Aktualijos

Abiturientų dėmesiui

     Kaip pranešė Švietimo ir mokslo ministerija, visi šių metų abiturientai atleidžiami nuo lietuvių kalbos ir literatūros įskaitos!

Iki šių metų visi abiturientai prieš privalomą lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą turėjo išlaikyti ir įskaitą. Be jos abiturientui šio egzamino nebuvo leidžiama laikyti. Įskaita būdavo organizuojama mokyklose vasario-balandžio mėn. Šiemet visi abiturientai ir be įskaitos galės laikyti lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminą.

Įskaitos taip pat nereikės laikyti ir ankstesnių metų buvusiems mokiniams, kurie šiemet yra pateikę prašymus laikyti lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminą.

Atleistiems nuo įskaitos abiturientams ir buvusiems mokiniams jokio prašymo dėl atleidimo nuo įskaitos pateikti nereikia. Taip pat mokyklų vadovams nereikia priimti atskiro sprendimo dėl abiturientų atleidimo nuo šios įskaitos.

Sprendimai dėl brandos egzaminų ir pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimo (PUPP) bus priimti iki kovo 1 d., įvertinus epidemiologines aplinkybes bei sveikatos specialistų, pedagogų, švietimo ekspertų rekomendacijas.

 




Ankstesni įrašai


     Pasibaigus pirmajam pusmečiui, aptarėme mokymosi rezultatus ir pildėme asmeninio tobulėjimo planą. Vienas iš asmenybės ugdymo tikslų buvo knygų skaitymas. Deja, bet knygų skaitymas šiuolaikiniam jaunuoliui tampa tikru iššūkiu. Kam tos knygos, jeigu turim Instagram’ą? Dar turim Netflix, kino pirmadienius ir šiokiadienius, penktadienio vakarus su draugais per zoomą, tada vakarinį ir rytinį scroll’inimą. Ir, žinoma, patį svarbiausią iš visų pasakymą – „esu tiek užsivertęs pamokų ruoša, kad nieko nespėju, ką jau kalbėti apie knygų skaitymą“.

  Švietimo, mokslo ir sporto ministerija skelbia 2021 m. priėmimo datas į profesinio ugdymo įstaigas. Kaip ir pernai, priėmimas vyks du kartus: žiemą ir vasarą. O likus laisvų vietų, į jas bus galima stoti ir prasidėjus mokslo metams.

     Gimnazijos bendruomenės nariai iki 2021 m. sausio 30 d. turi teisę pateikti pasiūlymus dėl ataskaitos vertinimo Gimnazijos tarybos pirmininkei Jurgitai Rėkašienei el. paštu: jurgita.rekasiene@vidiskiugimnazija.lt

2020 metų veiklos ataskaita

     Kasmet pasikartojanti žiema užgrūdina visa, kas gyva. Pavasario sulaukia patys stipriausi, ištvermingiausi ir dar tie, kuriems mes laiku ištiesiame pagalbos ranką.

     Laisvė – pirmasis ir tikrasis žmogaus ir visos tautos laimės ir gerovės šaltinis. Daugelis karų, nesutarimų, ginčų kildavo ir tebekyla būtent dėl noro apriboti ar visiškai panaikinti laisvę. Viena didžiausių bausmių žmogui – laisvės atėmimas, nes, prarasdamas laisvę, asmuo tarsi netenka ir savo galių, savo balso, savojo „aš“. Netekti laisvės – netekti galimybės augti ir tobulėti.