Renginiai / Galerija

Hario Poterio istorijos šventišką rūbą užsivilkusioje gimnazijoje

     Taip taip, būtent taip! Čia galite pajusti magijos ir burtų galias, sklindančias iš ugnies taurės, važiuodami Hogvartso ekspresu sutikti paslaptingąją pelėdą ir net pati Harį Poterį, rasti dovanų po kalėdinėmis eglutėmis ir užsukti į tikrų tikriausią paslapčių kambarį. Bet apie viską nuo pradžių...

     Viskas prasidėjo nuo minties, kurią išsakė gimnazijos mokinių taryba. Jų idėja – papuošti gimnaziją pagal britės rašytojos J. K. Rowling romanų apie Harį Poterį seriją. Tad lapkričio 30-oji buvo skirta meninio ugdymo projektui „Kalėdų stebuklo belaukiant“, kurio metu vyko netradicinės pamokos. Tad dabar, vos tik įžengę į mokyklą, pakliūvame į dvyliktokų kurtą erdvę. Štai čia, kaip ir turi būti, prasideda naujų mokinių pirmieji žingsniai mokykloje – vyksta paskirstymo ceremonija. Tik didžiausia dilema būna – kokiam koledžui: Varno nagui, Grifų gūžtai, Švilpynei ar Klastūnams, atiteks tas mokinys? Koks mokytojas lydės jį visus metus? Į šiuos klausimus atsakys Paskirstymo kepurė, kurią rasite pažvelgę aukštyn. Keliaudami toliau sutinkame didžiulį išminties akmenį, kuris padės išspręsti visas problemas ir atsakys į visus klausimus, o paslaptingas raktas atvers visas duris. Pabandykite, gal akmuo jums pasakys, ką Kalėdų senelis šiais metais padės po kalėdine eglute!? Ne veltui šią erdvę kūrė pradinukai su savo mokytojomis.

     Keliaujame į antrąjį aukštą ir čia prieš akis atsiveria aštuntokų ir jų auklėtojos sukurtas „Paslapčių kambarys“, kuriame galime pajusti šiurpą keliantį Mirtos verksmą, Tomo Ridlio (to, patys žinote ko) šnypštimą... O pats kambarys... Brrr... Paliktas vorų bei Mirtos valiai. Vos praėję „Paslapčių kambarį“ susitinkame šventiškai nusiteikusį trolį Dobį! Bet atsargiai šnekučiuokitės su juo – nežinia, kam jis tarnauja... Tad sprunkame į biblioteką, kuri padės sutrumpinti kelią ir išvengti paslaptingų kerų. O gal ir nepadės, nes vos išėję iš bibliotekos pakliūvame į paslaptingą dešimtokų dekoruotą erdvę. Štai čia galima išmokti burtažodžių, kurie padės kontrolinių darbų metu (tik ištark: „Expecto Patronum“, ir tavo gynėjas pasirodys). Bet būkite atsargūs, burtai šioje vietoje itin jautrūs, gali prikrėsti nebūtų dalykų... Tad neužtrunkame ir einame toliau, lydimi languose sklandančių akylų pelėdų žvilgsnių, kurias sukūrė 5, 6 ir 7 klasių mokiniai su savo auklėtojomis.

     „Atsargiai! Saugokitės!“ Tokių riksmų tikisi mokiniai, praeidami pro I-okų puoštą erdvę. Nežinia, gal Haris Poteris tuo metu varžosi su Klastūnais „Kvidičo“ varžybose, bet šioje erdvėje nenuostabu būtų pamatyti net ir skraidančias šluotas! Bet kol jų nematome, tačiau nesunku pastebėti Aukso šmaukštą, kuris yra vertas 15 dešimtukų! Beje, jie yra apgaulingi, nežinia kuris yra tikrasis. Tad skubame tolyn visų mylimos „čil“ zonos link, kurios... Kurios čia jau nebėra!? Nebeliko ir sienos. Vietoj jos iš didžiulio židinio išrieda traukinys – transportas kelionei į Hogvartso mokyklą. Šis traukinys primena, jog greitu metu visi keliaus į pamokas, o gal – į nesibaigiančių iššūkių pasaulį, kuris kai kuriems mokiniams nebus itin baisus, nes, pavojams pasibaigus, traukinys atveš kalėdinę nuotaiką! Taip nutinka ir mokykloje – pasibaigus visiems atsiskaitymams, visi keliausime į stebuklų kupinas šv. Kalėdų atostogas!

     Štai taip dabar atrodo Vidiškių gimnazija! Darbo buvo be galo daug, bet šaunios mokinių ir mokytojų komandos bendro darbo bei klasės auklėtojų nesuskaičiuojamo laiko dėka idėją įgyvendinti pavyko. O mudvi su Elze pabandėme ją perteikti Jums, kurie šiuo metu negalite apsilankyti mūsų mokykloje. Papasakojome ne viską, nes vaizdas dažnai būna iškalbingesnis už žodį. Tad kviečiame pasižiūrėti šventiškai pasipuošusios gimnazijos nuotraukas, kurias dovanoja trečiokė gimnazistė Skaistė Meškelaitė.

     Gražaus, šilto ir paslaptingo švenčių laukimo!

Elzė Trubilaitė, Skaistė Meškelaitė ir Audronė Krikščionaitienė




Ankstesni įrašai


     Gruodžio 1 d. – Pasaulinė AIDS diena, minima nuo 1988 metų, o Lietuvoje pradėta minėti nuo 1991 metų. Pasaulyje gyvena 37,9 mln. žmonių, užsikrėtusių ŽIV (žmogaus imunodeficito virusu), todėl be galo svarbu skleisti informaciją apie šį virusą, kuris sukelia nepagydomą ligą – AIDS – ir sustiprinti visuomenės budrumą.

     Lapkričio 12 d. mes, I klasės mokiniai, kartu su mokytoja Joana Garnevičiene informatikos ir fizikos mokytis vykome į Atradimų erdvę, kuri yra Ignalinos viešojoje bibliotekoje. Čia susipažinome su „LEGO Mindstorms Education EV3“ konstruktoriumi, stebėjome pristatomuosius robotikos pradmenų filmukus. 

     Atskubėjęs ruduo dovanoja daug nuostabių rudens gėrybių. Kaip ir kasmet, gimnazijos pradinukai prieš rudens atostogas surengė parodėlę. Parodos tikslas – skatinti vaikų kūrybiškumą, bendraujant su šeimos nariais.

     Moliūgas ne tik tikrų tikriausias rudens derliaus karalius, bet ir Lietuvoje vis labiau populiarėjančios Helovino šventės simbolis. Artėjant Helovinui Vidiškių gimnazijos 6-tos klasės mokiniai svečiavosi IRKC Vidiškių padalinyje, kur vyko kūrybinės dirbtuvėlės „Helovino dekoracijos“.

     Kiekvieną rudenį Vidiškių gimnazijoje vyksta I klasės gimnazistų krikštynos. Juos pagal tradiciją į gimnazijos bendruomenę priima II klasės mokiniai, kurie ir rengia krikštynas.