Aktualijos

Ketvirtokų projektas „Gyvūnų karalystėje“

     Šiais mokslo metais ketvirtos klasės mokiniai vykdė integruotą projektą „Gyvūnų karalystėje“. Jo tikslas – mokytis analizuojant ir reflektuojant savo patirtį, didinti mokinių įsitraukimą į ugdymo procesą. Rugsėjį projektą pradėjo pažintinė ekskursija į Vilniaus universiteto zoologijos muziejų, kuriame ketvirtokai susipažino su pasaulio gyvūnų įvairove ir įdomybėmis. Taip mokiniai pradėjo mokytis potyriminiu būdu.

     Gyvai susipažinę su pasaulio gyvūnais ir jų klasifikacija, jie ėmė gilintis į teorinius aspektus. Pasaulio pažinimo pamokose mokiniai mokėsi grupuoti objektus, išskirti jų skirtumus ir panašumus, suvokti ir paaiškinti gyvų organizmų prisitaikymo prie aplinkos reikšmę. Sužinota apie gyvūnų gyvenimą bendruomenėmis, išlikimo galimybes. Kartu ketvirtokai ugdėsi ir gebėjimą ieškoti reikiamos informacijos, ją tvarkyti, analizuoti ir interpretuoti, lavino kritinį mąstymą. Mokėsi kalbėti ir klausyti, dirbti komandoje. Analizuodami gyvūnų paveikslus literatūroje ketvirtokai tobulino skaitymo ir teksto suvokimo įgūdžius.

     Klausydami prancūzų kompozitoriaus Kamilio Sen Sanso „Žvėrių karnavalo“ mokiniai stebėjo, kaip gyvūnų eisena, judesys, skleidžiami garsai užrašomi muzikos kalba. Dar vieną būdą vaizduoti gyvūnus mene mokiniai atrado žiūrėdami Mindaugo Survilos dokumentinį filmą „Sengirė“. Nepamiršome ir fotografijos – mokiniai atliko užduotį „Gyvūnų pasaulis per objektyvą“, kurios metu ieškojo ir fiksavo gyvūnų pėdsakus sniege.

     Susipažinti su vienu  iš projekto rezultatų – ketvirtokų kūrybos knyga – galite ir jūs. Ketvirtokų gyvūnų knyga

Ilona Pakalkienė, pradinių klasių mokytoja metodininkė




Ankstesni įrašai


     Birželio 3 dieną ketvirtos klasės mokiniai vyko į Senovinės bitininkystės muziejų Stripeikių kaime. Pakeliui jie grožėjosi Aukštaitijos nacionalinio parko ežerais, kalvomis ir miškais, todėl kelionė visai neprailgo. Mokiniai dalyvavo edukacinėje programoje „Pažink bites saldžiai“.

     Ignalinos r. Vidiškių gimnazija skelbia atranką mokytojo padėjėjo pareigoms nuo 2021 m. rugsėjo 1 d. (1 etatas, koeficientas – 5,8) užimti. Darbo sutartis terminuota – 4 mėn. (rugsėjis – gruodis).

     5, 6, 7, 8, I, II, III  klasių mokiniai  nuo lapkričio mėnesio iki mokslo metų pabaigos dalyvavo projekte ,,Keliauk dangaus skliautu žvaigždėtu ir atrask“.

     Prasidėjus lapkričio mėnesiui mūsų komanda pakvietė mokinius „prisiliesti prie dvarų sienų“ ir pažinti jų kultūros istoriją. Nors dėl Covid-19 pandemijos mums nepavyko apsilankyti Rokiškio, Vidiškių ir Paliesiaus dvaruose, mokiniai virtualiai domėjosi jų istorijomis, legendomis, ten gyvenusiomis asmenybėmis, analizavo menus, fizikinius reiškinius, gamino ir degustavo patiekalus ir sėkmingai įgyvendino numatytas veiklas.

Detalesnę informaciją apie skelbiamas atrankas skaitykite čia.