Mokinių pasiekimai

Dovanos iš europarlamentaro Bronio Ropės

     Jau kelinti metai gimnazijos moksleiviai dalyvauja europarlamentaro Bronio Ropės organizuojamame konkurse. Šiais metais konkurso dalyviai buvo kviečiami sukurti kūrybinį darbą, kuris iliustruotų požiūrį į ekologiją, atskleistų ekologines žinias ir atsakytų į klausimą „Kas man yra ekologija?“.

     Konkursui buvo pateikta virš 1200 darbų, kuriuos atsiuntė virš 500 dalyvių. Visi darbai buvo patalpinti „Facebook“ paskyroje, kur galima buvo dėti „patiktukus“ (like).

     Konkurse dalyvavo ir gimnazijos mokiniai. Susumavus rezultatus Skaistei Meškelaitei už nuotrauką „Saugokime gamtą“ buvo paskirta II vieta, o Elzei Trubilaitei už piešinį „Gyvūnai ir gamta – autoritetas žmonėms“ – III vieta. Ačiū joms už indėlį į gamtosaugą.

     Norisi padėkoti ir konkurso sumanytojui bei organizatoriams už galimybę pasidalyti idėjomis, kaip mes saugome žmoniją, gamtą ir Žemę...

Ona Motiejonienė, biologijos mokytoja ekspertė, gamtosauginio komiteto koordinatorė

 

Elzės Trubilaitės piešinys „Gyvūnai ir gamta – autoritetas žmonėms“

Skaistės Meškelaitės nuotrauka „Saugokime gamtą“




Ankstesni įrašai


     Vasario 2 dieną vyko savivaldybės etapo lietuvių kalbos ir literatūros olimpiada 9 – 12 klasių mokiniams nuotoliniu būdu. Olimpiados tikslas – skatinti mokinių domėjimąsi lietuvių kalba, literatūra, kultūra, mokytis taisyklingai ir raiškiai reikšti mintis žodžiu bei raštu, sudaryti galimybes tobulėti filologijai gabiems vaikams.

     Sausio 14 dieną vyko savivaldybės etapo 9-12 klasių mokinių biologijos olimpiada olimpiada nuotoliniu būdu. Mokiniai užduotis matė ir jas sprendė MOODLE platformoje. Olimpiados dalyvių darbai buvo taisomi automatiškai. Olimpiadoje dalyvavo 22 mokiniai iš 4 rajono mokyklų. 

     Sausio 21 dieną vyko savivaldybės etapo fizikos olimpiada 9 – 12 klasių mokiniams nuotoliniu būdu. Olimpiadoje dalyvavo 16 mokinių iš 3 rajono gimnazijų. Olimpiados tikslas – skatinti mokinių domėjimąsi fizika, gilinti ir plėsti šio mokslo žinias, mokinių mokslinį kritinį mąstymą, grindžiamą tvirtomis gamtos mokslo žiniomis, tobulinti eksperimentinio darbo įgūdžius ir gebėjimus.

     Sausio 15 dieną įvyko savivaldybės etapo 9 – 12 klasių mokinių matematikos olimpiada nuotoliniu būdu. Dalyvavo 25 mokiniai iš trijų rajono gimnazijų. 

     Sausio 8 dieną vyko savivaldybės etapo anglų kalbos olimpiada 11 klasių mokiniams nuotoliniu būdu. Olimpiadoje dalyvavo 4 mokiniai iš 2 rajono gimnazijų. Olimpiados tikslas – skatinti mokinius domėtis anglų kalba, bendradarbiauti panaudojant kalbinius gebėjimus, ugdyti savarankiškumą, kritinį mąstymą, atvirumą pasauliui ir visuomeniškumą,  bei atpažinti ir atskleisti gabių mokinių kalbinius gebėjimus.