Renginiai / Galerija

Gimnazistai turi galimybę įgyti profesiją

     Rugsėjo 20 dieną gimnazijoje lankėsi Profesinio mokymo centro „Žirmūnai" atstovai. Jie susitiko su I–IV klasių gimnazistais ir pasiūlė galimybę mokantis savo mokykloje kartu su viduriniu išsilavinimu įgyti ir profesiją. Kaip sakė centro atstovas Arūnas Plikšys, pasirinkus norimą modulį, kurį sudaro 30 proc. teorinių ir 70 proc. praktinių užsiėmimų, pirmąjį pusmetį teorinis mokymas būtų organizuojamas  nuotoliniu būdu po pamokų, antrą pusmetį mokiniai 10 kartų būtų vežami į Vilnių dienos trukmės praktiniams mokymams. Visas išlaidas apmokėtų profesinio mokymo centras. Svarbu yra tai, kad pabaigus gimnaziją ir studijuojant aukštojoje mokykloje baigti mokymai tikrai pravers, nes turint profesinio mokymo baigimo pažymėjimą (pvz. padavėjo-barmeno) studentui bus daug lengviau įsidarbinti. Norintys įgyti profesiją dar nepavėlavo – šiuo metu vyksta priėmimas į pageidaujamus modulius. Pastebėta, kad kitais metais bus plečiamos mokymų galimybės ir atsiras galimybė rinktis iš daugiau modulių.   

Jūratė Sveikauskienė, direktorė




Ankstesni įrašai


Ruduo... Rugsėjo rytmečiai voratinkliuos rasos lašais suspindę...
Ruduo... Susimąstai, kuo vasara turtinga.
Ruduo... Alsuoja dienos pilnatve.
Sušildo ne geltonų lapų kibirkštys – gerumas, žinios,
Išmintis pro mokyklų atviras duris pasklidę.
Tegul jų kiekvienam užteks.

Su lietaus lašeliais, saulės spindulėliais, stipresniais vėjo gūsiais atkeliavo ruduo, o su juo – Mokslo ir žinių diena.

     Liepos 30 dieną Vidiškių Švč. Trejybės bažnyčioje įvyko iškilminga gimnazijos brandos atestatų įteikimo šventė, kurioje dalyvavo XXVI laidos abiturientai, jų artimieji, mokytojai.

     Gimnazijoje nuo birželio 17 iki 30 dienos vyko vaikų vasaros poilsio stovykla. Stovyklos metu  turiningai ir prasmingai leidome laiką: pramogavome, sportavome, keliavome, iškylavome, piešėme su kreidutėmis, žaidėme įvairius stalo bei lauko žaidimus.

     Birželio 8 dieną Astridos Lindgren knygų personažai Pepė Ilgakojinė ir Karlsonas atvyko į Vidiškių gimnaziją su lagaminu, pilnu pamokų iš svarbiausių pradinukams sričių – lietuvių kalbos, matematikos, pasaulio pažinimo, muzikos, šokių bei fizinio ugdymo.

Paskutinio skambučio šventė – simbolinis slenkstis, įsimintina vieno gyvenimo etapo pabaiga ir kito pradžia. Ji asocijuojasi su laisve ir kartu – didesne atsakomybe už savo pasirinkimus ir sprendimus. Gegužės 21 dieną daugumai Lietuvos abiturientų nuskambėjo paskutinis skambutis, simbolizuojantis paskutinę pamoką. Šiais metais jis kitoks nei įprasta – dėl karantino kai kuriose mokyklose vyko virtualiai.