir jaunimui tapti laimingais ir jaustis gerai.

      Rugsėjo 23 d. gimnazijoje vyko seminaras mokytojams „Mokinių savivaldaus mokymosi organizavimas“. Jį vedė Šiaulių universiteto prof. Dr. Aušra Kazlauskienė ir doc. Dr. Ramutė Gaučaitė. Seminare dalyvavo 29 gimnazijos mokytojai. Jie pagilino savo žinias apie savivaldį mokymąsi, jo organizavimą, pasiruošė laukiantiems iššūkiams. Klasės auklėtojai pedagoginį tėvų švietimą savivaldžio mokymosi organizavimo tema vykdys klasių tėvų susirinkimų metu rugsėjo 29 d.