Aktualijos

Pažintis su Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centru

     Vis dažniau pagalvojame, kokią profesiją rinktis, kad ne tik patiktų mokytis, bet ir baigę mokslus turėtumėme darbą bei gautumėme gerą atlyginimą? Norintiems ateityje turėti patrauklią, perspektyvią ir pakankamai gerai mokamą specialybę reikėtų pagalvoti apie inžinerinio-techninio pobūdžio profesijas, kurios reikalingos Lietuvos pramonei, be to, Europoje jau dabar smarkiai trūksta inžinierių, elektronikos, mechatronikos specialistų. Kur galima įgyti inžinerinio-techninio pobūdžio profesijas?

     Gegužės 6 dieną vyko nuotolinė pamoka apie Visagino technologijos ir verslo profesinio  mokymo centrą. Sužinojome, kad šioje mokykloje įkurtas energetikos sektorinis praktinio mokymo centras, kuriame  duris atvėrė elektros instaliacijos, elektros įrenginių, elektrotechnikos ir elektronikos, valdymo sistemų, elektrohidraulikos ir elektropneumatikos praktinio mokymo laboratorijos bei suvirinimo elektra, suvirinimo pusautomačiais, suvirinimo dujomis bei metalo apdirbimo dirbtuvės, aprūpintos nauja, modernia įranga. Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centre mokomi būsimieji automatinių sistemų eksploatavimo mechatronikai, elektros įrenginių elektromechanikai, suvirintojai. Mokiniai pirmiausiai įgyja tvirtus teorinius pagrindus, po to mokomi atlikti sudėtingesnes technologines operacijas, valdyti sudėtingus procesus, atlikti įrangos remonto, techninės priežiūros darbus naudojantis pasaulyje garsių ir rinkoje paplitusių gamintojų įranga, mokomaisiais stendais, prietaisais. Visa tai taikoma šiuolaikinėse automatizuotus procesus naudojančiose gamybos įmonėse, elektros bei šilumos energiją gaminančiose, perduodančiose sistemose.

     Pamoka buvo įdomi ir naudinga. Dar turime laiko pagalvoti, ar rinksimės šią mokymo įstaigą, ar keliausime toliau nuo namų į didesnius miestus ir kitas mokyklas.

Eva Risakovaitė, I klasės mokinė




Ankstesni įrašai


     Balandžio pabaigoje mūsų mokyklos gimnazistas Linas Martinkėnas dalyvavo  respublikiniame  skaitovų konkurse „Gimtinės spalvos“, skirtame  pedagogui, lituanistui,  Šlienavos pagrindinės mokyklos direktoriui P. Šakavičiui atminti.

Važinėjantys mokiniai bus vežami į gimnaziją šiais mokyklinių autobusų maršrutais:

     Nuo pat mokinių pavasario atostogų gimnazijoje buvo vykdoma akcija „Darom“. Kvietėme mokinius aktyviai palaikyti švarą ir tvarką prie gyvenamųjų namų, artimiausiose šalikelėse, paežerėse. Visada tvarkytis išeidavome karu visos klasės, o šį kartą mokiniai galėjo padėti gamtai apsivalyti nuo šiukšlių mažomis grupelėmis arba individualiai.

     Balandžio 29–ąją startuoja antrasis „Atliekų kultūros“ egzaminas, kuriame patikrinti savo žinias apie atliekų tvarkymą, tvarumą, ekologiją ir kitas aktualias aplinkosaugos temas galės kiekvienas norintis. Praėjusiais metais populiarumo sulaukusi galimybė pasitikrinti žinias bei laimėti puikių prizų šiemet sugrįžta su naujais iššūkiais.

     Natiurmortas ant stalo – taip vadinosi ketvirtokų nuotolinė pamoka Nacionalinėje dailės galerijoje, kuri vyko balandžio 16 dieną. Po galeriją virtualiai pasivaikščioti pakvietė galerijos kuratorė Eglė Nedzinskaitė.